Mój ogród 07 - leosta

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz bystre oko Bea.
Dopiero teraz zauważyłem, jedno zdjęcie wkradło się z września

Obrazek właśnie to.
Czeski błąd w numeracji, sory za zmyłkę. Wielkie dzięki. Bardzo,bardzo ciepło pozdrawiam Leszek.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

leosta pisze:Witam serdecznie.
Gabi jak Ty to robisz że pomieścisz tyle roślin, chyba zajełaś połowę działki sąsiada.
Ja mam też 500m2 i nijak nie mogę pomieścić wszystkich roślin których bym chciał. Pozdrawiam Leszek.
Witaj Leszku. Nie jest aż tak dużo tych roślin, też mam jeszcze chrapkę na niejedną.
Muszę Ci powiedzieć, że niektóre zdjęcia są starsze a wtedy nie miałam jeszcze takiego dużego trawnika.
Działkę przerabiałam niedawno i siłą rzeczy musiałam rozdać niektóre kwiaty sąsiadkom z działki.
Ale na to miejsce dosadzam inne, można by powiedzieć rarytasy.
Teraz pokazują się nowe i ciekawsze rośliny, a wszystko by się chciało mieć.
I jak widać, apetyt rośnie w miarę jedzenia :P
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.

Gabi- to zupełnie tak jak ja. Ostatnio zakręciłem się na punkcie różaneczników.Chyba będę musiał zająć trochę trawnika aby stworzyć kącik różanecznikowy.
Chciałem zapytać które różaneczniki najpóżniej kwitną. Chciałbym jak najdłużej zatrzymać porę kwitnienia tych pięknych krzewów.

Pozdrawiam Leszek.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

leosta pisze:Witam.

Gabi- to zupełnie tak jak ja. Ostatnio zakręciłem się na punkcie różaneczników.Chyba będę musiał zająć trochę trawnika aby stworzyć kącik różanecznikowy.
Chciałem zapytać które różaneczniki najpóżniej kwitną. Chciałbym jak najdłużej zatrzymać porę kwitnienia tych pięknych krzewów.Pozdrawiam Leszek.
Leszku, niestety nie odpowiem Ci na pytanie o różaneczniki. W moim ogrodzie nie mam ani jednego, a to dlatego że mam bardzo słoneczną działkę. A wiem że one lubią bardziej ocienione miejsca, no i wilgotne. U mnie ciężko o takie warunki.
Chociaż zastanawiałam się już nad azaliami karłowatymi, no ale to czas pokaże.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.
Ja mam tylko trzy krzewy, ale u mnie rasną osobno a mnie się spodobały posadzone w większych grupach, i dlatego muszę je przasadzić i dosadzić nowe.

Pozdrawiam Leszek.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Dobry pomysł ,one bardzo lubią być sadzane w grupach ,zimą wzajemnie sie chronią od wiatru.gorzej jak zaczną chorować :cry: :cry: :cry:
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Dzięki Grażyno za cenną uwagę, będę miał na uwadze prifilaktyczny oprysk.

Pozdrawiam Leszek.

;:80
Al 56
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

Masz bardzo piękny i zadbany ogród,kwiaty super ,już nie mogę się doczekać na nowe wiosenne zdjęcia.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Moje pierwsze wiosenne zdjęcia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Leszek ;:114
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

:)

Post »

witaj Leszku obejrzałam sobie Twój wypieszczony ogródek, piekne funkie, a rozchodnik dech mi zaparło :D co do różaneczników mam cztery krzewy posadzone mimo że na południowej cześci ogrodu trzymają sie całkiem nie źle prześlę na mojej stronie parę zdjęć. Robię im wiosną uwaga nie śmiej się - herbate z cytryną (bez cukru i ciasta :lol: ) tak raz w miesiącu najzwyklejszą herbatę 5 łyżeczek na 5 l wody i przynajmniej 3 cytryny wyciśniete gdy herbatka ostygnie podlewam wieczorem, sprawdzony sposób. Jak wiesz rododendrony lubią kwaśną ziemię i ja taką mam ale odżywki też nie zaszkodzi, liście maja bardziej błyszczące i w ogóle zdrowiej wyglądają mimo że na słońcu. Pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.
Wielkie dzięki za poradę, na pewno wypróbuję. Już biegnę oglądać twoje różaneczniki.
Pozdrawiam Leszek.

;:71
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Leszku, dziękuję za miłe słowa. Wiem, że twoimi ulubionymi kwiatami są piwonie. Wymagają one dobrego nawożenia i dużo wilgoci, nawożę je co roku suszonym obornikiem, który można kupić w sklepie ogrodniczym. Dookoła każdego z krzewów robię rowek i sypię jedno wiadro obornika przysypując ziemią. Wiosną podsypuję piwonie azofoską. Te piwonie mają po kilkanaście lat i ciągle są dorodne. Razem z pozdrowieniami przesyłam ci zdjęcie piwonii.
Pozdrawiam Irena

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam.
Pewnie że są dorodne a na dodatek bardzo długo muszą kwitnąć.
;:80 ;:91 ;:1

Powiem Ci że ja miałem też piękny wysoki chyba na 1,5m wysokości. Zrobiłem głupstwo i teraz mi słabo rośnie. Żona mnie kiedyś namówiła żebym podzielił i dał szczepkę jej znajomej. Przez 2 lata nie rósł i miał tylko 1 kwiata. To prawda że jak się da piwonie osobie nieodpowiedniej to nie chce rosnąć. W ubiegłym roku rozdzieliłem na trzy mniejsze części i powsadzałem w inne miejsca, może się dżwignie.

;:98 ;:96 ;:110

Pozdrawiam Leszek.
Awatar użytkownika
doma
50p
50p
Od: 1 mar 2008, o 17:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię Leosta.Zawitałam do twojego ogródka,muszę przyznac bardzo podoba mi się.Rośliny pięknie utrzymane a zwłaszcza hosty.

Pozdrawiam Doma
;:48 ;:49
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p

Post »

Witam Cię Doma w moim ogródku. Cieszę się że Ci się podoba.
;:6

Pozdrawiam Leszek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”