Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Zgadzam się z Kasią , masz dużo pomysłów!
Pozdrawiam, Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witaj Piotrze po moim urlopie... ależ z ciebie "Pomysłowy Dobrovmir"... vandeczka będzie rosnąć jak na przysłowiowych drożdżach a jesienne fotki na końcówce tegorocznego lata nie lata wyszły ci super.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Interesujący pomysł
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
i jak się sprawdza podgrzewacz wody? i co tam u małej vandzi?
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Moniko, naprawdę nie wiem skąd u mnie takie pomysły Ale dziękuję za miłe słowa
Ewo, ciesze się że po urlopie znalazłaś czas by mnie odwiedzić Bardzo dziękuję
Aniu, prawda, a jaki innowacyjny w swej prostocie
Małgosiu, dziś po raz 3 podgrzewałem wodę, i już wiem że wystarczy tylko chwilka ( ok. 1 min) by podgrzała sie do temp. 34-35 stopni. Super się tym podlewa - i Vandzi chyba służy . Poz tym ładnie się prezentuje on prezentuje
A jutro moi drodzy idę na zakupki ( oczywiście wiecie jakie )
Może coś przecenili,
... ale to dopiero jutro,
Dobranoc
Ewo, ciesze się że po urlopie znalazłaś czas by mnie odwiedzić Bardzo dziękuję
Aniu, prawda, a jaki innowacyjny w swej prostocie
Małgosiu, dziś po raz 3 podgrzewałem wodę, i już wiem że wystarczy tylko chwilka ( ok. 1 min) by podgrzała sie do temp. 34-35 stopni. Super się tym podlewa - i Vandzi chyba służy . Poz tym ładnie się prezentuje on prezentuje
A jutro moi drodzy idę na zakupki ( oczywiście wiecie jakie )
Może coś przecenili,
... ale to dopiero jutro,
Dobranoc
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
To ja ściskam kciuki za przecenione roślinki
Justyno, wielkie dzięki, chociaż powiem Ci ze maiłem dziś pecha
Wykupili mi przecenione falki w mojej ulubionej kwiaciarni jestem zmuszony iść do centrum ogrodniczego ( którego szczerze nie lubię ), bo tam zawsze są wyprzedaże ale takie sobie
Ale widok przyrastającego w siłę pędu na miniaturce zrekompensował mi dziś ból nieudanych zakupów
Miło patrzeć jak rośnie sobie.
I wyprzedzam pytanie - na pierwszy plan zdjęcia wdarła mi się tasiemka, a służy ona tylko i wyłącznie delikatnemu naprostowaniu maluszka, bo tak się położył i rósł w bok nie w górę skorzystałem z zaschniętej łodyżki i delikatnie podciągnąłem i przykleiłem do doniczki - w ten sposób rośnie do góry ( nie będzie mi tu leżenia w doniczce )
Wykupili mi przecenione falki w mojej ulubionej kwiaciarni jestem zmuszony iść do centrum ogrodniczego ( którego szczerze nie lubię ), bo tam zawsze są wyprzedaże ale takie sobie
Ale widok przyrastającego w siłę pędu na miniaturce zrekompensował mi dziś ból nieudanych zakupów
Miło patrzeć jak rośnie sobie.
I wyprzedzam pytanie - na pierwszy plan zdjęcia wdarła mi się tasiemka, a służy ona tylko i wyłącznie delikatnemu naprostowaniu maluszka, bo tak się położył i rósł w bok nie w górę skorzystałem z zaschniętej łodyżki i delikatnie podciągnąłem i przykleiłem do doniczki - w ten sposób rośnie do góry ( nie będzie mi tu leżenia w doniczce )
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Super pędzik, gratuluję przyrostu.
Spokojnie idzie zima, kwiatki przekwitają i sprzedawcy nie mając z nich pożytku będą wyprzedawać, mam nadzieje po tańszych cenach, a jeżeli nie to trochę uporu z naszej strony i będą nasze.
