Falenopsisowy fan i jego rośliny :]

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]

Post »

Piotrze coraz bardziej pomysłowy jesteś. ;:138 ;:138
Po co wtykać patyczki jako podpórki, które z biegiem czasu gniją jak można wykorzystać coś co już jest na roślinie.

A to, że kupiłeś drugiego takiego samego to nic nie szkodzi. Wsadzisz dwa w jedną doniczkę a potem będzie piękny widok jak będzie kilka pędów kwitło. :D
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę wszystko dla dobra storczyków robisz... pomysł z podgrzewaniem wody ciekawy ale ja zostanę przy zwykłej wodzie kranowej odstanej:)
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Piotruś to znaczy że takie Ci się podobają a że przy okazji był najzdrowszy i najładniejszy :wink:
A mało razy się zdarza że w naszych kolekcjach są prawie identyczne storczyki i tylko ledwo co różnią się odcieniem ;:224 ale co zrobić że takie piękne są .Ja wczoraj chyba wyglądałam podobnie choć ja tylko oglądałam ale ochrona już mnie obserwowała bo może wyglądałam że chcę podwędzić czy coś :;230 :;230 A tak jak piszesz było morze storczyków jedne zdechlaki jedne okaz zdrowia nic nie kupiłam bo byłam z mężusiem :wink:
Twój zakup śliczny a razem jak będą ślicznie i obficie wyglądać ;:63
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Znów świetny pomysł :uszy Mam jednak pytane, czy miniaturka stała w kieliszku, że teraz leży w doniczce ? :;230
Nowy śliczny, a to, że masz podobnego świadczy o tym, że ten typ bardzo Ci się podoba :D
Nieraz przy kasie wyjmowałam storczyka z koszyka, bo w ostatniej chwili łapałam świadomość i przypominałam sobie, że taki już jest w chatce ;:224
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rysiu, dziękuję za miłe słowa ;:196 - A co do storczyka - to nic nie szkodzi że mam podobnego bo wg. mnie nie ma dwóch identycznych storczyków :;230

Sylwio, ale za to jakiego pięknego i zdrowego zdobyłem :D

Kasiu (kasialb1), mnie też on przypadł do gustu z tego całego gąszczu najbardziej :tan

Asiu, hmm, pomysł z wsadzeniem dwóch w jedną doniczkę bardzo interesujący - już widzę to oczyma wyobraźni ;:109

Patrycjo, wszystko byle by storczykom było lepiej :tan

Kasiu(katarzynka575) , ja to bym stamtąd jak by się dało to wszystkie bym wyniósł :;230 ale limit był tylko na jednego ( na razie :;230 ).

Ago, wzór na płatkach jest taki hipnotyzujący - bardzo mi się podoba :tan

Lucynko, miniaturka stała niedaleko kieliszka z dendrobium i w stronę niego tak się wykrzywiała :;230 .
Ja natomiast raz miałem storczyka już w koszyku a co się okazało - myślałem że mam pieniądz a tu portfel został w domu :shock: . Z ciężkim sercem, ale musiałem odłożyć :wink: Ogrodniczy już zacierał ręce że zarobu a tu taki numer im wywinąłem :;230

Pokaże wam dziś storczyka,o którym ostatnio rzadko wspominałem :wink:

Został mu już tylko jeden kwiatuszek na łodydze ale za to bardzo wytrwały - kwitnie już sam ponad miesiąc :)

Obrazek

Jednak coś mnie skłoniło żeby pokazać a mianowicie, pod liściem dojrzałem coś bardzo interesującego.

Obrazek Obrazek

Bardzo podobne do korzonka, ale zawsze jest ta nadzieja - a może pęd albo keiki ?
W najbliższym czasie sprawa się wyjaśni. A wy co na to :wink:
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Piotrusiu, znam to uczucie nadziei ;:108 ale różnie to bywa, podrośnie to się przekonamy :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46

Post »

Ja Ci mówię, to będzie pęd ;:224
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Piotruś w takim miejscu to by wskazywało na pedzik choć jak na razie takie zaokrąglone jakby korzonek :roll: .Pożyjemy ,zobaczymy ale oczywiście życzę aby to był pędzik ;:196
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11

Post »

czas pokaże :) trzymam kciuki za pędzika :D
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

;:7 Piękny ten nowy nabytek ;:138 ;:138 ;:138 A co do wypatrzonego pod liściem "cosia" ... trzymam paluszki oby okazał się wielokwiatowym pędem!
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ja też stawiam na pędzik, ale póki co, cichosza...żeby nie zapeszyć ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

lucynaf pisze:Nowy śliczny, a to, że masz podobnego świadczy o tym, że ten typ bardzo Ci się podoba :D
Nieraz przy kasie wyjmowałam storczyka z koszyka, bo w ostatniej chwili łapałam świadomość i przypominałam sobie, że taki już jest w chatce ;:224
Kurcze, zastanawiam się ile trzeba mieć w domu storczyków, żeby takie numery wywijać :;230 Ja to każdego swojego znam na pamięć i na pewno nie kupiłabym podobnego (no chyba, że miałabym na nie full miejsca, ale to świadomie) :D

Ale nowy rzeczywiście śliczny; kilka razy prawie takiego kupiłam, ale jakoś w końcu nie wyszło... Super zdjęcia na tej zielonej trawce; pewnie już ostatnie takie w tym roku, a szkoda.

Ten ostatni- mam nadzieję, że to będzie pędzik i tego Ci życzę :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30

Post »

Witaj Piotrze!
Mnie urzekło zdjęcie storczyków w Tatrach....to musi być super zobaczyć i poczuć zapach storczyka w naturze.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”