Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
Amator- dziękuję ;) Masdevallia do końca tygodnia jeszcze będzie stać na zewnątrz. A sabotka zraz będę przesadzać...
Katarzynko575- pewnie, że zdrowiutkie. Masevallia ma cudne korzonki... Asia piękne roślinki Kupiła dla mnie ;) Też jestem ciekawa ich kwiatów. Będą białe i eleganckie...
Goskle- nie wiem, czy niedługo będa kwiaty. Ale najważniejsze, że podróż pięknie przetrwały na razie daję im czas na aklimatyzację do nowych warunków...
Tommix- to Masz podobnie, jak ja. Kocham "ogniste" kolory, ale ostatnio zakochałam się w bieli... Kwiaty w tym kolorze są delikatne i eleganckie
Dudus- dziękuję ;) Jestem bardzo zadowolona z zakupów... kwiaty warte swojej ceny ;)
Szymko - dziękuję bardzo. Ja też chciałabym zobaczyć ich kwiaty...
Nino- dziękuję.
Arlet- dziękuję pięknie ;) Cieszę się, że i Ty Dostałaś swoje kwiatuszki. Zaraz zaglądnę do Ciebie...
Iwka- Wiesz, my storczykomaniacy, ciągle na coś czekamy. A to na nowy korzonek, a to na paczuszkę, by wreszcie czekać na pierwsze swoje kwitnienie
Rysiu- ciągle kocham "ostre" kolorki, ale... biel jest elegancka i "gasi" ogień innych kwiatów. Mam na parapecie położonego Euetrisa albę obok żółtej hybrydy flenopsisa... Pięknie się dopełniają kolorami ;)
Sama- dziękuję ;)
Kingo- Ściskaj kciuki, liczę, że wnet ujrzymy kwiaty, przynajmniej na masdevallii.
MalaMi- Masz rację, to lato było bardzo krótkie. U mnie, może tydzień słońca było.
Ale przed nami jeszcze jesień, liczę na piękne dni...
Sylki- dziękuję
Może wnet zobaczymy jakiegoś kwiatuszka...przynajmniej na masdevallii...
Zakwitła hybryda falenopsisa o cętkowanych kwiatkach. To moje, "prywatne" słoneczko:
I...ciągle kwitnący pH. Euetris alba:
A teraz biegiem do Was
Katarzynko575- pewnie, że zdrowiutkie. Masevallia ma cudne korzonki... Asia piękne roślinki Kupiła dla mnie ;) Też jestem ciekawa ich kwiatów. Będą białe i eleganckie...
Goskle- nie wiem, czy niedługo będa kwiaty. Ale najważniejsze, że podróż pięknie przetrwały na razie daję im czas na aklimatyzację do nowych warunków...
Tommix- to Masz podobnie, jak ja. Kocham "ogniste" kolory, ale ostatnio zakochałam się w bieli... Kwiaty w tym kolorze są delikatne i eleganckie
Dudus- dziękuję ;) Jestem bardzo zadowolona z zakupów... kwiaty warte swojej ceny ;)
Szymko - dziękuję bardzo. Ja też chciałabym zobaczyć ich kwiaty...
Nino- dziękuję.
Arlet- dziękuję pięknie ;) Cieszę się, że i Ty Dostałaś swoje kwiatuszki. Zaraz zaglądnę do Ciebie...
Iwka- Wiesz, my storczykomaniacy, ciągle na coś czekamy. A to na nowy korzonek, a to na paczuszkę, by wreszcie czekać na pierwsze swoje kwitnienie
Rysiu- ciągle kocham "ostre" kolorki, ale... biel jest elegancka i "gasi" ogień innych kwiatów. Mam na parapecie położonego Euetrisa albę obok żółtej hybrydy flenopsisa... Pięknie się dopełniają kolorami ;)
Sama- dziękuję ;)
Kingo- Ściskaj kciuki, liczę, że wnet ujrzymy kwiaty, przynajmniej na masdevallii.
MalaMi- Masz rację, to lato było bardzo krótkie. U mnie, może tydzień słońca było.
Ale przed nami jeszcze jesień, liczę na piękne dni...
Sylki- dziękuję
Może wnet zobaczymy jakiegoś kwiatuszka...przynajmniej na masdevallii...
