Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Rozkojarzony szkołą Przecież jeszcze jest niecałe 1,5 godz wakacji
Jak Toje maleństwo dalej będzie tak ładnie rosnąć w kieliszku to poważnie zastanowię się nad przeniesieniem całej mojej kolekcji dendrobiów do szkła
dla draceny
Jak Toje maleństwo dalej będzie tak ładnie rosnąć w kieliszku to poważnie zastanowię się nad przeniesieniem całej mojej kolekcji dendrobiów do szkła
dla draceny
Pozdrawiam Tomek
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, smutno tu będzie bez Was kochana młodzieży
Jakie ładniutkie korzoneczki sobie rosną na maluszku
Życzę Ci aby tyczka była za krótka
Jakie ładniutkie korzoneczki sobie rosną na maluszku
Życzę Ci aby tyczka była za krótka
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
ale "słodziak" małe jest kochane
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Gratuluję pędu na reanimku.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Tomku, wtedy rzeczywiście było jeszcze 1,5 godz. wakacji ale teraz ... to już nawet Święty Boże nie pomoże Dendrobia lubią wypić jak jest z czego
Lucyno, nie martw się
To będzie ogromna radość jak tyczka byłaby za mała ale wiesz, juz wyprorokowałaś pojawienie sie pędu więc może proroctwo tyczki też się sprawdzi
Adamie, wielkie dzięki Dla mnie też się nic nie zmieni, będę tu tak często jak tylko się da
Nino, wielkie dzięki
Rysiu, klimaty klimatami a jak mi się dendrobium rozpije - to będą niezłe jazzy jak zacznie tańczyć w oknie
Aniu, ja tez się niezmiernie ciesze Ten pędzik dowodzi że poradziłem sobie z reanimacją .
Pokaże wam dziś pierwszego kwiatuszka na imieninowym kwitnieniu, który rozkwitł za moją zasługą
A tu dziureczki, które wypaliłem w osłonce tego storczyka, bo zauważyłem, że ma za małą cyrkulację powietrza i korzonki były srebrne a były kropelki wody i to było dla mnie dziwne więc postanowiłem profilaktycznie wypalić te dziureczki ładnie to wygląda a ja mam pewność, że podłoże dobrze przesycha .
Lucyno, nie martw się
To będzie ogromna radość jak tyczka byłaby za mała ale wiesz, juz wyprorokowałaś pojawienie sie pędu więc może proroctwo tyczki też się sprawdzi
Adamie, wielkie dzięki Dla mnie też się nic nie zmieni, będę tu tak często jak tylko się da
Nino, wielkie dzięki
Rysiu, klimaty klimatami a jak mi się dendrobium rozpije - to będą niezłe jazzy jak zacznie tańczyć w oknie
Aniu, ja tez się niezmiernie ciesze Ten pędzik dowodzi że poradziłem sobie z reanimacją .
Pokaże wam dziś pierwszego kwiatuszka na imieninowym kwitnieniu, który rozkwitł za moją zasługą
A tu dziureczki, które wypaliłem w osłonce tego storczyka, bo zauważyłem, że ma za małą cyrkulację powietrza i korzonki były srebrne a były kropelki wody i to było dla mnie dziwne więc postanowiłem profilaktycznie wypalić te dziureczki ładnie to wygląda a ja mam pewność, że podłoże dobrze przesycha .
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Popieram przedmówcę - dziurki ładnie wyglądają. I spełniają swoją funkcję
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Białasek śliczny
Ażurkowa osłonka fajnie wygląda Jak skończysz u Rysi wypalanie, to zgłoś się do mnie
Ażurkowa osłonka fajnie wygląda Jak skończysz u Rysi wypalanie, to zgłoś się do mnie
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
mam sentyment do białych storczyków ;:106 piekny!
a dziureczki jakby odmierzane, tak równiutko
a dziureczki jakby odmierzane, tak równiutko
Pozdrawiam Małgorzatka
Adamie, dziękuję za miłe słowa
Aniu, funkcjonalność przede wszystkim, ale nie powiem ładnie to mi wyszło
Rysiu, przyjechać to byłoby trudno, ale wyślij mi je wszystkie pocztą to ja się już nimi zajmę
A białe mają w sobie ten urok, naprawdę lubię ten kolor wśród roślin
Lucyno, dzięki wam otworzę przedsiębiorstwo wypalania dziurek w osłonkach
Nino, tak jak pisałem wyżej, do koloru białego też mam słabość - naprawdę kocham biel w przyrodzie
Aniu, funkcjonalność przede wszystkim, ale nie powiem ładnie to mi wyszło
Rysiu, przyjechać to byłoby trudno, ale wyślij mi je wszystkie pocztą to ja się już nimi zajmę
A białe mają w sobie ten urok, naprawdę lubię ten kolor wśród roślin
Lucyno, dzięki wam otworzę przedsiębiorstwo wypalania dziurek w osłonkach
Nino, tak jak pisałem wyżej, do koloru białego też mam słabość - naprawdę kocham biel w przyrodzie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotrze piękny białasek mam pytanko - czy te kamienie np. w Dendrobium na podłożu pełnią jakąś funkcję, czy są tylko ozdobą
Ewo, wielkie dzięki za miłe słowa akurat ten białasem trzyma kwiatki już od 29 czerwca 2 miesiące, a ile stał w kwiaciarni tego nie wiem ( prezent ) Tak czy inaczej trwały jest .
A co do kamyczków - jako że jestem bardzo sentymentalną osobą, jestem do niech niezmiernie przywiązany - moje pierwsze kamyczki znad Polskiego morza Dlatego ładnie je wyeksponowałem
Maja również zaletę - doniczka w którą jest wsadzone dendrobium jest leciutka i tu nam się prawo wyporu ujawnia - tak to trzymają ja stabilnie podczas podlania i może się dendrobium dobrze napić bez ubytków, również w korze ( bo taka lekka , niezwiązana korzonkami lubi sobie wypływać )
ło, ale się rozpisałem na temat kamyczków
A co do kamyczków - jako że jestem bardzo sentymentalną osobą, jestem do niech niezmiernie przywiązany - moje pierwsze kamyczki znad Polskiego morza Dlatego ładnie je wyeksponowałem
Maja również zaletę - doniczka w którą jest wsadzone dendrobium jest leciutka i tu nam się prawo wyporu ujawnia - tak to trzymają ja stabilnie podczas podlania i może się dendrobium dobrze napić bez ubytków, również w korze ( bo taka lekka , niezwiązana korzonkami lubi sobie wypływać )
ło, ale się rozpisałem na temat kamyczków
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotruś fajne zastosowanie znalazłeś dla kamieni, bardzo ładnie to wygląda
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O witaj guru kopalnio wiedzy o storczykach!
Dawno u Ciebie na stronce nie byłem, a tu proszę dziureczki w doniczce i to jak równiutko ponawiercane. Widać rękę mistrza. Podziwiałem Twoje storczyki, piękne kwitnienia. Życzę dalszych sukcesów. Będę częściej wpadał.
Dawno u Ciebie na stronce nie byłem, a tu proszę dziureczki w doniczce i to jak równiutko ponawiercane. Widać rękę mistrza. Podziwiałem Twoje storczyki, piękne kwitnienia. Życzę dalszych sukcesów. Będę częściej wpadał.