Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Ach...jakie piękne ;)
Biały ...delikatny, a bordowy - błyszczący o zachodzie słońca...
Biały ...delikatny, a bordowy - błyszczący o zachodzie słońca...
Lucynko, bardzo dziękuję za odpowiedź Tak czytałem że to indukuje kwitnienie ale jeszcze pobuszuje wśród gąszczu informacji
Kasiu, przez 5 minut to można jeszcze tyle pospać
Moniko, bardzo dziękuję
Małgosiu, Ślicznie dziękuję
Justynko, dziękuję
Powiem wam że od pewnego czasu stosuję metodę podlewania Vandy w cieplutkiej wodzie i ma się całkiem dobrze ( wg. sposobu Wiktorii/victorys )
Jutro wstawię zdjęcia również jaki maiłem fascynujący sposób na podgrzanie takiej wody i zmierzenie jej temp - będzie śmiesznie ale praktycznie
Ale to juz jutro - dziś padam na twarz ze zmęczenia
Kasiu, przez 5 minut to można jeszcze tyle pospać
Moniko, bardzo dziękuję
Małgosiu, Ślicznie dziękuję
Justynko, dziękuję
Powiem wam że od pewnego czasu stosuję metodę podlewania Vandy w cieplutkiej wodzie i ma się całkiem dobrze ( wg. sposobu Wiktorii/victorys )
Jutro wstawię zdjęcia również jaki maiłem fascynujący sposób na podgrzanie takiej wody i zmierzenie jej temp - będzie śmiesznie ale praktycznie
Ale to juz jutro - dziś padam na twarz ze zmęczenia
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotrze ciekawą masz kolekcję, Twoje okno z wiszącymi fiołeczkami i storczykami wygląda bardzo kolorowo...wczorajsza sesje udana, żałuję że nie mam żadnego pelorica, ale wszystko jeszcze przede mną ..i czekam na Twą jutrzejszą relację...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Joasiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś i że tak Ci się u mnie podoba Bardzo dziękuję
Tak jak obiecałem dziś specjalna fotorelacja ale na początek krótki wstęp.
Jako ze chciałem w jakiś mało inwazyjny sposób właśnie podgrzać tę wodę do Vandzi ( przecież nie będę 1 litra dla takiej malutkiej podgrzewał ). Nie mogłem znaleźć żadnego sposobu
Aż tu nagle, 2 dni temu przechodziłem koło sklepu po 4 złote - no dosłownie wszystko tam było
Rzucił mi się w oczy fajny świecznik taki na olejki aromatyczne - i tu narodził się pomysł - MOGĘ W NIM PODGRZEW WODĘ
Po pierwsze ładnie wygląda, po drugie jest funkcjonalne Sam się z siebie śmieje że mogę wszystko przetworzyć dla storczyków
Po podgrzaniu, oczywiście sprawdzenie temp. wody, i można podlewać
Mojej Vandzi w zupełności wystarczy
Tak jak obiecałem dziś specjalna fotorelacja ale na początek krótki wstęp.
Jako ze chciałem w jakiś mało inwazyjny sposób właśnie podgrzać tę wodę do Vandzi ( przecież nie będę 1 litra dla takiej malutkiej podgrzewał ). Nie mogłem znaleźć żadnego sposobu
Aż tu nagle, 2 dni temu przechodziłem koło sklepu po 4 złote - no dosłownie wszystko tam było
Rzucił mi się w oczy fajny świecznik taki na olejki aromatyczne - i tu narodził się pomysł - MOGĘ W NIM PODGRZEW WODĘ
Po pierwsze ładnie wygląda, po drugie jest funkcjonalne Sam się z siebie śmieje że mogę wszystko przetworzyć dla storczyków
Po podgrzaniu, oczywiście sprawdzenie temp. wody, i można podlewać
Mojej Vandzi w zupełności wystarczy
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Twoja pomysłowość po prostu nie zna granic
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrusiu, Ty to masz pomysły Może mi poradzisz jak podgrzać szybko dwa wiadra wody dla moich maleństw
Nie byłabym sobą gdybym przeszła obojętnie koło czegoś co mnie niepokoi, wybacz Twoja Vandeczka moim zdaniem siedzi za głęboko w wodzie, wydaje mi się, że jej maleńki trzon z tego powodu może gnić
Nie byłabym sobą gdybym przeszła obojętnie koło czegoś co mnie niepokoi, wybacz Twoja Vandeczka moim zdaniem siedzi za głęboko w wodzie, wydaje mi się, że jej maleńki trzon z tego powodu może gnić
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wpadłabym na to...
