Szaleństwo ogrodowe Agusi
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Małgosiu - już było tak ładnie, zaczynał sie skłaniać do wyjazdu, a nagle stanął okoniem i powiedział, że NIE ale do Agry jeszcze trochę i będę pracować nad nim
Mam pytanie: jest ktoś chętny na irysa syberyjskiego i pierwiosnki gruzińskie fioletowy oraz pierwiosnki wyniosły różne kolory ale bez oznaczenia kolorów
Robię przemeblowanie i zdecydowanie mam tych kwiatów za dużo, oddam je za darmo aby tylko nie wyrzucić
Mam pytanie: jest ktoś chętny na irysa syberyjskiego i pierwiosnki gruzińskie fioletowy oraz pierwiosnki wyniosły różne kolory ale bez oznaczenia kolorów
Robię przemeblowanie i zdecydowanie mam tych kwiatów za dużo, oddam je za darmo aby tylko nie wyrzucić
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu jesteś taka szalona i sentymentalna jak ja .... rozdaję nadwyżki na naszych działkach, chodzę i namawiam bo szkoda mi wyrzucić.
Jak zaczęłam uprawiać zioła to zawsze siałam więcej aby wciskać sąsiadkom bo nie znały wielu a teraz widzę ,że nadal je uprawiają i o więcej proszą mówiąc, że bez nich ciężko by było się obejść ...
Ulcia uśmiałam się do łez...
Świetna i bardzo oryginalna dieta i do tego jakże skuteczna...
Jak zaczęłam uprawiać zioła to zawsze siałam więcej aby wciskać sąsiadkom bo nie znały wielu a teraz widzę ,że nadal je uprawiają i o więcej proszą mówiąc, że bez nich ciężko by było się obejść ...
Ulcia uśmiałam się do łez...
Świetna i bardzo oryginalna dieta i do tego jakże skuteczna...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia Witaj Mam pytanie - czy zawsze tak wcześnie wykopujesz marchew ?? czy potem się dobrze przechowuje ??
Jadę do córci i zastanawiam się czy nie wykopać przed wyjazdem wszystkiego .
Aguś ja bym była chętna na twoje nadwyżki tylko nie wiem czy zdążyły by przyjść .
Pozdrawiam
Piękne masz córcie , ucałuj je mocno
Jadę do córci i zastanawiam się czy nie wykopać przed wyjazdem wszystkiego .
Aguś ja bym była chętna na twoje nadwyżki tylko nie wiem czy zdążyły by przyjść .
Pozdrawiam
Piękne masz córcie , ucałuj je mocno
- agusia2410
- 500p
Krysiu - z nadwyżkami jest taka sprawa, że kiedyś sama dostałam te kwiaty za darmo, część od Mamy i teściowej, a część od znajomej, więc teraz jak sama mam za dużo, a widzę u kogoś miłość do kwiatów, to czemu i ja nie mam się dzielić. Później osoba obdarowana, obdaruje inną i tak dalej, w ten sposób pięknieją ogródki, i większość się nie marnuje, nie są to jakieś wyszukane odmiany ale nie wszyscy jeszcze je mają
Tereniu - jeśli dobrze pamiętam wyjeżdżasz 7, gdybym wcześniej zajrzała na forum, to zapakowałabym je dzisiaj, ale jak bym wysłała w piątek to na poniedziałek powinny dojść (z reguły nie wysyła się w piątek, ale jak nadam w poniedziałek to raczej nie zdążą) chyba nic się im nie stanie, nie zapowiadają upałów
A jeśli chodzi o marchew, to tak, staram się ją wykopać pod koniec sierpnia lub na początku września, jak zrobię to później to często wchodzą w nią robaki a wtedy wiadomo - fee. Tylko ja sieje ją do połowy kwietnia, nawet tą późną, a z przechowywaniem to nie mam problemów, jeżeli tylko nie jest zbyt mokro, bo piwnicę mam dosyć wilgotną i przy intensywnych i długotrwałych opadach podchodzi mi trochę wodą. Ale i na to jest sposób, część marchwi ląduje w kopcu i na wiosnę jest świeżutka
Tereniu - jeśli dobrze pamiętam wyjeżdżasz 7, gdybym wcześniej zajrzała na forum, to zapakowałabym je dzisiaj, ale jak bym wysłała w piątek to na poniedziałek powinny dojść (z reguły nie wysyła się w piątek, ale jak nadam w poniedziałek to raczej nie zdążą) chyba nic się im nie stanie, nie zapowiadają upałów
A jeśli chodzi o marchew, to tak, staram się ją wykopać pod koniec sierpnia lub na początku września, jak zrobię to później to często wchodzą w nią robaki a wtedy wiadomo - fee. Tylko ja sieje ją do połowy kwietnia, nawet tą późną, a z przechowywaniem to nie mam problemów, jeżeli tylko nie jest zbyt mokro, bo piwnicę mam dosyć wilgotną i przy intensywnych i długotrwałych opadach podchodzi mi trochę wodą. Ale i na to jest sposób, część marchwi ląduje w kopcu i na wiosnę jest świeżutka
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Aguś ja jestem chętna na pierwiosnki jedne i drugie, jeśli oczywiście nie pójdą do Tereni (ona pierwsza w kolejce)!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- agusia2410
- 500p
Ulciu - pierwiosnków jest tyle, że i na kompanię by starczyło Podaj adres to wyślę po niedzieli, bo chyba nie spieszy Ci się tak jak Tereni
- Ulcia
- 200p
Nie, nie spieszy mi się. Podam adres na pw- gdyby się nie pojawił, daj mi znać. Wysyłałam tylko raz pw i jakoś nie pojawiła się u odbiorcy
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Aguś To jak byś dała radę w piątek wysłać , to będę Ci baaaaaardzo wdzięczna .
