Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia. Cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosty - ciekawe kompozycje i zestawienia.
Na eBay-u jest coś takiego:
http://cgi.ebay.pl/Black-stick-in-plast ... 335bef4af9
ale to też plastik, którego nie chcesz ...
http://cgi.ebay.pl/Black-stick-in-plast ... 335bef4af9
ale to też plastik, którego nie chcesz ...
...parę widoczków hostasowych...kompozycji raczej nieee...
Uploaded with ImageShack.us
Beata
- robaczek
- 200p
- Od: 19 kwie 2008, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beata zapierają dech w piersiach te Twoje widoczki.
Możesz napisać jak nazywa się hosta z ostatniego zdjęcia, po lewej stronie, najniższa, falowana, niebieska.
Możesz napisać jak nazywa się hosta z ostatniego zdjęcia, po lewej stronie, najniższa, falowana, niebieska.
Dzięki
...jeśli chodzi o tę, która teraz jest w centrum foty, to Neptune młode
...jeśli chodzi o tę, która teraz jest w centrum foty, to Neptune młode
Beata
- robaczek
- 200p
- Od: 19 kwie 2008, o 17:12
Dzięki, o tę chodziło.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Jakie cudne falbaneczki
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Och, wielkie brawa za tego posta. Zamówiłam troszkę odmian host i nie tylko na cieniste zakątki, rośliny już w drodze, a ja cały czas szukałam sposobu, jak je oznaczyć, bo kartka papieru i sporządzanie mapki przestało mi odpowiadać (plastikowych znaczników nie mogę znaleźć, a szukanie ich na aukcjach mi nie do końca wychodzi chyba, bo nawet nie wiem, jak nazwać to, czego szukam ). Zielono mi, proste i genialne, a i ładne przy tym. Może troszkę zmodyfikuję formę na tabliczkę na patyku? Tak czy inaczej od razu na myśl o sadzeniu host (a więc tworzeniu kompozycji i zestawień - żeby było na temat ) robi mi się przyjemniej.muchazezlotym pisze:Mieciu, tu jest parę fotek Joli, na niektórych widać znaczniki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1464161
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Jak to dobrze móc skorzystać z pomysłów kolegów. Po to jest to forum.
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Pidżama, Twoje hosty robią ogromne wrażenie Piękny zakątek stworzyłaś
Pidżama pod jakim drzewem posadzone są hosty że tak ładnie rosną
Gardeniaa- dzięki za miłe słowa
Aniu, to ogromne orzechy, stare a chorujące jabłonki, brzozy, wierzby i okapy z winogron....zgodnie z ogólnie panującymi poglądami powinno im to przeszkadzać...szczęśliwie moje hostasy mają to w nosie
Aniu, to ogromne orzechy, stare a chorujące jabłonki, brzozy, wierzby i okapy z winogron....zgodnie z ogólnie panującymi poglądami powinno im to przeszkadzać...szczęśliwie moje hostasy mają to w nosie
Beata
Dziękuję Pidżamo
Patrząc na tę rabatę to aż się oczy śmieją jak pięknie wygląda...jak czytam że ktoś usuwa stare jabłonie to strasznie mi szkoda...brakuje i takich drzew w ogrodzie. Nowo posadzone drzewka rosną tak wolno
Dziękuje że podałaś te informacje o drzewach...każdy różnie pisze. Myślę że dużo zależy też od ziemi...pod drzewem z ziemią piaszczystą na sto procent hosta nie będzie rosła...u mnie siedzi wszystko w glinie i daje sobie radę nawet jak jest sucho...nieraz musiałam podlać ale zazwyczaj wystarczają opady deszczu.
Poupychałam hosty pod krzewami i wierzbą mandżurską...cienia jest jak na lekarstwo ale nie zrezygnuję z tych roślin...niech sobie rosną w różnych zakątkach jak drzewa urosną i będzie cień to posadzę na właściwej rabacie...o winogronie nie pomyślałam, mam posadzoną sadzonkę winogronu w sadzie...intensywnie myślę gdzie ją przenieść
Nie mam dużo odmian ale co roku coś przybywa Na fotce ta odmiana z dużymi żółtymi liśćmi jest śliczna, wielkością też jest wszystko starannie dobrane...czy na tej rabacie nie ma ślimaków, liście są nienaruszone
Patrząc na tę rabatę to aż się oczy śmieją jak pięknie wygląda...jak czytam że ktoś usuwa stare jabłonie to strasznie mi szkoda...brakuje i takich drzew w ogrodzie. Nowo posadzone drzewka rosną tak wolno
Dziękuje że podałaś te informacje o drzewach...każdy różnie pisze. Myślę że dużo zależy też od ziemi...pod drzewem z ziemią piaszczystą na sto procent hosta nie będzie rosła...u mnie siedzi wszystko w glinie i daje sobie radę nawet jak jest sucho...nieraz musiałam podlać ale zazwyczaj wystarczają opady deszczu.
Poupychałam hosty pod krzewami i wierzbą mandżurską...cienia jest jak na lekarstwo ale nie zrezygnuję z tych roślin...niech sobie rosną w różnych zakątkach jak drzewa urosną i będzie cień to posadzę na właściwej rabacie...o winogronie nie pomyślałam, mam posadzoną sadzonkę winogronu w sadzie...intensywnie myślę gdzie ją przenieść
Nie mam dużo odmian ale co roku coś przybywa Na fotce ta odmiana z dużymi żółtymi liśćmi jest śliczna, wielkością też jest wszystko starannie dobrane...czy na tej rabacie nie ma ślimaków, liście są nienaruszone