Papryka do gruntu. Część 1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
OLINKA
50p
50p
Od: 28 lut 2011, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Papryka do gruntu.

Post »

U mnie już od tygodnia jemy takie okazy

Obrazek

odmian nie znam bo kupione na rynku.
Natomiast ta papryczka poniżej jest z mojej rozsady nazywa się Anka. Jest cała oblepiona owocami. Przepyszna nadziewana farszem mięsnym w sosie pomidorowym zrobionym również z pomidorów własnej uprawy :D

Obrazek
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

forumowicz bardzo dziękuję Ci za pomoc. :wit
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

GunnarSK pisze:
mirzan pisze:Papryka jabłkowa
Czy przypadkiem Twoja "Jabłkowa" to węgierska odmiana Alma Paprika, bo u nich alma znaczy jabłko? Też(?) mam takie nasiona, i papryki powinne być "tylko" półostre.
Nasiona pochodzą z Czech,w paczce było kilka kolorów tego samego kształtu.Wyszły tylko białe,
a jaka nazwa odmiany,nie wiem.
Kalma
100p
100p
Od: 21 kwie 2011, o 11:02

Post »

Może pomożecie mi w zidentyfikowaniu mojej papryki (wlasciwie papryczki). Kupiłam sadzonki na wyprzedaży. Etykiety juz nie było. Jest przeraźliwie ostra - przynajmniej dla mnie.

Obrazek
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

suzana pisze:To papryka Bycze Rogi od hafciarza z forum, uchowała mi się tylko 1 szt. , nasionka postaram się wysłać na akcję, jest szeroka i długa.
Obrazek
Mam inną paprykę Bycze Rogi- kupna ale nie wiem czy będzie taka jak ta, jeszcze rośnie.
To ta sama papryka.
Obrazek
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie większość papryki już przetworzona, też miałam jeden krzaczek "Bycze rogi" dość słodka, owoce niezbyt duże ale długie, część była mocno powyginana przypominająca swoim wyglądem rogi ale niezbyt mięsista.
Dla mnie rewelacyjną okazała się papryka czerwona, wysiana z nasion pozyskanych z kupionej w ubiegłym roku, niektóre owoce dosyć duże powyżej 300g, mięsiste i bardzo słodkie, nie potwierdziło się ostrzeżenie że papryka wysiana z takich nasion będzie miała posmak goryczki, papryka Roberta również godna polecenia do wysiewu na przyszły sezon. Obrazek
Obrazek
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

A to mój dzisiejszy zbiór, największy w tym sezonie i niestety jeden z ostatnich, bo na krzaczkach zostały już pojedyncze owoce. Jakoś w tym sezonie tak jest, że papryka zawiązała wcześnie i dużo owoców a potem nic.

Obrazek
Pozdrawiam, Maciek.
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

:wit Piękne papryczki. Moje ociągają się z dojrzewaniem. Ile trzeba mieć krzaczków ,żeby uzyskać takie plony?
Asia
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

Mam 7 krzaków papryki. Plon zależy od roku, w tym jest naprawdę duży, jak nigdy. Bywało że miałem 2 - 3 owoce na krzaku, a w tym roku jest ich od ośmiu do kilkunastu :wink:
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Ja poeksperymentuję, moje papryki po owocowaniu znowu się obudziły, więc przed przymrozkami je wykopię i wsadzę do doniczek. Wstawię do jakiegoś chłodnego miejsca i spróbuję je przezimować. Może się uda, bo słyszałem iż jest taka możliwość :)
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

patasko pisze:Ja poeksperymentuję, moje papryki po owocowaniu znowu się obudziły, więc przed przymrozkami je wykopię i wsadzę do doniczek. Wstawię do jakiegoś chłodnego miejsca i spróbuję je przezimować. Może się uda, bo słyszałem iż jest taka możliwość :)
:wit No to ja poproszę o zdawanie relacji z eksperymentu na forum :uszy
Asia
Dorcinda
500p
500p
Od: 4 maja 2009, o 14:51

Post »

Robiłam tak w ubiegłym roku, bo troche za późno posiałam papryki i dopiero we wrześniu zaczeły owocować. Z braku chłodnego miejsca trzymałam je na parapecie lub przy oknie w wiaderkach min. 10 l. Niektóre padły, ale tak ok.1/3 prztrwało w lepszym lub gorszym stanie. Jedna ostra przetrzymała nawet cały następny sezon. Około grudnia większość liści opadła, żeby odbić około marca. Gdy zaczęły wypuszczać nowe listki trochę je przycięłam, co odmłodziło roślinki. W kwietniu kwitły i zawiązywały owoce, ale pojawiły się przędziorki, których w porę nie zauważyłam i ostatecznie wykończyły większość roślin.
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”