Zakwitła hybryda falenopsisa o cętkowanych kwiatkach. To moje, "prywatne" słoneczko:
I...ciągle kwitnący pH. Euetris alba:
A teraz biegiem do Was
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam takiego Phalaenopsisa ... ale jak na razie nie zamierza kwitnąć
A drugie zdjęcie urocze!!! po prostu cudo!!!
A drugie zdjęcie urocze!!! po prostu cudo!!!
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
Prywatne słoneczko cudowne. Dzisiaj (i nie tylko ) mi też by się przydało.... takie cudo mieć w domku....
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogólnie to ja zawsze lubiłem mocne kolory, teraz jakoś mi się zaczyna biel podobać tak jak Tobie
Pozdrawiam Tomek
Twoje "prywatne sloneczko" będzie moim obiektem do poszukiwań! Cudowny!
Pozdrawiam, Monika
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Jak dobrze Justynko że dawkujesz nam wrażenia bo inaczej serduszka mogły by nie wytrzymać .
Pięknie wyglądają przedstawione nowości ,już nawet widziałem jak zakwitną ( co prawda w necie ale zawsze to coś ).
Justynko a tym słoneczkiem też podziel się od czasu do czasu bo tutaj go brakuje?.
Pięknie wyglądają przedstawione nowości ,już nawet widziałem jak zakwitną ( co prawda w necie ale zawsze to coś ).
Justynko a tym słoneczkiem też podziel się od czasu do czasu bo tutaj go brakuje?.
Jejku, takie domowe słoneczko wnosi tyle ciepła w szaro bure dni
Kocham żywe kolorki u falków
Kocham żywe kolorki u falków
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Życzę, by nowości się zadomowiły i szybko kwitły
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Ooo widzę Justynko, że już "sprowadzasz" swoje roślinki do domku :P
Oby po takim urlopie odwdzięczyły się obficie
Oby po takim urlopie odwdzięczyły się obficie
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Prywatne słoneczko cudne i te piegi.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko, czy ty odchodzisz od żółtego koloru ? Piszesz o białych i takie kupiłaś, no trudno muszę się z tym pogodzić Niech Ci zdrowo rosną
Żółte słoneczko na szczęście jeszcze masz i je pokazujesz, a ja mogę je i u Ciebie podziwiać
Perełka w białej barwie ciągle piękna i świeża
Żółte słoneczko na szczęście jeszcze masz i je pokazujesz, a ja mogę je i u Ciebie podziwiać
Perełka w białej barwie ciągle piękna i świeża
Equestris alba cudo Taki delikatny i niewinny...
Wiosną koniecznie będe musiała o takim pomyśleć
Wiosną koniecznie będe musiała o takim pomyśleć
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nino- na pewno i Twój zakwitnie. Ja, swojego mam rok (kupiony we wrześniu ub. roku w Lidlu) i dopiero się zaczyna ładnie rozrastać. Kwitnienie sklepowe było długie, potem miał przycięty pędzik, zakwitł z przedłużenia bocznego. Chwila odpoczynku i gdzieś w kwietniu puścił pędzik. Rósł wolno, ale wreszcie rozwinął pierwszego kwiatuszka...
Goskle- dlatego polecam żółte storczyki. Rozweselają pochmurne dni
Tommix- hihi... a może różnorodne kolory w kolekcji. Wtedy jest wesoło i miejsce na białe storczyki się znajdzie
Sajgonka- Szukaj...może Znajdziesz. Ja widziałam tylko ten, jeden okaz. Jest dość rzadko spotykany, choć widziałam je u Innych Forumowiczów ;)
Marwes/Marku - mam jeszcze kilka fotek zrobionych o zachodzie słońca. Ale dziś pokażę inne storczyki....
Nowości już wsadzone do nowego podłoża i nowych doniczek.
Dudus- ja też uwielbiam "prywatne słoneczka". Mam ich kilka....
Kasiulb- dziękuję ;)
Wiolu- na zewnątrz na działce zostały tylko masdevallie. Noce są chłodniejsze. I zaczęło padać. Ściany murów budynku oddają ciepło nocą i dlatego jeszcze są pozostawione na świeżym powietrzu.