Spokojnie idzie zima, kwiatki przekwitają i sprzedawcy nie mając z nich pożytku będą wyprzedawać, mam nadzieje po tańszych cenach, a jeżeli nie to trochę uporu z naszej strony i będą nasze.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
i znowu ta pomysłowość a pędzik bardzo ładny
Pozdrawiam Małgorzatka
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Piękny, grubiutki pędzik oby urósł jak najszybciej
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011
Mój storczykowy wątek
Mój storczykowy wątek
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Piotruś ale masz pomysły i dlatego lubię Was, zawsze można trafić na jakiś fajny pomysł .
Podgrzewacz do wody rewelacja ,tasiemka jako naprostowywacz super .No z tak wielkim podchodzisz do swoich podopiecznych że niema mocnych muszą pięknie rosnąć i kwitnąć
Podgrzewacz do wody rewelacja ,tasiemka jako naprostowywacz super .No z tak wielkim podchodzisz do swoich podopiecznych że niema mocnych muszą pięknie rosnąć i kwitnąć
Adamie, wszystko dla storczyków. Trzeba wykorzystać wszystko co nam Matka natura przyszykowała
Mirku, zima to rzeczywiście najlepszy czas na udane zakupy
Nino, bardzo pięknie dziękuje
Klaudio, mam nadzieje że będzie rósł prędziutko
Rysiu, miło mi że zajrzałaś do mnie
Kasiu, naprawdę nie wiesz jak się ciesze że tobie, i innym podoba się mój pomysł Dziękuję za miłe słowa
I wreszcie dziś nadszedł najfajniejszy dzień ze wszystkich - zakupy storczykowe
spośród gąszczu storczyków wybrałem tego jednego który najbardziej przypadł mi do gustu ze wszystkich
Jakoś przeżył podróż komunikacją miejską
A w domu co - ogromne zdziwienie - przecież ja ma takiego samego w swojej kolekcji
Ten co prawda ma bardziej ciemniejsze kwiatki ( zdjęcia oczywiście nie oddają jego prawdziwego kolorku ), ale jest pewne spore podobieństwo.
Ale spróbujcie mnie zrozumieć - moje myśli w momencie kupowania storczyka były skierowane na to, aby wybrać jak najzdrowszy okaz z sporą ilością pączków, a kolorek... hmm no to była już taka wisienka na torcie Do tej pory mam przed oczyma ten gąszcz storczyków i mnie jedynego buszującego w nim jak w ciuchach na targu ( nie no tak nie było ale mogło to tak wyglądać z perspektywy pracowników )
Miłego oglądania :]
Mirku, zima to rzeczywiście najlepszy czas na udane zakupy
Nino, bardzo pięknie dziękuje
Klaudio, mam nadzieje że będzie rósł prędziutko
Rysiu, miło mi że zajrzałaś do mnie
Kasiu, naprawdę nie wiesz jak się ciesze że tobie, i innym podoba się mój pomysł Dziękuję za miłe słowa
I wreszcie dziś nadszedł najfajniejszy dzień ze wszystkich - zakupy storczykowe
spośród gąszczu storczyków wybrałem tego jednego który najbardziej przypadł mi do gustu ze wszystkich
Jakoś przeżył podróż komunikacją miejską
A w domu co - ogromne zdziwienie - przecież ja ma takiego samego w swojej kolekcji
Ten co prawda ma bardziej ciemniejsze kwiatki ( zdjęcia oczywiście nie oddają jego prawdziwego kolorku ), ale jest pewne spore podobieństwo.
Ale spróbujcie mnie zrozumieć - moje myśli w momencie kupowania storczyka były skierowane na to, aby wybrać jak najzdrowszy okaz z sporą ilością pączków, a kolorek... hmm no to była już taka wisienka na torcie Do tej pory mam przed oczyma ten gąszcz storczyków i mnie jedynego buszującego w nim jak w ciuchach na targu ( nie no tak nie było ale mogło to tak wyglądać z perspektywy pracowników )
Miłego oglądania :]
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Bardzo śliczny kolor, gratuluję