Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Piotrze coraz bardziej pomysłowy jesteś.
Po co wtykać patyczki jako podpórki, które z biegiem czasu gniją jak można wykorzystać coś co już jest na roślinie.
A to, że kupiłeś drugiego takiego samego to nic nie szkodzi. Wsadzisz dwa w jedną doniczkę a potem będzie piękny widok jak będzie kilka pędów kwitło.
Po co wtykać patyczki jako podpórki, które z biegiem czasu gniją jak można wykorzystać coś co już jest na roślinie.
A to, że kupiłeś drugiego takiego samego to nic nie szkodzi. Wsadzisz dwa w jedną doniczkę a potem będzie piękny widok jak będzie kilka pędów kwitło.
Widzę wszystko dla dobra storczyków robisz... pomysł z podgrzewaniem wody ciekawy ale ja zostanę przy zwykłej wodzie kranowej odstanej:)
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotruś to znaczy że takie Ci się podobają a że przy okazji był najzdrowszy i najładniejszy
A mało razy się zdarza że w naszych kolekcjach są prawie identyczne storczyki i tylko ledwo co różnią się odcieniem ale co zrobić że takie piękne są .Ja wczoraj chyba wyglądałam podobnie choć ja tylko oglądałam ale ochrona już mnie obserwowała bo może wyglądałam że chcę podwędzić czy coś A tak jak piszesz było morze storczyków jedne zdechlaki jedne okaz zdrowia nic nie kupiłam bo byłam z mężusiem
Twój zakup śliczny a razem jak będą ślicznie i obficie wyglądać
A mało razy się zdarza że w naszych kolekcjach są prawie identyczne storczyki i tylko ledwo co różnią się odcieniem ale co zrobić że takie piękne są .Ja wczoraj chyba wyglądałam podobnie choć ja tylko oglądałam ale ochrona już mnie obserwowała bo może wyglądałam że chcę podwędzić czy coś A tak jak piszesz było morze storczyków jedne zdechlaki jedne okaz zdrowia nic nie kupiłam bo byłam z mężusiem
Twój zakup śliczny a razem jak będą ślicznie i obficie wyglądać
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Znów świetny pomysł Mam jednak pytane, czy miniaturka stała w kieliszku, że teraz leży w doniczce ?
Nowy śliczny, a to, że masz podobnego świadczy o tym, że ten typ bardzo Ci się podoba
Nieraz przy kasie wyjmowałam storczyka z koszyka, bo w ostatniej chwili łapałam świadomość i przypominałam sobie, że taki już jest w chatce
Nowy śliczny, a to, że masz podobnego świadczy o tym, że ten typ bardzo Ci się podoba
Nieraz przy kasie wyjmowałam storczyka z koszyka, bo w ostatniej chwili łapałam świadomość i przypominałam sobie, że taki już jest w chatce
Rysiu, dziękuję za miłe słowa - A co do storczyka - to nic nie szkodzi że mam podobnego bo wg. mnie nie ma dwóch identycznych storczyków
Sylwio, ale za to jakiego pięknego i zdrowego zdobyłem
Kasiu (kasialb1), mnie też on przypadł do gustu z tego całego gąszczu najbardziej
Asiu, hmm, pomysł z wsadzeniem dwóch w jedną doniczkę bardzo interesujący - już widzę to oczyma wyobraźni
Patrycjo, wszystko byle by storczykom było lepiej
Kasiu(katarzynka575) , ja to bym stamtąd jak by się dało to wszystkie bym wyniósł ale limit był tylko na jednego ( na razie ).
Ago, wzór na płatkach jest taki hipnotyzujący - bardzo mi się podoba
Lucynko, miniaturka stała niedaleko kieliszka z dendrobium i w stronę niego tak się wykrzywiała .
