Mój pierwszy storczyk
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój pierwszy storczyk
Oddycha, oddycha normalnym tlenem. Zboczeńcy chcieli go przerobić na roślinę akwariową , niestety nie udało się. Była również w sklepie cambria ale tak przegnita, że szkoda mówić . Pomimo tego twardo żądają za nią po przecenie 64 zł.
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Gratulacje .Teraz storczyk odwdzięczy się pięknym kwitnieniem.Takie kwitnienia najbardziej mnie cieszą.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Mireczek1965
- 200p
Kontynuuję wątek z dnia wczorajszego.
Wyobraźcie sobie gąszcz storczyków i orchidei. Pooglądaliśmy okazy i już mieliśmy odchodzić, aż nagle żona wśród kwiatów wypatrzyła samotnie stojące dendrobium. Trzeba przyznać, że ma dobry wzrok. Stał sobie biedaczysko, taki skromniutki wśród innych storczyków. I jak tu nie kupić nieboraka, a jakże zabraliśmy sierotkę, zwłaszcza, że jest to odmiana bardzo lubiana przez moją żonę. Nie wiem dlaczego ale od pewnego czasu jak zauważyliście też kupuję dendrobium, może też skradł moje serce. Poniżej przedstawiam zdjęcia nowego storczyka. Kolekcja się powiększa . Jakby tak jeszcze jedną Vandę
Prawda, że jest piękny?
Wyobraźcie sobie gąszcz storczyków i orchidei. Pooglądaliśmy okazy i już mieliśmy odchodzić, aż nagle żona wśród kwiatów wypatrzyła samotnie stojące dendrobium. Trzeba przyznać, że ma dobry wzrok. Stał sobie biedaczysko, taki skromniutki wśród innych storczyków. I jak tu nie kupić nieboraka, a jakże zabraliśmy sierotkę, zwłaszcza, że jest to odmiana bardzo lubiana przez moją żonę. Nie wiem dlaczego ale od pewnego czasu jak zauważyliście też kupuję dendrobium, może też skradł moje serce. Poniżej przedstawiam zdjęcia nowego storczyka. Kolekcja się powiększa . Jakby tak jeszcze jedną Vandę
Prawda, że jest piękny?
Dendrobium bardzo ładne i można powiedzieć że my storczyko-maniaki ratujemy storczyki z marketów, a okazując im dobroć kwitną wspaniale i tego też tobie życzę
Moje Wątki
zapraszam
zapraszam
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mirku, piękne dendrobia Kupiłeś.
To wywalczone, wygląda na zdrowe i dorodne. Myślę, że jeszcze w tym sezonie zakwitnie
I kwitnące ...cudne ;)
To wywalczone, wygląda na zdrowe i dorodne. Myślę, że jeszcze w tym sezonie zakwitnie
I kwitnące ...cudne ;)
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
A vandę chciałbyś w jakimś konkretnym kolorze czy obojętnie? Mnie się marzy niebieska
- Mireczek1965
- 200p
na razie nie mam wygórowanych żądań jeżeli chodzi o Vandę. Może być na początek jak najbardziej pospolita, tak żeby nie było żal jakby coś nie wyszło z hodowlą. Niebieska musi być piękna. Widząc Vandę w takim kolorze obawiałbym się jednak, czy nie jest malowana.
- Nikitka
- 200p
Ona jest w niebieską krateczkę więc to raczej niemożliwe. Farbowana miałaby całe kwiaty niebieskie.
- Mireczek1965
- 200p
Dziękuję za informację. Tyle się naczytałem o farbowanych storczykach na forum, że nie mam zaufania do tych niebieskich, a tak dobrze nie znam jeszcze wszystkich odmian. Vanda nie jest taka tania.
- Nikitka
- 200p
Po prostu przewrażliwiony jesteś. Droga jest, ale pomarzyć zawsze można, a jak wiadomo marzenia się spełniają
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niebieska Vanda nazywa sie tylko niebieska.Tak naprawdę ma na sobie kratkę w takim dziwnym kolorze ,takim raczej fioletowo-niebieskim.Mi sie to kojarzy jak by była popisana długopisem.Być może że moja ta duża jest blue.Tego właśnie za bardzo pewna nie jestem
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- Mireczek1965
- 200p
Cenna uwaga, ja raczej szukałbym po nazwie łacińskiej. Szczęściaro, posiadasz Vandę, ale Ci zazdroszczę. Jak z żoną w następnym miesiącu wygospodarujemy trochę kasy to może też jakąś skromniutką sobie kupimy. Widziałem ją tylko w jednym sklepie, nawet miałem chęć nakrzyczeć na sprzedawcę jak traktuje kwiaty trzymając je z gołymi korzeniami (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że tak się ją hoduje).
- Mireczek1965
- 200p