Dziś pierwsze moczenie mojej kolekcji od marca... Już zapomniałam, jak to wygląda
Stokrotkania- dziękuję ;)
Lucynkof- kolorowe storczyki zostają w mojej kolekcji. Teraz będę wybierać tylko perełki, które mi się najbardziej podobają.
W tym białe storczyki...
Szymko- to jest mój pierwszy botanik. Kupiony na wystawie krakowskiej...Polecam go, kwitnie długo, bo jedne kwiatuszki zasychają, a pęd się przedłuża i dalsze pączki się otwierają ;)
Dziś, pokażę Wam, dwa - najbardziej oczekiwane kwitnienia w mojej kolekcji. Sabotki, a raczej jedno paphiopedilum i moje phragmipedium postanowiło zakwitnąć. I choć, sabotki, mam od około roku w mojej kolekcji, to pierwsze pączki, pojawiły się niedawno. Cierpliwość popłacała
Oto, już dość duży pączek na paph.henryanum
Oraz... już dość dość duża łodyga na phragmipedium walisi x caudatum. Storczyk ten, kupiłam w grudniu ub. roku, przyjechał do mnie z pączkami. Ale, niestety nie rozwinęły się, tylko zaschły. Myślałam, że przynajmniej półtora roku będę czekać na kwiaty. A tu niespodzianka... juz wnet ujrzymy jego kwiaty, z długimi, kręconymi "wąsami"
Mam też pochewkę na hybrydzie sabotka, podobnego do paph. leeanum, ale jest za mała, by zrobić jej zdjęcie
I wreszcie mam kolekcję, o której marzyłam. Kolekcja, niezbyt duża, ale ...różnorodna
Goskle- dlatego polecam żółte storczyki. Rozweselają pochmurne dni
Tommix- hihi... a może różnorodne kolory w kolekcji. Wtedy jest wesoło i miejsce na białe storczyki się znajdzie
Sajgonka- Szukaj...może Znajdziesz. Ja widziałam tylko ten, jeden okaz. Jest dość rzadko spotykany, choć widziałam je u Innych Forumowiczów ;)
Marwes/Marku - mam jeszcze kilka fotek zrobionych o zachodzie słońca. Ale dziś pokażę inne storczyki....
Nowości już wsadzone do nowego podłoża i nowych doniczek.
Dudus- ja też uwielbiam "prywatne słoneczka". Mam ich kilka....
Kasiulb- dziękuję ;)
Wiolu- na zewnątrz na działce zostały tylko masdevallie. Noce są chłodniejsze. I zaczęło padać. Ściany murów budynku oddają ciepło nocą i dlatego jeszcze są pozostawione na świeżym powietrzu.
Dziś pierwsze moczenie mojej kolekcji od marca... Już zapomniałam, jak to wygląda
Stokrotkania- dziękuję ;)
Lucynkof- kolorowe storczyki zostają w mojej kolekcji. Teraz będę wybierać tylko perełki, które mi się najbardziej podobają.
W tym białe storczyki...
Szymko- to jest mój pierwszy botanik. Kupiony na wystawie krakowskiej...Polecam go, kwitnie długo, bo jedne kwiatuszki zasychają, a pęd się przedłuża i dalsze pączki się otwierają ;)
Dziś, pokażę Wam, dwa - najbardziej oczekiwane kwitnienia w mojej kolekcji. Sabotki, a raczej jedno paphiopedilum i moje phragmipedium postanowiło zakwitnąć. I choć, sabotki, mam od około roku w mojej kolekcji, to pierwsze pączki, pojawiły się niedawno. Cierpliwość popłacała
Oto, już dość duży pączek na paph.henryanum
Oraz... już dość dość duża łodyga na phragmipedium walisi x caudatum. Storczyk ten, kupiłam w grudniu ub. roku, przyjechał do mnie z pączkami. Ale, niestety nie rozwinęły się, tylko zaschły. Myślałam, że przynajmniej półtora roku będę czekać na kwiaty. A tu niespodzianka... juz wnet ujrzymy jego kwiaty, z długimi, kręconymi "wąsami"
Mam też pochewkę na hybrydzie sabotka, podobnego do paph. leeanum, ale jest za mała, by zrobić jej zdjęcie
I wreszcie mam kolekcję, o której marzyłam. Kolekcja, niezbyt duża, ale ...różnorodna