Świetny pomysł
Świetny pomysł
Kasiu, ja sam się sobie dziwie
Lucynko, Bardzo dziękuję za niezbędne wskazówki I za niezbędną troskę
Aż wstyd się przyznać że o tym nie wiedziałem
Już tak więcej nie zrobię, na pewno Będę bardziej ostrożniejszy
Justyno, dziękuję, pomysł naprawdę świetny w swojej prostocie
Adamie, Ogromnie mi miło ze podoba Ci się mój pomysł
Bardzo, ale to bardzo dziękuje za troskę - naprawdę o tym nie wiedziałem ( i jest mi wstyd, ale cóż, człowiek uczy się całe życie ), i pewnie jeszcze kilka takich podlań i było by po vandeczce
jeszcze raz dziękuję Lucyno, Adamie -
Lucynko, Bardzo dziękuję za niezbędne wskazówki I za niezbędną troskę
Aż wstyd się przyznać że o tym nie wiedziałem
Już tak więcej nie zrobię, na pewno Będę bardziej ostrożniejszy
Justyno, dziękuję, pomysł naprawdę świetny w swojej prostocie
Adamie, Ogromnie mi miło ze podoba Ci się mój pomysł
Bardzo, ale to bardzo dziękuje za troskę - naprawdę o tym nie wiedziałem ( i jest mi wstyd, ale cóż, człowiek uczy się całe życie ), i pewnie jeszcze kilka takich podlań i było by po vandeczce
jeszcze raz dziękuję Lucyno, Adamie -
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrusiu, cieszy Twoja reakcja Inny może by się oburzył, że on wie lepiej Przecież nam nie chodzi o to by sobie dokuczać, ale pomagać. Zawsze uważaj na trzon i stożek wzrostu, nie tylko u małej Vandeczki
Nikt nie wie wszystkiego i uczymy się całe życie.
Nikt nie wie wszystkiego i uczymy się całe życie.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze biały jak zwykle klasyka.
Bordowy w porannym słonku cudowny.
Super pomysł na podgrzanie wody. Tak, tak storczykomaniacy wykorzystują wszystko co możliwe.
Bordowy w porannym słonku cudowny.
Super pomysł na podgrzanie wody. Tak, tak storczykomaniacy wykorzystują wszystko co możliwe.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
Piotrze gratulacje pomysłowości
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Widzę że jesteś bardzo kreatywny. Ciekawy sposób an podgrzanie małych ilości wody
Pozdrawiam Tomek
Lucyno, niestety są tacy ludzie którzy "wiedzą lepiej " . Ja nie należę do tych, ponieważ naprawdę nie jestem Alfą i Omegą i nie wiem w życiu wszystkiego dlatego, cieszę się gdy inni mówią mi wprost że robię coś źle bo to skłania do poprawy i świadomości że można zrobić coś jeszcze lepiej
Asiu, super że podobają ci się moje sesje To naprawdę miło przeczytać taki komentarz . A dla storczyków - wszystko
Małgosiu, dziękuję
Tomku, jest to super pomysł na podgrzanie właśnie małych ilości wody . A poza tym to ładnie się ten podgrzewacz prezentuje
Asiu, super że podobają ci się moje sesje To naprawdę miło przeczytać taki komentarz . A dla storczyków - wszystko
Małgosiu, dziękuję
Tomku, jest to super pomysł na podgrzanie właśnie małych ilości wody . A poza tym to ładnie się ten podgrzewacz prezentuje
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki