Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Lucynko, Adamie, Tomku, Kasiu, Nino, Aguś, Justynko, bardzo wam wszystkimi dziękuję za miłe słowa też mam nadzieję że to pęd, tym bardziej że dawno obficie nie kwitł a wiecie- to mój pierwszy i do niego ma szczególny sentyment (przepraszam, że dziś nie odpisuje każdemu z osobna, ale po prostu z barku czasu - postaram się już tak nie robić )
Chciałbym powitać również gości - Agnieszkę i Alicję Ciesz się że do mnie zajrzałyście dziewczyny Bardzo dziękuję za miłe słowa
Ps. Widok storczyków w Tatrach i poczucie ich zapachu wspominam do dziś - nigdy tego nie zapomnę tego widoku
Mam również dobre wiadomości - z chwilą dzisiejszą zakończył się u mnie w domu oddział reanimacji.
Różowy storczyk którego prezentowałem jakiś czas temu ( ten co zasuszył pączki), rusza z wzrostem z kopyta .
Jego lisie nabrały zielonego, pełnego wyglądy i nie są już miękkie tylko wszystkie jędrne. Na dodatek obok tego pędu z zasuszonymi pąkami postanowił wypuścić kolejny Ciesze się ogromnie a teraz sami popatrzcie
( przepraszam za złą jakość 1 zdj. - mój aparat ni chciał ująć tego lepiej )
jeszcze pokarzę wam mojego imieninowca - zrzucił sklepowe kwiatki ale zaraz zakwitł na nowych pięknymi, dużymi kwiatami z delikatnym muśnięciem różu na płatkach
Jest to mój największy storczyk - dla porównania rozpiętość jego liści to nieco ponad 40 cm a wielkość kwiatu to ok 10 cm. Bardzo go lubię
Miłego wieczorku
( Ps. pozwólcie że przemycę tu takie małe coś - jeśli ktoś ma taką możliwość to niech teraz popatrzy na Księżyc i wokół niego dojrzy taki najjaśniejszy punkt - to Jowisz zbliżył się na tyle blisko na niebie do Księżyca że jest widoczny gołym okiem - to już tak na marginesie - kolejne moje małe zainteresowanie )
Chciałbym powitać również gości - Agnieszkę i Alicję Ciesz się że do mnie zajrzałyście dziewczyny Bardzo dziękuję za miłe słowa
Ps. Widok storczyków w Tatrach i poczucie ich zapachu wspominam do dziś - nigdy tego nie zapomnę tego widoku
Mam również dobre wiadomości - z chwilą dzisiejszą zakończył się u mnie w domu oddział reanimacji.
Różowy storczyk którego prezentowałem jakiś czas temu ( ten co zasuszył pączki), rusza z wzrostem z kopyta .
Jego lisie nabrały zielonego, pełnego wyglądy i nie są już miękkie tylko wszystkie jędrne. Na dodatek obok tego pędu z zasuszonymi pąkami postanowił wypuścić kolejny Ciesze się ogromnie a teraz sami popatrzcie
( przepraszam za złą jakość 1 zdj. - mój aparat ni chciał ująć tego lepiej )
jeszcze pokarzę wam mojego imieninowca - zrzucił sklepowe kwiatki ale zaraz zakwitł na nowych pięknymi, dużymi kwiatami z delikatnym muśnięciem różu na płatkach
Jest to mój największy storczyk - dla porównania rozpiętość jego liści to nieco ponad 40 cm a wielkość kwiatu to ok 10 cm. Bardzo go lubię
Miłego wieczorku
( Ps. pozwólcie że przemycę tu takie małe coś - jeśli ktoś ma taką możliwość to niech teraz popatrzy na Księżyc i wokół niego dojrzy taki najjaśniejszy punkt - to Jowisz zbliżył się na tyle blisko na niebie do Księżyca że jest widoczny gołym okiem - to już tak na marginesie - kolejne moje małe zainteresowanie )
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo tajemnicze zdjęcia Kwiaty wyglądają całkiem jak mordki wampirów
Pozdrawiam Tomek
Rysiu, Księżyc inspirował ludzi każdego pokolenia - i mnie się udzielił ten magiczny klimat dziękuję za miłe słowa
Tomku, z tej strony na to nie popatrzyłem ale jak by się tak głębiej przyjrzeć
Tomku, z tej strony na to nie popatrzyłem ale jak by się tak głębiej przyjrzeć
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
za udaną reanimację a biały Phalaenopsis piękny!
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
Kwiaty rewelacyjnie sie prezentują Dla porównania zmierzyłam kwiaty u mojego storczyka, ale nie jest w stanie dorównać wielkoscią Twoim
Pozdrawiam, Monika
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47082" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niesamowite ma te kwiaty
- moniczka82+
- 100p
- Od: 22 lip 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nio to niedługo będzie nowe kwitnienie ! Gratulacje !
