Ciemiernik(Helleborus) cz.1
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lilu, to już bezsilność....
Sosna Aurea, kosówki Wintergold i Ophir, rodendrony, o cebulowych nie wspomne, bo nie wiem ile zostało..
na razie staram się sadzic wszystko w metalowych opakowaniach z ostrej siatki budowlanej, ale...to i tak jedyny ogród uprawny w promieniu kilkuste metrów, więc wszystkie żarłoki ciagną do jedzonka, jak po sznurku..
Wibratorek działa i mam nadzieję, że ta wiosna będzie już ostatnią z gryzoniowych uczt !
Sosna Aurea, kosówki Wintergold i Ophir, rodendrony, o cebulowych nie wspomne, bo nie wiem ile zostało..
na razie staram się sadzic wszystko w metalowych opakowaniach z ostrej siatki budowlanej, ale...to i tak jedyny ogród uprawny w promieniu kilkuste metrów, więc wszystkie żarłoki ciagną do jedzonka, jak po sznurku..
Wibratorek działa i mam nadzieję, że ta wiosna będzie już ostatnią z gryzoniowych uczt !
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Haniu przećwiczyłam walkę z karczownikami.
Jak to nazywasz "wibratory" ( ) na niego nie działają. Wypróbowałam wszystkie znane i wymyślone przeze mnie sposoby, łącznie z wprowadzeniem przewodów pod napięciem do nor. Wszystko to na nic. Zasypuje wszystkie szkodliwe, trujące, śmierdzące (chlor do basenu) środki. Czopuje otwarte korytarze. W pewnym momencie posądziłam go o myślenie.
Dopiero zgubiła go zima i zatrute ziarno. Wg moich doświadczeń, jedyny skuteczny sposób.
aha, mimo, że jest bydlęciem ziemno-wodnym nie lubi wody w norach. W ten sposób uratowałam część warzyw.
Jeszcze raz wyrazy współczucia.
Jak to nazywasz "wibratory" ( ) na niego nie działają. Wypróbowałam wszystkie znane i wymyślone przeze mnie sposoby, łącznie z wprowadzeniem przewodów pod napięciem do nor. Wszystko to na nic. Zasypuje wszystkie szkodliwe, trujące, śmierdzące (chlor do basenu) środki. Czopuje otwarte korytarze. W pewnym momencie posądziłam go o myślenie.
Dopiero zgubiła go zima i zatrute ziarno. Wg moich doświadczeń, jedyny skuteczny sposób.
aha, mimo, że jest bydlęciem ziemno-wodnym nie lubi wody w norach. W ten sposób uratowałam część warzyw.
Jeszcze raz wyrazy współczucia.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
O, dodałaś mi otuchy
Najpierw chciałam zrobić idealne warunki w osłoniętym z dwóch stron miejscu.
Potem była koncepcja - pod jaśminowcem.
W zeszłym tygodniu mróz - więc nadal czekają w doniczkach na przesadzenie.
Widząc Twoje na otwartej przestrzeni, jedna zdecyduję się powielić pomysł z krzewami w tle.
Dzięki serdeczne za zdjęcia - pomagają wyobraźni :P
Najpierw chciałam zrobić idealne warunki w osłoniętym z dwóch stron miejscu.
Potem była koncepcja - pod jaśminowcem.
W zeszłym tygodniu mróz - więc nadal czekają w doniczkach na przesadzenie.
Widząc Twoje na otwartej przestrzeni, jedna zdecyduję się powielić pomysł z krzewami w tle.
Dzięki serdeczne za zdjęcia - pomagają wyobraźni :P
-
- Od: 24 cze 2007, o 00:24
Ps. A zobaczcie, jakie cuda tu są. Mam ochotę zamówić, ale nie jestem pewna, czy one naprawdę tak wyglądają i czy będą w naszych warunkach rosły.
Czy ktoś ma w swoim ogrodzie pełne ciemierniki? Czy są trudne w uprawie? A może w Polsce można je dostać?
Angeliko nie podajemy w postach linków do Allegro, i tym podobnych stron, ze względu na ich szybką dezaktualizację. Lila.
Czy ktoś ma w swoim ogrodzie pełne ciemierniki? Czy są trudne w uprawie? A może w Polsce można je dostać?
Angeliko nie podajemy w postach linków do Allegro, i tym podobnych stron, ze względu na ich szybką dezaktualizację. Lila.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Angeliko , Twoje ciemierniki są piękne . Muszę odwiedzić "rajski ogród " i kupić jeszcze jakiś na swoją działeczkę . Ciemierniki posiadają wiele uroku .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków