Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Nastrojowe te latarenki ;:108 wszystkie dodatki metalowe wprowadzają klimacik na tarasie. Lubię takie dodatki :uszy

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

jak tu cicho i spokojnie . Wrócę jeszcze
Zosia
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotka, no pisaliśmy wszyscy, że taras doskonały! A Ty dalej go doskonalisz! Latarenki super! Romantyczność się eskaluje! :wink:
Tak czytam o tych Twoich zakupach różanych, to tu, to tam...Przez internet...Nie ma to jednak, jak takie zakupy bezpośrednio od producentów, kiedy możesz dotknąć, powąchać, pokłuć się kolcami podczas spacerów po różanych polach :wink: ...Ach rozmarzyłam się, ale wydaje mi się, że w przypadku róż taka bezpośrednia styczność wiele daje...Zawitasz Ty kiedyś w nasze różane strony?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Martuś, jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. U mnie róże tylko z jednej szkółki, w większości Poulsena. O niemieckich czy angielkach mogę pomarzyć :(
Jola poczyniła małe zakupy dla mnie :heja Odbiorę mam nadzieję w sobotę w wiadomym miejscu :)
Problem z wyjazdem w wasze strony jest jeden, zasadniczy. Transport :( Moje auto pali tyle, że.... nie mam odwagi sie wybrać, bo jak pomyślę ile róz za to mogłabym nabyć :roll: A jazda z różami komunikacją publiczną należy do przeżyć z gatunku ekstremalnych :;230

Zosiu, witaj, zapraszam. Zawsze miło witać nowych gości :)

Jolu, staram się trzymać tylko metalu i glinianych donic.

Kropelko, dziękuję ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jola nabyła, ale nie wiem, czy wiesz, że one w mojej mocy :) Ja roztoczyłam nad nimi opiekę, stoją w domeczku, podlewam, troszczę się bardzo! :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam podzieelić post, bo coś mi strasznie fiksuje połączenie :evil:

Grzegorzu witaj. dziękuję. Byłam w twoim ogrodzie i jeszcze tam wrócę ;:108
Do małego oczka? Jak małego? Nie mam wielkiego doświadczenia z gatunkami roslin. Mnie podoba sie przęstka i nie jest jakoś bardzo ekspansywna. Są fajne odmiany pełnych kaczeńców, małe, wolno rosnąc grzybienie, ja lubię jeszcze babkę wodna a właściwie jej kwiatostany. Pamiętam fajna stronkę z oczkami wodnymi, ale muszę poszukać adresu. Podrzucę ci jak znajdę.

Elus, chcialam miedzy trawami posadzić cebukowe, głównie hiacynty. Ale teraz sie waham :)
Ten dach jest świetny, bardzo sie z niego cieszę. radość sprawia mi wymyślanie dekoracji. Miło potem posiedzieć w takim otoczeniu.

Ilonko, jedna z tych latarni jest na dużą świece, ale ja dostawilam tam podgrzewacze i jest fajnie. Druga ma taki wiszący wkład właśnie na podgrzewacze. Kupiłam ją za grosze w takiej "dziadowni" z używanymi rzeczami.

Aniu, zachwycać to sie można u ciebie, takim wypielęgnowanym ogrodem. Ja na razie walczę ze skrzypem :(
Ale lubię to co i ty. I jeszcze hosty i berberysy i hortensje i ..... :;230

To żeby nie było na sucho kilka fotek... róż ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martuś, nie wiedziałam, ale chwała ci za dobre serce ;:196 Dziękuję kochana ;:167
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Już nie wiem który raz wracam do fotki z kącikiem trawkowym...te omszone kamienie,trawki,żurawki,ciurkadełko...wszystko doskonałe...Razem tworzą takie cudne,błogie miejsce ;:170
Żurawki też pikne...Twoje pewnie rosną w cieniu bo mają inną kolorystykę...Taka powiedzmy "Marmolada" u mnie jest bardziej jaskrawa...czerwień,żółc i pomarańcz...ale rośnie na słońcu.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Śliczne różyczki... no i ta lilia wodna... marzenie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
AnettaP
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2011, o 09:11

Post »

