Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Mirku, ciesze się, że tak postrzegasz mój wątek ( to naprawdę bardzo miłe przeczytać taki komentarz ) , ale do guru storczykowego to mi jednak trochę brakuje Ale bardzo dziękuję za miłe słowa
To dzięki temu forum uczę się kochani Ciągle nowych rzeczy i pogłębiam starą wiedzę
( dziś już wiem jak zacząć historię )
Największą tragedią tegorocznego roku szkolnego, już o tym wiem będzie wstawanie - nie wyobrażam sobie tego jako śpioch , ale to nie jest temat o którym chcę pisać . ( to tak na przypomnienie na język polski - WSTĘP- ROZWINIĘCIE - ZAKOŃCZENIE )
Mój budzik jest ustawiony na godzinę 6:00, ale dziś specjalnie dla Was, ustawiłem go 15 minut wcześniej żeby zrobić porankowo- słoneczkowo-wrześniowe zdjęcia
Obiektem, mojej fotografii stał się bordowy peloric już w pełnym rozkwicie na jednym z trzech pędów ( tak właściwie to ma 4 pędy - 2 nowe w trakcie wzrostu, 1 stary z którego już wiem że nic nie będzie bo tam gdzie przedłuża pęd już zżółkło ale ma tam jeszcze 2 kwiatuszki i jeden stary który przedłużył sobie pęd i ma na nim na chwilę obecną 6 kwiatuszków i wygląda na to że będzie tam sobie dalej przedłużał pozytywny szok )
Dobra, koniec tego gadania - ja tu o pędach a obiecane zdjęcia czekają
Miłego oglądania życzę
Dziś mam naprawdę dobry humor
To dzięki temu forum uczę się kochani Ciągle nowych rzeczy i pogłębiam starą wiedzę
( dziś już wiem jak zacząć historię )
Największą tragedią tegorocznego roku szkolnego, już o tym wiem będzie wstawanie - nie wyobrażam sobie tego jako śpioch , ale to nie jest temat o którym chcę pisać . ( to tak na przypomnienie na język polski - WSTĘP- ROZWINIĘCIE - ZAKOŃCZENIE )
Mój budzik jest ustawiony na godzinę 6:00, ale dziś specjalnie dla Was, ustawiłem go 15 minut wcześniej żeby zrobić porankowo- słoneczkowo-wrześniowe zdjęcia
Obiektem, mojej fotografii stał się bordowy peloric już w pełnym rozkwicie na jednym z trzech pędów ( tak właściwie to ma 4 pędy - 2 nowe w trakcie wzrostu, 1 stary z którego już wiem że nic nie będzie bo tam gdzie przedłuża pęd już zżółkło ale ma tam jeszcze 2 kwiatuszki i jeden stary który przedłużył sobie pęd i ma na nim na chwilę obecną 6 kwiatuszków i wygląda na to że będzie tam sobie dalej przedłużał pozytywny szok )
Dobra, koniec tego gadania - ja tu o pędach a obiecane zdjęcia czekają
Miłego oglądania życzę
Dziś mam naprawdę dobry humor
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
cudne zdjęcia, już tak czuć, że to jesienne słoneczko za oknem
p.s. ten dobry humor to pewnie dlatego, że dziś już piątek, więc jutro nie trzeba do szkoły iść?
p.s. ten dobry humor to pewnie dlatego, że dziś już piątek, więc jutro nie trzeba do szkoły iść?
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piotrze piękne kwiaty i biały i bordowy!
A jak w szkole cisną Was te nauczycielki
A jak w szkole cisną Was te nauczycielki
Pozdrawiam, Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewo, no dokładnie, jesień zbliża się nieubłaganie - ale jesień też lubię - mój wrodzony optymizm się odzywa
o, nawet nie wiesz jak się ciesze z tego piątku
Rysiu, masz całkowitą rację - gdyby nie pędy, które czasem z trudem przychodza storczykom, nie byłoby tego cudownego widoku płatków i kwiatuszków ;:91
Moniko, dziękuję za miłe słowa
e, dziś jeszcze było spokojnie ale jak to powiedziała moja polonistka " Okres ochronny dla 2 LO już się skończył więc od poniedziałku musimy zacząć systematyczną i ciężką pracę bo już wiem że nie wyrobie się z materiałem " tak więc to mówi samo za siebie
o, nawet nie wiesz jak się ciesze z tego piątku
Rysiu, masz całkowitą rację - gdyby nie pędy, które czasem z trudem przychodza storczykom, nie byłoby tego cudownego widoku płatków i kwiatuszków ;:91
Moniko, dziękuję za miłe słowa
e, dziś jeszcze było spokojnie ale jak to powiedziała moja polonistka " Okres ochronny dla 2 LO już się skończył więc od poniedziałku musimy zacząć systematyczną i ciężką pracę bo już wiem że nie wyrobie się z materiałem " tak więc to mówi samo za siebie
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Opłacało się wstać troszeczkę wcześniej ,sesja taka inna, ale piękna
Piotruś będę teraz podziwiała peorlica u Ciebie mój się reanimuje .
Piotruś będę teraz podziwiała peorlica u Ciebie mój się reanimuje .
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę że nie tylko ja muszę tak wcześnie wstawać
Sesja zdjęciowa pelorica bardzo udana
Sesja zdjęciowa pelorica bardzo udana
Pozdrawiam Tomek
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Cudny jest w tych promieniach rannych
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nio Piotrus parę nauczycielek na forum jest to w razie czego ....
Pozdrawiam, Monika
Kasiu, oj dokładnie tak - opłacało się być niewyspanym Życzę aby i u ciebie reanimek szybka odżył
Tomku, Wielkie dzięki
Piotrze, dziękuję
Moniko, wiem wiem
A teraz mam takie mały pytanko do koneserów dendrobium nobile - Jakie warunki stworzyć do spoczynku okresu spoczynku i jak to wygląda u was ?
zadaje pytanie ponieważ w internecie znajduję wiele suchych i ogólnych informacji a chciałbym je porównać z waszym doświadczeniem
Dziękuję za wszelkie wskazówki
Tomku, Wielkie dzięki
Piotrze, dziękuję
Moniko, wiem wiem
A teraz mam takie mały pytanko do koneserów dendrobium nobile - Jakie warunki stworzyć do spoczynku okresu spoczynku i jak to wygląda u was ?
zadaje pytanie ponieważ w internecie znajduję wiele suchych i ogólnych informacji a chciałbym je porównać z waszym doświadczeniem
Dziękuję za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piotrusiu, doświadczenia w tej kwestii nie mam, ale ponoć dobrze jest ustawić we wrześniu w chłodnym miejscu i nie podlewać przez 6 tygodni. Nie ma jednak reguły i u niektórych kwitnie jak szalone, a u innych cale
Pewnie odpowiedzą Ci, którzy je mają
Pewnie odpowiedzą Ci, którzy je mają
Za takie poświęcenie należą się
Dla mnie każde 5 minut snu rano jest bezcenne
Dla mnie każde 5 minut snu rano jest bezcenne
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
Cudowne kwiaty, sesja wyjątkowa...
Pozdrawiam, Monika
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoje zdjęcia, przy wschodzącym słońcu są urocze
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...