Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Witaj Gieniu ja też jestem na etapie kupowania chryzantemek
Kiedyś miałam sporo wrzosów i wszystkie wymarzły, dokupiłam tez kilka sztuk ale najtańsze są u nas po 3.80...fajnie Gieniu że Tobie udało się kupić po tak okazyjnej cenie
Kiedyś miałam sporo wrzosów i wszystkie wymarzły, dokupiłam tez kilka sztuk ale najtańsze są u nas po 3.80...fajnie Gieniu że Tobie udało się kupić po tak okazyjnej cenie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne chryzantemki kupiłaś Geniu.
Zwłaszcza ta ostatnia mi się podoba.
Jest w moim ulubionym kolorze.
Zwłaszcza ta ostatnia mi się podoba.
Jest w moim ulubionym kolorze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysztof ta chryzantema ma malutkie ciemno żółte wpadające w pomarańcz kwiaty, bardzo mnie cieszy że ona zimuje w gruncie .
Margo jeżeli nie można dzielić to przynajmniej wykopać i posadzić od nowa , choć u mnie bardzo się rozrastają chryzantemy .
Dalu nawet gdybym nie miała chryzantem to i tak czuje już jesień w powietrzu ,
Jolu u nas w ogrodniczych tez są drogie wrzosy ale czasem w hipermarketach można kupić taniej i mnie się udało ,żałuję że nie wzięłam więcej .
Grażynko ta ostatnia chyba nie zimuje w gruncie , ale też mi się podobała i kupiłam .
Margo jeżeli nie można dzielić to przynajmniej wykopać i posadzić od nowa , choć u mnie bardzo się rozrastają chryzantemy .
Jolu u nas w ogrodniczych tez są drogie wrzosy ale czasem w hipermarketach można kupić taniej i mnie się udało ,żałuję że nie wzięłam więcej .
Grażynko ta ostatnia chyba nie zimuje w gruncie , ale też mi się podobała i kupiłam .
Genia - patrząc na Twoje chryzantemy przypomina mi się M Fogg i jego utwór .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, piękne chryzantemy Moje gniły lub choroby grzybowe je niszczyły, co na jedno wychodzi. Już zmieniam im miejsca.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ E-Genia ? na stronce PNOS-u opisane toto jest jako ? Album ? oraz ? The Giant ?. A co to da w praktyce, to zobaczymy jak już do mnie dojdzie i jak posadzę.
Co do kwitnienia ? no właśnie wiem, że to możliwe. W zeszłym roku kojarzę w październiku a nawet listopadzie biedne niedobitki zimowitów, których nikt nie kupił, straszące bujnymi kwiatami w sklepach ogrodniczych. Oczywiście leżały sobie bez żadnej gleby w koszyczku.
Chryzantemy cudne.
Pozdrawiam!
LOKI
Co do kwitnienia ? no właśnie wiem, że to możliwe. W zeszłym roku kojarzę w październiku a nawet listopadzie biedne niedobitki zimowitów, których nikt nie kupił, straszące bujnymi kwiatami w sklepach ogrodniczych. Oczywiście leżały sobie bez żadnej gleby w koszyczku.
Chryzantemy cudne.
Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia
Stachu mnie też ,Chryzantemy złociste w kryształowym wazonie , tylko że u mnie to nie tylko złociste i nie w wazonie a na rabatach .
Jacku jak przeniosłeś i będziesz pamiętał o sadzeniu wiosną od nowa to będziesz miał takie .
Loki myślę że że będą takie jak zamówiłeś .Te białe maja mniejsze kwiaty .
U nas na targowisku tez już były cebule z kwiatostanami które leżały bez ziemi .
Ilono dzięki
Genia
Jacku jak przeniosłeś i będziesz pamiętał o sadzeniu wiosną od nowa to będziesz miał takie .
Loki myślę że że będą takie jak zamówiłeś .Te białe maja mniejsze kwiaty .
U nas na targowisku tez już były cebule z kwiatostanami które leżały bez ziemi .
Ilono dzięki
Genia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
I dobrze Geniu , że Twoje chryzantemy na rabatach. Zresztą , te w wazonie nie stoją długo. U mnie są kłopoty z nabyciem chryzantem rabatowych. Mam już 6 odmian i na razie spasuję. Chyba , że te wysokie zamienię na mniejsze.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ E-Genia ? nie chodzi o to, że się boję, iż rośliny będą inne od zamówionych. Akurat do PNOSu mam zaufanie. Chodzi mi raczej o to, że dopiero jak toto u mnie zakwitnie, to będę się starał zidentyfikować co to za gatunki konkretnie są, bo PNOS niestety z nazwami potrafi porządnie namieszać (vide ich ?amarylis ogrodowy?, który wcale nie jest przedstawicielem gatunku Amaryllis belladonna, lecz Crinum powelli)...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia
Tadku u mnie na targowisku nie ma problemu z zakupem chryzantem , ale TY i tak masz dużo 7 odmian to ja mam mniej więcej tyle no i dokupiłam w tym roku jeszcze kilka zobaczymy jak przezimują , ale wole te niskie odmiany , wysoką mam tylko jedną późną chyba jest biała .
Ulko, Bożenko witajcie
Loki dla mnie to jest już wyższa szkoła jazdy te odpowiednie gatunki ,
Ja patrzę czy jest biały pełny , biały pojedynczy czy różowy pełny i pojedynczy no i mam jedną odmianę zimowita bardzo wczesnego .
Ulko, Bożenko witajcie
Loki dla mnie to jest już wyższa szkoła jazdy te odpowiednie gatunki ,
Ja patrzę czy jest biały pełny , biały pojedynczy czy różowy pełny i pojedynczy no i mam jedną odmianę zimowita bardzo wczesnego .
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mądre słowa Geniu, jak byś wyjęła mi je z ust.. . Mojemu sąsiadowi chryzantemy kojarzą się z Wsz.Świętych . A mnie to nie przeszkadza bo mi się bardzo podobają. Twoje są śliczne.e-genia pisze:
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Straszne już jesień, a jeszcze nie tak dawno wszyscy czekaliśmy na wiosnę, ale faktu niestety nie zmienimy, a i ona ma swoje uroki.
Geniu, chryzantemy przepiękne, bardzo się cieszę, że tu wpadłam, bo mam jedną kepkę od trzech lat w tym samym miejscu (bez okrywania) i o dziwo kwitną, ale pięknością nie grzeszą teraz już wiem co zrobić. No i oczywiście zachorowałam na następne, więc chyba rano w sobotę czeka mnie ryneczek.
Geniu, chryzantemy przepiękne, bardzo się cieszę, że tu wpadłam, bo mam jedną kepkę od trzech lat w tym samym miejscu (bez okrywania) i o dziwo kwitną, ale pięknością nie grzeszą teraz już wiem co zrobić. No i oczywiście zachorowałam na następne, więc chyba rano w sobotę czeka mnie ryneczek.
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Troszeczkę u nas pada więc nadrabiam zaległości i wpadam do Ciebie zwizytką
Piękne okazy chryzantem kupiłaś
Piękne okazy chryzantem kupiłaś