Róże Nutki :)
Re: Róże Nutki :)
Nutka, bardzo fajna rabata różana, na tle tego szarego muru jest cudowna
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nutko, pokaż ją jeżeli już rozkwitła. Też jestem zdania, że kamień w ogrodzie doskonale się prezentuje. szczególnie w otoczeniu róż.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Małgosiu Bonica'82 zdrowo się prezentuje a nowa rabata - Dasz Radę
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba to zdjęcie Bonici, co przy niej rośnie?
- majka411
Witaj Nutko, czytałam, że Gosia podpowiada Ci jak się może nazywać Twoja różowa róża. Sprawdz czy pasuje.
Jestem ciekawa co to będzie za różyczka.
Jestem ciekawa co to będzie za różyczka.
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Dorbie, dziękuje Swego czasu myślałam o pomalowaniu muru na kolor piaskowy, bądź jakikolwiek podobny odcień. Jednak z czasem ten pomysł zanika, zobaczymy co będzie wiosną... ;)
Ilonko, pewnie dam rade z tą nową rabatka, ale już nie w tym roku niestety ;) Prace wciąż trwają ale zakupy różane muszą poczekać niestety
Aniu, przy Bonice rosną aksamitki i żółte nagietki Bardzo ładne połączenie kolorków, tak mi się wydaje przynajmniej ;)
0utsid3r, moim zdaniem róże nigdy nie są smutne ;) No ale może to szare tło muru takie wrażenie może powodować ;)
Majko, kamień w ogrodzie to wspaniały pomysł. Wszelkie murki, ścieżki, schodki...uwielbiam takie kamienne dodatki wśród roślin Majeczko, a możesz mi pomóc w odnalezieniu postu z tą podpowiedzią, bo już się pogubiłam i nie mogę znaleźć...
Kilka fotek z dzisiaj...
Może ktoś mi podpowie, dlaczego Mainzner Fastnacht ma teraz takie niepozorne kwiaty. Czy to z powodu zbyt wielkiego wysiłku krzewu, przy tak dużej ilości kwiatów? Może trzeba ograniczać kwitnienie ucinając niektóre pączki?
Rumba
Bonica
Czerwona nn
Ilonko, pewnie dam rade z tą nową rabatka, ale już nie w tym roku niestety ;) Prace wciąż trwają ale zakupy różane muszą poczekać niestety
Aniu, przy Bonice rosną aksamitki i żółte nagietki Bardzo ładne połączenie kolorków, tak mi się wydaje przynajmniej ;)
0utsid3r, moim zdaniem róże nigdy nie są smutne ;) No ale może to szare tło muru takie wrażenie może powodować ;)
Majko, kamień w ogrodzie to wspaniały pomysł. Wszelkie murki, ścieżki, schodki...uwielbiam takie kamienne dodatki wśród roślin Majeczko, a możesz mi pomóc w odnalezieniu postu z tą podpowiedzią, bo już się pogubiłam i nie mogę znaleźć...
Kilka fotek z dzisiaj...
Może ktoś mi podpowie, dlaczego Mainzner Fastnacht ma teraz takie niepozorne kwiaty. Czy to z powodu zbyt wielkiego wysiłku krzewu, przy tak dużej ilości kwiatów? Może trzeba ograniczać kwitnienie ucinając niektóre pączki?
Rumba
Bonica
Czerwona nn
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że murek w szarym kolorze świetnie wygląda jako tło dla kwiatów w intensywnych kolorach. Coraz ładniej u Ciebie!
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu wg.starej dobrej szkoły róży szlachetnej zostawiało się jeden pąk na pędzie obrywając inne.Wyrastał wtedy piękny kwiat.Dlatego mówimy wielkokwiatowa a nie wielokwiatowa Ja tak robię niektórym nielicznym swoim chociaż jak mają mało pąków to zostawiam.W końcu i tak nie idą do wazonu
- majka411
Nutko, i mnie sie już wszystko pokręciło. A gdzie dawałaś zdjęcia do rozpoznania ? Tam zaraz Gosia Ci podpowiadała. Ja nie mogę namierzyć tutułu wątkuMajko, kamień w ogrodzie to wspaniały pomysł. Wszelkie murki, ścieżki, schodki...uwielbiam takie kamienne dodatki wśród roślin Majeczko, a możesz mi pomóc w odnalezieniu postu z tą podpowiedzią, bo już się pogubiłam i nie mogę znaleźć...
Czerwona nn i byczki - super
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Kania, dziękuję Murek faktycznie wygląda świetnie, nawet lepiej niż sądziłam że będzie wyglądał
Aszka, tak też myślałam No ale chyba i tak nie będę miała serca ścinać pączków z różyczek ;)
Majko, przewertuje zaraz jeszcze raz cały wątek i poszukam ;) A czerwona nn faktycznie jest prześliczna, bardzo mi się podoba
Nina, dziękuje
A teraz kilka zdjęć...
Bonica
Moja pseudo angielka, wciąż nie do końca zidentyfikowana ;)
Mainzner Fastnacht
Rumba (tylko płot wyszedł jakiś niebieskawy ;)
Artur Bell
Czerwona nn
Aszka, tak też myślałam No ale chyba i tak nie będę miała serca ścinać pączków z różyczek ;)
Majko, przewertuje zaraz jeszcze raz cały wątek i poszukam ;) A czerwona nn faktycznie jest prześliczna, bardzo mi się podoba
Nina, dziękuje
A teraz kilka zdjęć...
Bonica
Moja pseudo angielka, wciąż nie do końca zidentyfikowana ;)
Mainzner Fastnacht
Rumba (tylko płot wyszedł jakiś niebieskawy ;)
Artur Bell
Czerwona nn
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
- majka411
Nutko, ależ one się pięknie prezentują na tle tego murku.
Super. Szukaj, tam Gosia podała Ci nazwę Twojej pięknej nn.
Dużo pąków, jeszcze, to tak jak i u mnie.
Super. Szukaj, tam Gosia podała Ci nazwę Twojej pięknej nn.
Dużo pąków, jeszcze, to tak jak i u mnie.