Ogródek młodego ogrodnika
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogródek młodego ogrodnika
Uraczę was zdjęciami mojego ogródka i kwiatowego, i warzywnego
Naparstnica:
Na pierwszym planie maciejka, a na drugim nasturcja niska:
Fasola szparagowa, po lewej pnąca fioletowo strąkowa, a niskie to odmiany nigeria, borlotto i jakaś zielona w ciemne cętki:
Dynia ozdobna:
Dynia ozdobna turecki turban:
Pomidorki:
Tykwa:
Kolczrka:
Dynia turbanowa, czarnuszka, maciejka, nasturcja, naparstnica, Tytoń ozdobny, szarłat, klarkia, przypołudnik, suchołuska, łubin:
Naparstnica:
Na pierwszym planie maciejka, a na drugim nasturcja niska:
Fasola szparagowa, po lewej pnąca fioletowo strąkowa, a niskie to odmiany nigeria, borlotto i jakaś zielona w ciemne cętki:
Dynia ozdobna:
Dynia ozdobna turecki turban:
Pomidorki:
Tykwa:
Kolczrka:
Dynia turbanowa, czarnuszka, maciejka, nasturcja, naparstnica, Tytoń ozdobny, szarłat, klarkia, przypołudnik, suchołuska, łubin:
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek młodego ogrodnika
Zaczynasz trochę chaotycznie ,przydałoby się trochę wiadomości o twoim ogrodzie .Jak masz duży teren i jak ogólnie zagospodarowany .Czy masz duże drzewa zacieniające cześć ogrodu . Oraz kilka fotek większych części ogrodu .Pokazane kwiaty ciekawe ,życzę powodzenia przy dłubaniu w ziemi .
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podłączam się do prośby
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Widać ,że w Twoim ogrodzie coś dla oka ,ducha i ciała (żołądka ).
WITAM . Proszę o dalszy ciąg .
WITAM . Proszę o dalszy ciąg .
- patasko
Ogólnie ogródek należy do właściciela domu, który czasami jest poirytowany widząc moje poczynania, ale zwykle mu przechodzi
Ogródek ma ok. 100m kw, i niestety jest przysłonięty 4 większymi świerkami i jodłą, na sąsiedniej działce stoi willa, dzięki czemu po ok 18 w ogrodzie jest już cień ;/ Także od strony południowej warzywniaka w sąsiednim ogrodzie jest sporo 2metrowych chaszczy, które skutecznie ograniczają światło wiosną i jesienią. Jest kilka miejsc nasłonecznionych od rana do wieczora i tam sieję głownie ciepłolubne warzywa. Kwiaty to tylko dodatek, żeby kuzyn nie miał pretensji, że w ogrodzie gdzie przychodzi czasami mnóstwo ludzi rosną sobie warzywa Ale w warzywniaku nie mam zwyczajnych odmian warzyw. Znajduje się tam głównie fasola o ciekawych kolorach, krzyżówki kukurydzy ozdobnych, dynie ozdobne, trochę ziół i kolorowe pomidory, papryka itd. Fotki będę wrzucał co jakiś czas, bo zwykle mi go brakuje
Ogródek ma ok. 100m kw, i niestety jest przysłonięty 4 większymi świerkami i jodłą, na sąsiedniej działce stoi willa, dzięki czemu po ok 18 w ogrodzie jest już cień ;/ Także od strony południowej warzywniaka w sąsiednim ogrodzie jest sporo 2metrowych chaszczy, które skutecznie ograniczają światło wiosną i jesienią. Jest kilka miejsc nasłonecznionych od rana do wieczora i tam sieję głownie ciepłolubne warzywa. Kwiaty to tylko dodatek, żeby kuzyn nie miał pretensji, że w ogrodzie gdzie przychodzi czasami mnóstwo ludzi rosną sobie warzywa Ale w warzywniaku nie mam zwyczajnych odmian warzyw. Znajduje się tam głównie fasola o ciekawych kolorach, krzyżówki kukurydzy ozdobnych, dynie ozdobne, trochę ziół i kolorowe pomidory, papryka itd. Fotki będę wrzucał co jakiś czas, bo zwykle mi go brakuje
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I oto chodzi ,oto chodzi .Dawaj jak najwięcej fotek . Powodzenia i nie daj się nikomu
- patasko
Po długiej nieobecności wrzucę masę fotek, głównie kwiaty (dla oka )
Zaczynamy od owych kwiatów:
_________________________________________________________________________________________________
Zdjęcia zostały wykonane telefonem...
