Kwiaty Patrycji
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty Patrycji
Piękne nowości niech szybko rosną bardzo lubię zamioculkaski więc za Twojego szczególnie trzymam kciuki:)
Zdjęcie jest troszkę niewyraźne ale jeżeli te człony wyglądają jak odwrócone do góry nogami butelki to będzie Hatiora salicornioides.
Zdjęcie jest troszkę niewyraźne ale jeżeli te człony wyglądają jak odwrócone do góry nogami butelki to będzie Hatiora salicornioides.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, no bardzo ładna ta twoja kolekcja zielonych!
A ile maluszków - supeeer
Gratuluję niespodzianek na oncidium
A ile maluszków - supeeer
Gratuluję niespodzianek na oncidium
Kolejne kwitnienie na tej samej krolowej:)
A tu podpowiedzcie mi prosze ... mam mozliwosc wziecia tych dwoch odnozek co wyrastaja u spodu pnia fuksji...ale jak je ukorzenic w wodzie czy od razu do ziemi je dac i czy scinac je u samego dolu czy tylko te wierzcholki z listkami? porady bardzo mile widziane
A tu podpowiedzcie mi prosze ... mam mozliwosc wziecia tych dwoch odnozek co wyrastaja u spodu pnia fuksji...ale jak je ukorzenic w wodzie czy od razu do ziemi je dac i czy scinac je u samego dolu czy tylko te wierzcholki z listkami? porady bardzo mile widziane
- Mariola O
- 100p
- Od: 25 sie 2011, o 07:31
Kwitnienie królowej - Cudo
Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Dopiero dzisiaj zauważyłam Twoją odp. na temat miltoni. Gapa ze mnie .
Co do fuksji to nie pomogę, bo się na niej nie znam, ale cały cza przyglądam się tej odnóżce z prawej strony. Powiedz mi czy to maleństwo kwitnie czy tylko ten kwiatek tak na niej leży?
Co do fuksji to nie pomogę, bo się na niej nie znam, ale cały cza przyglądam się tej odnóżce z prawej strony. Powiedz mi czy to maleństwo kwitnie czy tylko ten kwiatek tak na niej leży?
Nikitka Te malenstwo kwitnie zarowno jedno jak i drugie... w poniedzialek przed odlotem je odcinam a ukorzenic sprobuje juz w domku:=
Mariolka ta krolowa kwitla poprzednio jakis krotki czas temu i tamten kwiatuszek byl duzo wiekszy od tego:) ale warto dla tego widoku czekac:)
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Faktycznie, jak się teraz przyjrzałam to na drugim maleństwie też widać kwiatuszka Mają skubańce wolę kwitnienia...
Nikitka ja wole aby mialy wole ukorzenienia sie w koncu bo jak robilam kiedys probe i moczylam przez miesiac w wodzie to ani rusz nie chcialy korzonka puscic!
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Piękna kolekcja kwiatów. Mogę polecić stosowanie do ukorzeniania sadzonek ukorzeniacz w proszku. Kupisz go w każdym sklepie ogrodniczym. Ja w ten sposób ukorzeniłem oderwany przypadkiem pęd dendrobium. Końcówkę sadzonki w ukorzeniacz, potem w ziemię, a doniczkę owinąć torebką foliową ( taka mini szklarenka). Po kilkunastu dniach pojawią się korzonki.
Mirku dziekuje za porade i mile slowa- nigdy dotad ukorzeniacza nie stosowalam, ale chyba przyszla pora, ze zaczne... bo ta fuksja mnie troche szkoli juz:)
A kolekcja do tej pory zaprezentowana to glownie nowe nabytki z podrozy... reszta domowej kolekcji bedzie pokazana mam nadzieje w przyszlym tygodniu jak wroce do domku:)
A kolekcja do tej pory zaprezentowana to glownie nowe nabytki z podrozy... reszta domowej kolekcji bedzie pokazana mam nadzieje w przyszlym tygodniu jak wroce do domku:)
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
witam . mała re -wizyta
zupełnie inna roślinność niż moja. A jakie maluchy ładne
zupełnie inna roślinność niż moja. A jakie maluchy ładne
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Witaj Pati.
Ożesz...ale masz królową. ...ja tylko mogę pomarzyć.
Pozostałe kwiatki cudne.
Co do fuksji to zawsze można spróbować...a nuż się uda. Ukorzeniacz nie zaszkodzi ...ja też go stosuję. :P
Ożesz...ale masz królową. ...ja tylko mogę pomarzyć.
Pozostałe kwiatki cudne.
Co do fuksji to zawsze można spróbować...a nuż się uda. Ukorzeniacz nie zaszkodzi ...ja też go stosuję. :P