Mój pierwszy storczyk

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pierwszy storczyk

Post »

grazka 2211- Grażynko, metoda z koniaczkiem przetestowana polecam. ;:138 Z tymi podwójnymi karniszami dobry pomysł.
Dwie Vandy były od dawna w planach, jednak kupować je będę w pewnych odstępach czasu. Mam wizję: dwie Vandy podwieszone w połowie okna w koszyczkach. Muszę do mojej wizji jeszcze żonę przygotować. ;:108
Chociaż z Vandą mam jeszcze inną wizję, o której napiszę jak mi się uda to zrobić.

nina1611- Gosiu też mam kota dachowca Freda ale na razie nie interesują go storczyki. Kot jest wyjątkowy, jak wszystkie moje zwierzaki.
Maleństwo w kieliszku dziękuje za miłe życzenia. ;:3

duduś325- Piotrku, drinkowanie małemu dobrze idzie, tylko obawiam się aby nadmiar alkoholu nie wpłynął na zahamowanie wzrostu, TOŻ TO JESZCZE DZIECIAK!!!!

-MAROKA- - Karolcia dziękuję za gratulację.Nie martw się brakiem miejsc na parapecie. czytałaś jakie pomysły można wprowadzić w swojej hodowli. :tan ;:83
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ delikatne ma kwiaty, to dendrobium od Rysi ;)

Hihi...kolekcja się powiększa i zaczyna być tłoczno na parapecie...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

A może takie kosze jak są u Wiktorii/victorys i u mnie ;:88 Sposób wykonania prawie nie pracochłonny a efekt fantastyczny a co najważniejsze miejsce na parapecie ;:108 Polecam gorąco ;:108
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirku z przyjemnością zaglądam do Twojego watku od momentu założenia go przez Ciebie :)
Rzeczywiście kolekcja szybko Ci się powiększa, niedwno startowałeś z dwiema sztukami ;:63
Masz piękne storczyki, szczególnie wzdycham do dendrobiów, które są nie do zdobycia w mojej mieścinie ... Nie dziwię się, że są ulubiencami Twojej żony :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

MalaMi - Joasiu, zgadzam się z Tobą, dendrobium mają coś w sobie i mam wrażenie, że nie są tak trudne w hodowli jak inne storczyki. Jest to jednak tylko sugestia osoby zaczynającej swoją przygodę ze storczykami. Jak będziesz czytała ten wątek zajrzyj do siebie w prywatne wiadomości. :wit

Petra - dziękuję za odwiedzenie stronki i miłe słowa. Zapraszam częściej ;:132 :wit
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

duduś327 - Piotrku czytasz w moich myślach właśnie o takich koszach myślałem. Jak będę miał chwilkę to wejdę na Twoją stronę i spojrzę jak to technicznie rozwiązać. Muszę działać szybko ponieważ nie zanosi się na to, że na tych storczykach co mam obecnie zaprzestanę kontynuacji mojej przygody. :tan
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Zamieszczam do obejrzenia ciąg dalszy kolekcji storczyków mojej teściowej. Były ukryte w drugim pokoju. :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Białaski są śliczne. ;:108
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

No, no. Teściówka też ma bardzo ładne :roll:
A ja się jeszcze spytam o co rozchodzi się z tym parapetem? Chyba gdybyś zobaczył mój, to byś się przeraził :;230
Ja na Twój wcisnęła bym jeszcze co najmniej dziesięć doniczek, ale nie ze storczykami, bo straciły by urok. Myślę, że fiołki nadawały by się w sam raz i jeszcze zostało by miejsca dla kota :;230
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Moniko dziękuję w imieniu teściowej :lol:

Nikitka - patrzę na swój parapet, widzę jak szybko rozrasta się moja kolekcja i obawiam się, że mi go nie wystarczy na inne storczyki. Nie chciałbym aby na parapecie powstał tzw. "małpi gaj" :P
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

No to u mnie małpi gaj.Muszę chyba pomyśleć ;:24 o jakieś małpce :;230 Teściowa ma też ładne storczyki.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

U mnie też :oops: i gdzieniegdzie doniczki stoją piętrowo :oops: Na usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że koty wymogły na mnie szantażem po połowie parapetów. I tak lewa strona parapetów jest dla kwiatów, a prawa dla kotów. Dopóki się na to nie zgodziłam, to codziennie jakieś kwiaty leżały na podłodze, a teraz zdarza się to sporadycznie.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Widzę, że ten problem mają wszyscy. Normalnie przestałem się przejmować brakiem miejsca dla storczyków na moim parapecie. :heja . Skoro u Was też jest małpi gaj :;230 to pozwolicie, że i ja do Was dołączę z moimi małpkami. ;:162
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczku gratuluję zakupionych dendrobiów oby dwa śliczne ;:138 ;:138
Dendrobium od Rysi bardzo mi się spodobało dość nietypowy kolor przynajmniej ja takiego nie widziałam ;:224 ;:224
kolekcja bardzo szybko u Ciebie się rozrasta nic dziwnego, że na parapecie jest ciasno
Phalaenopsisy teściowej na ;:77
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”