Zaczynamy od owych kwiatów:
_________________________________________________________________________________________________
Zdjęcia zostały wykonane telefonem...
- patasko
Teraz moje ulubieńce - Dynie ozdobne
Od lewej: mini turecki turban, a reszta to mieszanki, ale za to śliczne Od momentu zrobienia tej fotki minął tydzień, a już połowa zmiękła i zmieniła kolor mimo tego, że były twarde jak stal Ale myślę, że długo przeżyją.
Turecki turban wyglądający jak płaska Big max... Wyrośnięta i powinna niedługo stwardnieć (mam nadzieję, że jeszcze przed przymrozkami...)
Na jednej roślinie rekord: zawiązuje się 6th dynia ale raczej przed przymrozkami 5th i 6th nie zdążą.
Moja ulubiona brodawkowa, niedługo pójdzie do ścięcia
Moje ulubienice, na jednej wiąże się 5th dynia, first większa od second i tak co jedna dyńka Dwie mi twardną, reszta miękka jak masło na razie.
I moje zjawiskowe TYKWY, coraz popularniejsze, mam je pierwszy rok i gdybym pomyślał i posadził z rozsady prędzej to może udałoby mi się je ususzyć, a tak nie wiem bo jeszcze są miękkie ale już nie rosną...
Wszystkie dynie pryskane, plamki po mączniaku się nie imają moich dyni po sprawdzonych środkach
I sporo, sporo więcej, ale to już w kolejnych odcinkach kochani
Od lewej: mini turecki turban, a reszta to mieszanki, ale za to śliczne Od momentu zrobienia tej fotki minął tydzień, a już połowa zmiękła i zmieniła kolor mimo tego, że były twarde jak stal Ale myślę, że długo przeżyją.
Turecki turban wyglądający jak płaska Big max... Wyrośnięta i powinna niedługo stwardnieć (mam nadzieję, że jeszcze przed przymrozkami...)
Na jednej roślinie rekord: zawiązuje się 6th dynia ale raczej przed przymrozkami 5th i 6th nie zdążą.
Moja ulubiona brodawkowa, niedługo pójdzie do ścięcia
Moje ulubienice, na jednej wiąże się 5th dynia, first większa od second i tak co jedna dyńka Dwie mi twardną, reszta miękka jak masło na razie.
I moje zjawiskowe TYKWY, coraz popularniejsze, mam je pierwszy rok i gdybym pomyślał i posadził z rozsady prędzej to może udałoby mi się je ususzyć, a tak nie wiem bo jeszcze są miękkie ale już nie rosną...
Wszystkie dynie pryskane, plamki po mączniaku się nie imają moich dyni po sprawdzonych środkach
I sporo, sporo więcej, ale to już w kolejnych odcinkach kochani
- patasko
Czas na kolejne fotki, bo dawno mnie w swoim wątku nie było
kompozycja z dyń ozdobnych.
Maki jednoroczne:
kompozycja z dyń ozdobnych.
Maki jednoroczne:
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Witaj, bardzo ładne te dynie ozdobne A zdjęcia maków urocze
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
- patasko
Tulipany, kiedyś mi je ojciec z Niemiec przywiózł:
Rozkwitająca lilia:
Rozkwitająca lilia:
- patasko
Mam 172 wzrostu. W porównaniu ze słonecznikiem stoję na 20cm górce
Zgadujcie, jakie rośliny są na fotce
Jutro wrzucę fotkę porównawczą strzeloną z tego samego miejsca. Zobaczycie jak to wygląda teraz
EDIT: Obiecana fotka:
Stałem tam gdzie ta doniczka z kamieniami
Zgadujcie, jakie rośliny są na fotce
Jutro wrzucę fotkę porównawczą strzeloną z tego samego miejsca. Zobaczycie jak to wygląda teraz
EDIT: Obiecana fotka:
Stałem tam gdzie ta doniczka z kamieniami
Fajnie u Ciebie jak w buszu. A dynie i tykwy