Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Trzeci kwiatek Twojego-mojego liliowca utrzymuje sie drugi dzień bo jest tak chłodno.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko,Jolu,Zenku, Pamelko,Kazimierzu,Przemku, Ago, Reniu, Andrzej,Olgo,Agnieszko, Jagusiu , Stachu,witajcie bardzo się cieszę że na Was zawsze można liczyć
Jagusiu to zimowit , już przekwita to jest bardzo wczesna odmiana .
a jednak już jakoś tak smutno jesiennie.
Jagusiu to zimowit , już przekwita to jest bardzo wczesna odmiana .
a jednak już jakoś tak smutno jesiennie.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to i ja się melduję - ta igiełkowata chryzantemka śliczności.
Gieniu piszesz "a jednak już jakoś tak smutno jesiennie", ale przecież jesienne kolory też są piękne. Po takim lecie to i jesienne kolory mnie cieszą
Gieniu piszesz "a jednak już jakoś tak smutno jesiennie", ale przecież jesienne kolory też są piękne. Po takim lecie to i jesienne kolory mnie cieszą
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Gieniu, do jesieni jeszcze czas, na razie późne lato jest.
Geniu twoje zimowity są piękne i dorodne a moje jakieś takie chude, może to taka odmiana. Ogród u ciebie nadal kolorowy ale widzę, że robi się jesiennie, ponieważ zaczynają kwitnąć wrzosy, co za kolory!
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
tak Gieniu, faktycznie to żagwin - nie znam sie jeszcze na tyle na roslinkach by je po zdjeciach rozpoznawac, ale chyba będę musiala wiosna sie zopatrzec w ten żagwin, bardzo mi sie on spodobal a też wiosna kolorowiej bedzie:)
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Zaczęłaś od zimowitów i chryzantem, a teraz jeszcze wrzosy ... No, jesień bez dwóch zdań
Ale piękna w Twoim ogródku
Ale piękna w Twoim ogródku
Wrzosy pięknie się wdzięczą, a u mnie dwa wrzosowiska doszczętnie wymarzły, tak więc czekam aż żywopłot będzie bardziej zwarty. Wówczas będzie cieplej i przyjemniej, w sam raz dla tych jesiennych krzewinek
- e-genia
Olku wiem że jesteś miły i szczery , dziękuję że tak sadzisz o moim ogrodzie .
Ilonko tę igiełkową chryzantemę mam od Grzesia z Wrocławia zeszłej zimy mi nie przetrzymała bo ją jesienią przesadzałam , Grześ mi przysłał nową sadzonkę , teraz o nią zadbam .
Igo nie wiem czemu ale jak kończą kwitnienie lilie i liliowce jakoś ogród mnie już tak nie cieszy .
Krzysztof, Agusiu teraz to już nie tak pędzi , na początku to było szaleństwo
Irenko może u Ciebie już zbyt wiele cebulek w zimowitów jest w ziemi , ja swoje bardzo często wydaję wiec jest ich mniej i może dlatego wyglądają na mocniejsze .
Ibizoo ja też nie znam nazw wszystkich kwiatów.
A żagwin wiosną rzeczywiście pięknie wygląda i zdobi ogród .
Dzięki Izo teraz to te kwiaty królują w większości ogrodów.
Grzesiu większość moich wrzosów nie przetrwało zimy a wrzośce wszystkie zmarniały .
Dobrze że choć kilka wrzosów zostało więc kwitną pięknie .
Genia
Ilonko tę igiełkową chryzantemę mam od Grzesia z Wrocławia zeszłej zimy mi nie przetrzymała bo ją jesienią przesadzałam , Grześ mi przysłał nową sadzonkę , teraz o nią zadbam .
Igo nie wiem czemu ale jak kończą kwitnienie lilie i liliowce jakoś ogród mnie już tak nie cieszy .
Krzysztof, Agusiu teraz to już nie tak pędzi , na początku to było szaleństwo
Irenko może u Ciebie już zbyt wiele cebulek w zimowitów jest w ziemi , ja swoje bardzo często wydaję wiec jest ich mniej i może dlatego wyglądają na mocniejsze .
Ibizoo ja też nie znam nazw wszystkich kwiatów.
A żagwin wiosną rzeczywiście pięknie wygląda i zdobi ogród .
Dzięki Izo teraz to te kwiaty królują w większości ogrodów.
Grzesiu większość moich wrzosów nie przetrwało zimy a wrzośce wszystkie zmarniały .
Dobrze że choć kilka wrzosów zostało więc kwitną pięknie .
Genia
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Gieniu, zmień nastawienie, jesień też jest śliczna, na irysach i liliowcach świat się nie kończy.
- e-genia
Igo masz rację
Ewo dzięki .
Sporo osób skarży się na liście chryzantem a wystarczy tylko wiosną od nowa posadzić chryzantemy i są takie .
Zrobiłam kilka zdjęć dziś nawet te które nie kwitną sa nadal piękne zielone .
Każda chryzantema na zdjęciach jest inna wszystkie wiosna od nowa sadziłam , wykopałam stare chryzantemy i podzieliłam i posadziłam od nowa .
Ewo dzięki .
Sporo osób skarży się na liście chryzantem a wystarczy tylko wiosną od nowa posadzić chryzantemy i są takie .
Zrobiłam kilka zdjęć dziś nawet te które nie kwitną sa nadal piękne zielone .
Każda chryzantema na zdjęciach jest inna wszystkie wiosna od nowa sadziłam , wykopałam stare chryzantemy i podzieliłam i posadziłam od nowa .
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zimowity, kanny? Jak zwykle przepięknie w Twoim ogródku.
Natomiast to, co już od dłuższego czasu czytam o Twoich irysach strasznie mnie smuci. I nawet średnio pociesza mnie to, że moje własne jednak zabrały się do życia (z wyjątkiem jednego ? ale akurat nie była to jakaś wyszukana odmiana, zwykły niebiesko-fioletowy, jednobarwny ? może sobie odkupię jesienią). Wiem, że na Twoim miejscu pewnie bym się po prostu poryczał, widząc, jak wszystko gnije na pniu... Czarna rozpacz...
Pozdrawiam!
LOKI
Natomiast to, co już od dłuższego czasu czytam o Twoich irysach strasznie mnie smuci. I nawet średnio pociesza mnie to, że moje własne jednak zabrały się do życia (z wyjątkiem jednego ? ale akurat nie była to jakaś wyszukana odmiana, zwykły niebiesko-fioletowy, jednobarwny ? może sobie odkupię jesienią). Wiem, że na Twoim miejscu pewnie bym się po prostu poryczał, widząc, jak wszystko gnije na pniu... Czarna rozpacz...
Pozdrawiam!
LOKI