Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Janneke - witaj
Magda, różę absolutnie puszczam po pergoli (jakiekolwiek pnącza na ewewacji u mnie odpadają - boję się pająków ;)) - będzie towarzyszyła powojnikom, które już tam rosną...
u Ciebie natomiast pomysł z posadzeniem róży wokół okna wydaje się być świetny; na pewno ten zabieg doda romantyczności otoczeniu...
Heniu - witaj i dziękuję - moja ekspertko - za miłe słowo pod adresem róż jeszcze nie wiem, czy mam do nich rękę, ale na pewno obdarzam je troską i szczególnym ogrodniczym uczuciem mam nadzieję, że będą się odwzajemniać pięknym kwitnieniem w kolejnych latach... Heniu, nie mamy traktorka, ale dużą kosiarkę spalinową o mocy 6,75km... ma opcję mulczowania, która też się przydaje, ale w tym mokrym sezonie jej nie używałam.
Magda, różę absolutnie puszczam po pergoli (jakiekolwiek pnącza na ewewacji u mnie odpadają - boję się pająków ;)) - będzie towarzyszyła powojnikom, które już tam rosną...
u Ciebie natomiast pomysł z posadzeniem róży wokół okna wydaje się być świetny; na pewno ten zabieg doda romantyczności otoczeniu...
Heniu - witaj i dziękuję - moja ekspertko - za miłe słowo pod adresem róż jeszcze nie wiem, czy mam do nich rękę, ale na pewno obdarzam je troską i szczególnym ogrodniczym uczuciem mam nadzieję, że będą się odwzajemniać pięknym kwitnieniem w kolejnych latach... Heniu, nie mamy traktorka, ale dużą kosiarkę spalinową o mocy 6,75km... ma opcję mulczowania, która też się przydaje, ale w tym mokrym sezonie jej nie używałam.
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłaś w końcu wczoraj na cebulowych zakupach?
Pojechałam dzisiaj do banku i wróciłam z Fiołkiem o cudnym granatowym kolorze z żółtym środeczkiem. Muszę jeszcze od Nutki odebrać płateczki-nigdy nie miałam fiołków
Pojechałam dzisiaj do banku i wróciłam z Fiołkiem o cudnym granatowym kolorze z żółtym środeczkiem. Muszę jeszcze od Nutki odebrać płateczki-nigdy nie miałam fiołków
Zakupy cebulowe wciąż przede mną... może dzisiaj się uda, jeśli czas pozwoli (mam zebranie w L.O), a jeśli nie to na pewno podczas powrotu z pracy jutro.
Ja mam od Nutki fiołka, który kwitnie od kilku tygodni
będziesz w naszej wsi?
Ja mam od Nutki fiołka, który kwitnie od kilku tygodni
będziesz w naszej wsi?
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczywiście melduję się w nowej części ..
Wow , ale pokaz róż na początek wątku... Śliczności
Wow , ale pokaz róż na początek wątku... Śliczności
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga przyszłam z rewizytą ale przyznaję się że czasami wpadałam do Ciebie pooglądać Twoje zieloności a zwłaszcza brzózki. A trafiłam do Ciebie od Nutki.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
...o mamausiu, nie mogłam Cie znależć Tu juz 4 strona następnego wątku ...pędzisz moja Kochana oj pędzisz
Piękene rózyczki na wstępie ,ale widoczki 'całokształtów' powalajace ....uwielbiam Twój ogród .
Pozwól ,że będę zagladała
Buziaki
Piękene rózyczki na wstępie ,ale widoczki 'całokształtów' powalajace ....uwielbiam Twój ogród .
Pozwól ,że będę zagladała
Buziaki
marzenia się spełniają! Dana
Aga, Maju, Dana - dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa i zapraszam jak najczęściej pod brzózki
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Agusiu - mam pytanie do Ciebie, i innych forumek które zaglądają do Ciebie.
Byłam dzisiaj na ryneczku i stała babeczka z kwiatami, miała między innymi: rozplenicę po 18zł, zebrinus po 8 zł i rododendron po 35zł - znośne ceny czy trochę przesadziła Pooglądałam je w różnych ogrodach i też nabrałam na nie chęci, ale nie wiem po ile chodzą z reguły
Byłam dzisiaj na ryneczku i stała babeczka z kwiatami, miała między innymi: rozplenicę po 18zł, zebrinus po 8 zł i rododendron po 35zł - znośne ceny czy trochę przesadziła Pooglądałam je w różnych ogrodach i też nabrałam na nie chęci, ale nie wiem po ile chodzą z reguły
Agusiu - nie wiem, jak rozrośnięta była rozplenica (po cenie wnoszę, że spora?), ale generalnie określiłabym ceny jako znośne... Zebrinus za 8zł to dobra cena, a i Rh chyba podobnie 'stoją'. Kupiłaś coś, czy się zastanawiasz?
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Rozplenica wydawała mi sie dość spora Ale nic nie kupiłam, bo jak znowu bym wróciła z jakimś "chabaziem" to chyba by M mnie z domu wygnał Zostawię te zakupy chyba na wiosną, zapowiadają szybką zimę i nie wiadomy czy zdążyło by się ukorzenić przed mrozami, rh na razie i tak dopiero oglądam, to na pewno zostawiam na wiosnę :Paguniada pisze:Agusiu - nie wiem, jak rozrośnięta była rozplenica (po cenie wnoszę, że spora?), ale generalnie określiłabym ceny jako znośne... Zebrinus za 8zł to dobra cena, a i Rh chyba podobnie 'stoją'. Kupiłaś coś, czy się zastanawiasz?
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aga nie było mnie kilka dni a tu co kolejna część i to jeszcze czwarta strona wpisuję się żeby Cie znów nie zagubić ale również podglądać wspaniałe kompozycje roślin, kwiatów i rozmawiać z doświadczoną ogrodniczką
Aga jak tam pogoda bo u mnie paskudnie zimno i siąpi od rana
Aga jak tam pogoda bo u mnie paskudnie zimno i siąpi od rana
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agunia, zasuwasz z tymi tematami, ...że czytać nie nadążam Nie mówię już o pisaniu ;) Ale jak zawsze masa pięknych zdjęć u Ciebie Twoje róże nie dają mi spokoju Wkurzam się, że do wykonania mojej różanki jeszcze tyle czasu muszę czekać No ale cóż..."co się odwlecze..." ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Mnie kusi żeby jeszcze jakąś wysoką trawkę kupić-mam trochę miejsca przy ogrodzeniu, ale płot czeka na ułożenie i się zastanawiam, czy mi tej trawki nie zadepczą.
Muszę zadzwonić do Małgosi i się umówić, więc pewnie dotrę. Jutro robię sobie wolne-zapytam Gosi jak z czasem stoi
Muszę zadzwonić do Małgosi i się umówić, więc pewnie dotrę. Jutro robię sobie wolne-zapytam Gosi jak z czasem stoi