Marchew jednak wykopem , bo mogą mi się jaszcze nornice dobrać do niej .
Pozdrawiam
Marchew jednak wykopem , bo mogą mi się jaszcze nornice dobrać do niej .
Pozdrawiam
- Ulcia
- 200p
Aguś nie wiem dlaczego pw nie doszło do Ciebie. Wysłałam od razu po naszej "rozmowie" na forum.Przed chwilą wysłałam drugą. Może jest? A może ja nie mogę jeszcze wysyłać pw? To chyba niemożliwe. Przepraszam za zamieszanie; jedyne widzę wyjście albo na maila albo wyślij mi na pw swój nr telefonu a ja na komórkę prześlę Ci swój adres. Uff, sorry za moją niezdarność. Zrobiłam tak jak napisałaś- a wiadomość do Ciebie ciągle widnieje w Opcjach "do wysłania".
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Ulciu, nie martw się. Dopóki Agusia nie odczyta Twojej wiadomości to u Ciebie będzie "Do wysłania". Pozdrawiam
- agusia2410
- 500p
Dokładnie Lusia
Tym razem dostałam wiadomość od Ulci, i jest ok. Po prostu wiadomość zostaje wysłana, kiedy odbiorca będzie zalogowany na forum, a jak Ula wysyłała to ja już smacznie spałam A swoją drogą, Ula nocny marek z Ciebie
Tym razem dostałam wiadomość od Ulci, i jest ok. Po prostu wiadomość zostaje wysłana, kiedy odbiorca będzie zalogowany na forum, a jak Ula wysyłała to ja już smacznie spałam A swoją drogą, Ula nocny marek z Ciebie
- agusia2410
- 500p
Gdyby ktoś był chętny mam jeszcze do wydania
tojeść rozesłana, barwinek, i kwiaty które kwitną jesienią (dopiero mają pąki) na niebiesko, wysokości ok. 0,5 m, nie znam nazwy, później postaram się zrobić zdjęcie, moze ktoś rozpozna, aha rozmnaża się przez "pełzające" korzenie, dość mocno przyrasta
tojeść rozesłana, barwinek, i kwiaty które kwitną jesienią (dopiero mają pąki) na niebiesko, wysokości ok. 0,5 m, nie znam nazwy, później postaram się zrobić zdjęcie, moze ktoś rozpozna, aha rozmnaża się przez "pełzające" korzenie, dość mocno przyrasta
- Ulcia
- 200p
Dziewczyny jesteście kochane! A ja zachodziłam w głowę dlaczego widnieje "do wysłania". Nocny marek jestem z konieczności, wracam z pracy między 21 a 22 godz. i muszę wejść na forum bo nie zasnę. Poza tym szkoda życia na spanie, jak się kładę, już nie mogę się doczekać, kiedy będzie świt. Robię kawkę i zasuwam do ogrodu na spacer i wgapuję się w każdą roślinkę, jakbym nie widziała ich miesiąc.
Aguś ja jestem chętna również na barwinka. Mam spore miejsce do zagospodarowania gdzie panuje 99% cienia.
Aguś ja jestem chętna również na barwinka. Mam spore miejsce do zagospodarowania gdzie panuje 99% cienia.