Ja natomiast raz miałem storczyka już w koszyku a co się okazało - myślałem że mam pieniądz a tu portfel został w domu . Z ciężkim sercem, ale musiałem odłożyć Ogrodniczy już zacierał ręce że zarobu a tu taki numer im wywinąłem
Pokaże wam dziś storczyka,o którym ostatnio rzadko wspominałem
Został mu już tylko jeden kwiatuszek na łodydze ale za to bardzo wytrwały - kwitnie już sam ponad miesiąc
Jednak coś mnie skłoniło żeby pokazać a mianowicie, pod liściem dojrzałem coś bardzo interesującego.
Bardzo podobne do korzonka, ale zawsze jest ta nadzieja - a może pęd albo keiki ?
W najbliższym czasie sprawa się wyjaśni. A wy co na to
Sylwio, ale za to jakiego pięknego i zdrowego zdobyłem
Kasiu (kasialb1), mnie też on przypadł do gustu z tego całego gąszczu najbardziej
Asiu, hmm, pomysł z wsadzeniem dwóch w jedną doniczkę bardzo interesujący - już widzę to oczyma wyobraźni
Patrycjo, wszystko byle by storczykom było lepiej
Kasiu(katarzynka575) , ja to bym stamtąd jak by się dało to wszystkie bym wyniósł ale limit był tylko na jednego ( na razie ).
Ago, wzór na płatkach jest taki hipnotyzujący - bardzo mi się podoba
Lucynko, miniaturka stała niedaleko kieliszka z dendrobium i w stronę niego tak się wykrzywiała .
Ja natomiast raz miałem storczyka już w koszyku a co się okazało - myślałem że mam pieniądz a tu portfel został w domu . Z ciężkim sercem, ale musiałem odłożyć Ogrodniczy już zacierał ręce że zarobu a tu taki numer im wywinąłem
Pokaże wam dziś storczyka,o którym ostatnio rzadko wspominałem
Został mu już tylko jeden kwiatuszek na łodydze ale za to bardzo wytrwały - kwitnie już sam ponad miesiąc
Jednak coś mnie skłoniło żeby pokazać a mianowicie, pod liściem dojrzałem coś bardzo interesującego.
Bardzo podobne do korzonka, ale zawsze jest ta nadzieja - a może pęd albo keiki ?
W najbliższym czasie sprawa się wyjaśni. A wy co na to
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piotrusiu, znam to uczucie nadziei ale różnie to bywa, podrośnie to się przekonamy
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Piotruś w takim miejscu to by wskazywało na pedzik choć jak na razie takie zaokrąglone jakby korzonek .Pożyjemy ,zobaczymy ale oczywiście życzę aby to był pędzik
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
czas pokaże trzymam kciuki za pędzika
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny ten nowy nabytek A co do wypatrzonego pod liściem "cosia" ... trzymam paluszki oby okazał się wielokwiatowym pędem!
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też stawiam na pędzik, ale póki co, cichosza...żeby nie zapeszyć
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kurcze, zastanawiam się ile trzeba mieć w domu storczyków, żeby takie numery wywijać Ja to każdego swojego znam na pamięć i na pewno nie kupiłabym podobnego (no chyba, że miałabym na nie full miejsca, ale to świadomie)lucynaf pisze:Nowy śliczny, a to, że masz podobnego świadczy o tym, że ten typ bardzo Ci się podoba
Ale nowy rzeczywiście śliczny; kilka razy prawie takiego kupiłam, ale jakoś w końcu nie wyszło... Super zdjęcia na tej zielonej trawce; pewnie już ostatnie takie w tym roku, a szkoda.
Ten ostatni- mam nadzieję, że to będzie pędzik i tego Ci życzę
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Witaj Piotrze!
Mnie urzekło zdjęcie storczyków w Tatrach....to musi być super zobaczyć i poczuć zapach storczyka w naturze.
Mnie urzekło zdjęcie storczyków w Tatrach....to musi być super zobaczyć i poczuć zapach storczyka w naturze.