Fiołkowe zamiłowanie Jatry
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołkowe zamiłowanie Jatry
Jatra, dziękuję bardzo za troskę
Trzeba przyznać, że ten fiołeczek też jest piękny Ja to się chyba nigdy takich nie doczekam. Raz już się cieszyłam, bo fiołek pokazał sporo malutkich pączków, a było to pierwsze moje kwitnienie, fiołek rasowy ale nn . Lada dzień miały się rozwinąć pączuszki... I co? Koty je zeżarły
Trzeba przyznać, że ten fiołeczek też jest piękny Ja to się chyba nigdy takich nie doczekam. Raz już się cieszyłam, bo fiołek pokazał sporo malutkich pączków, a było to pierwsze moje kwitnienie, fiołek rasowy ale nn . Lada dzień miały się rozwinąć pączuszki... I co? Koty je zeżarły
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Zrób im wyżej drugi parapet albo wstaw miedzy fiołki kaktusy
- Nikitka
- 200p
O kaktusach już myślałam, ale w obronie cymbidium. Ustawianie wyżej raczej się nie sprawdzi. Mniejszy kociak ma chyba ADHD. Jest jak 5 kotów w jednym, wszędzie go pełno i głównie to on jest sprawcą całego zła. Ostatnio walnął na podłogę z żyrandola, bo skoczył sobie na niego z łóżka piętrowego
Witam! Przepiękne masz fiołki, wcześniej jakoś za nimi nie przepadałam, ale jak tak się naoglądam u forumowiczów... Ten w białe kropki podbił moje serce Trafia oczywiście na listę chciejstw, ale postaram się o niego, jak zrobi się jakieś miejsce na parapecie albo będę już na swoim. Do swojej dyspozycji niestety mam tylko jeden parapet, bo mieszkam w bloku w małym mieszkaniu
- Jatra
- Kontakt:
Witajcie
nowika
Domimika
Fiołeczki są naprawdę cudne a za opiekę odwdzięczają się nam pięknym kwitnieniem.Masz rację na forum jest duuużo pięknych fiołeczków i lista chciejstw się nigdy nie zamknie.
Ale dla nas żaden problem tak zrobimy ,że zawsze znajdzie się miejsce dla następnego fiołeczka.
Domimka ten fioletowy to Storm's Eye jego pierwszy kwiat i mam nadzieje że nie ostatni
Na wieczorek rózowy
Ziwaj-?????
Uploaded with ImageShack.us
nowika
Domimika
Fiołeczki są naprawdę cudne a za opiekę odwdzięczają się nam pięknym kwitnieniem.Masz rację na forum jest duuużo pięknych fiołeczków i lista chciejstw się nigdy nie zamknie.
Ale dla nas żaden problem tak zrobimy ,że zawsze znajdzie się miejsce dla następnego fiołeczka.
Domimka ten fioletowy to Storm's Eye jego pierwszy kwiat i mam nadzieje że nie ostatni
Na wieczorek rózowy
Ziwaj-?????
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Piękny,a jak brzmi pełna polska nazwa? Podoba mi się rozeta Fajne te ciapate listki
Ja głupia przewaznie przelewam swoje fiołaski wiec teraz powaznie ograniczam sie z podlewaniem
Ja głupia przewaznie przelewam swoje fiołaski wiec teraz powaznie ograniczam sie z podlewaniem
- Jatra
- Kontakt:
zeberko ????? tłumaczony na Polski brzmi Ziva .
W sezonie letnim a zwłaszcza jak wyjeżdżam na dłużej trzymam je na knocie i wtedy nie mam problemu z podlewaniem piją wodę tyle ile potrzebują.Porę jesienna aż do wiosny spędzają już na spodeczkach i podlewam lejąc wodę do spodeczków nadmiar pózniej wylewam .Mają wtedy lekko wilgotno i dobrze się czują .
jesienna- bardzo dziękuje i zapraszam ponownie
Na pożegnanie wakacji troszkę egzotyki
W sezonie letnim a zwłaszcza jak wyjeżdżam na dłużej trzymam je na knocie i wtedy nie mam problemu z podlewaniem piją wodę tyle ile potrzebują.Porę jesienna aż do wiosny spędzają już na spodeczkach i podlewam lejąc wodę do spodeczków nadmiar pózniej wylewam .Mają wtedy lekko wilgotno i dobrze się czują .
jesienna- bardzo dziękuje i zapraszam ponownie
Na pożegnanie wakacji troszkę egzotyki
- Jatra
- Kontakt:
Bardzo mi miło ,że wpadłyście
justus27
Lidka lmw
Ziwaj-????? -jest elegancikiem nawet gdy nie kwitnie ozdobą są jego ciemnozielone listka z białymi plamkami .Kwiatuszki tez ma urocze nie za duże pełne barwy ciemnego brudnego różu -starałam się jak najbardziej ująć jego barwę
??-???????? ??????- ma duże półpełne kwiaty barwy błękitnej na końcach wpadające w ciemny fiolet zakończony delikatna zielona falbaneczką ,jak dla mnie cudo które kwitło całą wiosnę i już przekwitło.
Pamiątkowe zdjęcie
justus27
Lidka lmw
Ziwaj-????? -jest elegancikiem nawet gdy nie kwitnie ozdobą są jego ciemnozielone listka z białymi plamkami .Kwiatuszki tez ma urocze nie za duże pełne barwy ciemnego brudnego różu -starałam się jak najbardziej ująć jego barwę
??-???????? ??????- ma duże półpełne kwiaty barwy błękitnej na końcach wpadające w ciemny fiolet zakończony delikatna zielona falbaneczką ,jak dla mnie cudo które kwitło całą wiosnę i już przekwitło.
Pamiątkowe zdjęcie
- Jatra
- Kontakt:
elcia1974 dziękuję
Lidka lmw - wpadaj, zawsze jesteś mile widziana
Niezdecydowany fiołek
Ma,s Easter Parade
Zbliżenie
Lidka lmw - wpadaj, zawsze jesteś mile widziana
Niezdecydowany fiołek
Ma,s Easter Parade
Zbliżenie
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Piękny ten ??-???????? ?????? , ale to różowe i kremowe cudo co pokazłaś i w tej "falistej" doniczce chyba jeszcze piękniejsze
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- Nikitka
- 200p
Jatra, ten ostatni jest super I on tak z jednej roślinki kwitnie czy są dwie?
- Jatra
- Kontakt:
Po kilku odwiedzinach dotarłam do swojego wątku .
Miło mi przywitać Wszystkich
Kociarko -w doniczusie zaopatruję sie w suprmarkecie sa bardzo fajne i nie drogie ,ktos mi powiedział ,że to osłonki ale jak dla moich fiołeczków super .
Gieniu super ,że powróciłaś do starego nałogu.Nie przejmuj się utraconą kolekcje szybko idzie odbudować .Wiem z własnego doświadczenia zmarnowano mi już dorosłe okazy .Na szczęście pozostały zdjęcia .
Nikitko - to już taka jego uroda ale fajna
Miło mi przywitać Wszystkich
Kociarko -w doniczusie zaopatruję sie w suprmarkecie sa bardzo fajne i nie drogie ,ktos mi powiedział ,że to osłonki ale jak dla moich fiołeczków super .
Gieniu super ,że powróciłaś do starego nałogu.Nie przejmuj się utraconą kolekcje szybko idzie odbudować .Wiem z własnego doświadczenia zmarnowano mi już dorosłe okazy .Na szczęście pozostały zdjęcia .
Nikitko - to już taka jego uroda ale fajna