Witam
na drugiej stronie wątku jest zdjęcie z żurawkami i jakąś rośliną po lewej stronie - duże liście, srebrna żyłkowana blaszka, co to jest . Czy to jest brunnera - trochę kształt liścia mi nie pasuje, a jest śliczna.
pozdrawiam Anetta
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Piszesz, że "Kupiłam ją za grosze w takiej "dziadowni" z używanymi rzeczami." Szkoda, że u nas nie ma takich "dziadowni" za grosze tylko sobie życzą taki kwoty,że "buty spadają". Oczywiście nówki chińskie są w sklepach, ale lepiej nie mówic.
Widziałam u Ciebie posadzone żurawki przed różami. Tak właśnie się zastanawiałam m.in. o takim układzie u siebie. Na żurawkach to ja się kompletnie nie znam. One mogą w dzień byc na pełnym słońcu i nic sie z nimi nie dzieje
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj tak, dziadownie z używanym irzeczami to świetne miejsca...u nas takie rózności mają na giełdzie samochodowej, ale nigdy mi sie nie chce jechać, bo mi szkoda niedzieli ;-)

Różyczki masz jak z katalogu, jednak co wątek, to sieokazuje, że w czerwcu ich życie się nie kończy, ono się dopiero zaczyna ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, miło, że podoba ci się mój trawkowy zakątek. Tez go bardzo lubię, ale to chyba tak jest, że najnowsze "twory" ogrodowe najbardziej się nam podobają.
U mnie w ogrodzie głównie cieniste miejsca, więc siłą rzeczy żurawki mają inną kolorystykę.
Dla ciebie jeszcze jedna fotka przytarasowych rabat
Obrazek

Mariolu, róże młodziutkie, ale rzeczywiście niektóre ładnie kwitną ;:108
Lubisz lilie wodne? proszę to dla ciebie ;:196
Obrazek

Anetko chodzi ci o to zdjęcie?
Obrazek

Po lewej stronie rosną dwie funkie natomiast po prawej duże liście żyłkowaniem i srebrnym nalotem to żurawka, ale zabij mnie nie pamiętam jak odmiana. Zapytam Igi to dam ci znać :wink:

Ilonko, taka lampa za 10 zeta to chyba za grosze nie?
Czy w pełnym słońcu żurawki sobie poradzą? Niektóre pewnie tak, zwłaszcza te o ciemnych liściach. U mnie takich miejsc gdzie słoneczko byłoby cały dzień po prostu nie ma. Te żurawki przy różach mają słońce po południu (13-14 do 18).
Jeżeli chodzi o żurawki to polecam lekturę wątków Igi lub agnieszki72.

Aga, giełdy samochodowej jeszcze nie wizytowałam :) Co do róż to masz 100% rację. Okazało się, że u mnie w tym roku kolor w ogrodzie się nie kończy w czerwcu :;230

Zakwitł mi taki kosmos - ten jest normalnej wielkości. Nie obraziłabym się gdyby mi się wysiał na przyszły rok
Obrazek
Aksamitki niestety pożarły mi ślimaki :evil:

Domniemana Pinki Winky zaczyna łapać kolor
Obrazek

I żeby nie było postu bez róż Clair R. ;:167
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Taaak... najbardziej podobają nam się najnowsze twory... po nich cała reszta wydaje się... nie taka :roll:
Wiec przerabiamy... nowe już nie jest najnowsze... traci na uroku ;:224
Ba... po pewnym czasie, w zależności od rozpędu, jakiego nabierzemy, robi się całkiem stare...
I tak w koło Macieju :;230

Omszone kamienie sprawiają, że kącik wygląda już na całkiem dojrzały twór... co oczywiście nie ujmuje niczego jego urokowi :wink: wręcz przeciwnie!
AnettaP
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2011, o 09:11

Post »

dzięki, duża ta żurawka. Trawy - też jestem w nich zakochana. Do tej pory się opierałam, syn ma alergię, ale kończy niedługo pięć lat to go odczulę i będę mogła szaleć ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

I żeby nie było postu bez róż Clair R. ;:167
Dorotko, no właśnie, jednak bez nich brak mi czegoś. Pięknie ujełaś na zdjęciu tą która również jest piękna sama w sobie. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”