Pozdrawiam, Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrusiu, ujawniasz nam piękne zainteresowania
za udaną reanimację, niezwykle szybko Ci poszło
Białasek na medal
za udaną reanimację, niezwykle szybko Ci poszło
Białasek na medal
prześliczne są te zdjęcia w półmroku...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Pora odkopać swój wątek - co prawda nie jest to może długa przerwa, ale naprawdę cierpię na notoryczny brak czasu ( pewnie jak większość z was ) Dlaczego doba nie trwa 26 godzin
Rysiu, takie nasze luźnie skojarzenia
Moniko, ( Sajgonka)JustynoNino Bardzo dziękuję dziewczyny
Moniko, ( Moniczka82+ ) już sam się nie mogę doczekać
Lucynko, lubię patrzeć w gwiazdy i interesuję się takimi wydarzeniami astronomicznymi Bardzo dziękuje za miłe słowa
Agnieszko, tez lubię takie olbrzymiki Dziękuje
Joasiu, ślicznie dziękuje
Dziś miałem mały wypadek - storczyk prezentowany na poprzedniej stronie ( były reanimek ) zaliczył dziś małego zgona - spadł z okna. Zahaczyłem jednym o drugi i bach , na ziemię . Niepowiązana kora rozsypała mi się we wszystkich kierunkach świata.
Mój wrodzony optymizm znów się odezwał, i nie dał o sobie zapomnieć ponieważ przy okazji zajrzałem w korzonki które maja się całkiem dobrze i jest dużo młodych Ale juz nigdy więcej takiej rewizji nie urządzę
Wstawiam jeszcze zdjęcia pędów bordowego pelorica - to te dwa młode już wykształciły pączki teraz tylko nich szybko rosną
Ciekawe ile jeszcze pączków wykształci Ja tymczasem jak szybko wpadłem, tak szybko wypadam - spanie wzywa
Miłej nocy
Rysiu, takie nasze luźnie skojarzenia
Moniko, ( Sajgonka)JustynoNino Bardzo dziękuję dziewczyny
Moniko, ( Moniczka82+ ) już sam się nie mogę doczekać
Lucynko, lubię patrzeć w gwiazdy i interesuję się takimi wydarzeniami astronomicznymi Bardzo dziękuje za miłe słowa
Agnieszko, tez lubię takie olbrzymiki Dziękuje
Joasiu, ślicznie dziękuje
Dziś miałem mały wypadek - storczyk prezentowany na poprzedniej stronie ( były reanimek ) zaliczył dziś małego zgona - spadł z okna. Zahaczyłem jednym o drugi i bach , na ziemię . Niepowiązana kora rozsypała mi się we wszystkich kierunkach świata.
Mój wrodzony optymizm znów się odezwał, i nie dał o sobie zapomnieć ponieważ przy okazji zajrzałem w korzonki które maja się całkiem dobrze i jest dużo młodych Ale juz nigdy więcej takiej rewizji nie urządzę
Wstawiam jeszcze zdjęcia pędów bordowego pelorica - to te dwa młode już wykształciły pączki teraz tylko nich szybko rosną
Ciekawe ile jeszcze pączków wykształci Ja tymczasem jak szybko wpadłem, tak szybko wypadam - spanie wzywa
Miłej nocy
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotrze, skoro już poszedłeś spać, to mój wpis odczytasz już jutro. Tak więc miłego dnia Ci życzę i , bo dziś było ponuro
Gratuluję zamknięcia "oddziału reanimacji" i niech tak zostanie jak najdłużej !
Żałuję,że wpis o Jowiszu odczytałam już po fakcie, bo nie zobaczę tego efektu
Za to na tym zdj. białe kwiaty to jak gwiazdy na niebie...
A pączków nie popędzaj do wzrostu. Daj im czas - może będzie więcej ?
Gratuluję zamknięcia "oddziału reanimacji" i niech tak zostanie jak najdłużej !
Żałuję,że wpis o Jowiszu odczytałam już po fakcie, bo nie zobaczę tego efektu
Za to na tym zdj. białe kwiaty to jak gwiazdy na niebie...
A pączków nie popędzaj do wzrostu. Daj im czas - może będzie więcej ?
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrusiu, no takie mamy efekty ciasnych parapetów, że storczyki czasem z niego na podłogę uciekają Dobrze, że nic się nie złamało Kontrola korzeni przy okazji zrobiona i masz pewność, że w doniczce jest OK
Tyle czasu mnie tu nie było, a u Ciebie dzieje się...
Reanimek pięknie powraca do życia, cudne pasiakowe zakupy
Reanimek pięknie powraca do życia, cudne pasiakowe zakupy
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia