Rodzinny ogródeczek :)
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rodzinny ogródeczek :)
Witaj
B.ładny ogródeczek, lekcje o ukorzenianiu przeczytałam i na pewno z niej skorzystam
pozdrawiam Justyna
B.ładny ogródeczek, lekcje o ukorzenianiu przeczytałam i na pewno z niej skorzystam
pozdrawiam Justyna
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Witam serdecznie moich miłych gości .
Dzisiaj miałam pracowity dzień ,dostałam prezent o który od razu musiałam się zatroszczyć .Odwiedziłam też biedronkę i tam ciężko było przejść obojętnie od cebulek jakbym nie kupiła to bym
Jutro wstawię fotki bo jestem już padnięta
AGP-ON zawsze jesteś mile widziany z wielkim zaciekawieniem oglądam Twoje postępy i ciężka pracę w cudownym ogródeczku .
Całuski dla pupila
elila bardzo dziękuję w imieniu moich kwiatuszków.Bardzo się ciesze ,że skorzystasz , wcale to nie jest trudne tylko trzeba być cierpliwym .
Shirall no witam już doświadczona w ukorzenianiu, przyznasz mi racje ,żę jest to fajna zabawa z tym ukorzenianiem i jak miło popatrzec zwłaszcza jesienią jak róża rośnie i wypuszcza młode listka I zdziwione twarze znajomych ,że róża ogrodowa na parapecie .
życzę Ci dużo powodzenia i jak najwięcej korzonków zwłaszcza u tych najbardziej drogocennych
kamcia i dla ciebie pozdrowionka i miłego dzionka
Koniecznie rozmnażaj będziesz zachwycona .
amatorka015 witam
Dziękuję za odwiedzinki i namawiam koniecznie na rozmnażanie
Może niedługo będziemy podziwiać Wasze cudeńka z patyczka oj bardzo bym chciała i jaka byłabym zadowolona i dumna z Was.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
...pozwiedzałam, pospacerowałam, nauki różane pobrałam i jutro wyruszę na działkę ukorzeniać róże....
wpisuję się i pozdrawiam oby watek mi nie uciekł......
wpisuję się i pozdrawiam oby watek mi nie uciekł......
Qurde i ja dzisiaj różyczkę wsadzę do doniczki, a co tylko ja tak sobie myślę, że swoje zakopię w tunelu folijowym i przed mrozami otulę świerkiem. Co o tym myślisz
- Jatra
- Kontakt:
Bogumilka witaj
Uważam ,że to świetny sposób .I zazdroszczę Tobie tunelu foliowego.
Ale jeszcze tak na wszelki wypadek nałóż butelkę bo może być za wielki i róża nie będzie miała dostarczonej odpowiedniej wilgotności.
A najlepiej weż kilka różyczek i część zrób z buteleczką a pozostałe nie i zobaczysz ,które lepiej się ukorzeniają .
Jeszcze jedna sprawa nie wszystkie się ukorzenią więc wsadż więcej szczepek .
Czekam na relacje i powodzenia
- Jatra
- Kontakt:
leszczyna witaj w moim wątku zawsze jesteś mile widziana .Zwiedziłam Twój ogródeczek z tulipankami jest uroczy , wiosna musi być u Ciebie piekna .A te spacery w Ciechocinku wśród pięknej przyrody to tylko pozazdrościć.
Dzisiaj obiecane zdjęcia z moich zakupów i prezent ,który wczoraj otrzymałam od przyjaciółki .
No i nie mogę wstawić zdjęć , spróbuję póżniej
- Jatra
- Kontakt:
Moje zakupy i prezent .
Uploaded with ImageShack.us
Liliowce od przyjaciółki
Już posadzone i czekają na wiosnę
A ja już nie mogę się doczekać kiedy zakiwtną
Liliowce od przyjaciółki
Już posadzone i czekają na wiosnę
A ja już nie mogę się doczekać kiedy zakiwtną
- Jatra
- Kontakt:
W moim ogródeczku tez raczej robi się wiosennie .Zakwitł mi liliowiec miniatura
Liliowiec Stella d'Oro
A także Belamkanda chińska
Liliowiec Stella d'Oro
A także Belamkanda chińska
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie z D'oro będziesz zadowolona, on bardzo długo kwitnie, ale belamkandy Dziwy jakieś u moich nasiona już dojrzewają Na zimę przykryłam je donicami, żeby nie zmarzły.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ja również przybiegłam się przywitać Lekcja ukorzeniania warta uwagi,ja mam dwa patyczki pod butelką.Ciekawa jestem,czy przeżyją zimę,bardzo bym tego pragnęła.To naprawdę musi być niesamowita radość samej wyhodować różyczkę
Mój wujek prawie wszystkie róże tak rozmnaża i ma ich sporo.Więc czemu mi się ma nie udać?
O i jeszcze jeden super pomysł....zauważyłam patyczki do opisywania roślin....dobry pomysł
Mój wujek prawie wszystkie róże tak rozmnaża i ma ich sporo.Więc czemu mi się ma nie udać?
O i jeszcze jeden super pomysł....zauważyłam patyczki do opisywania roślin....dobry pomysł
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
jak widzisz zainteresowanie ukorzenianiem z patyczka jest duże, też jestem ciekawa bo widzę że się udaje, wiem że ukorzeniają się łatwo parkowe i okrywowe, chyba i ja się skuszę ale pewnie w tym roku już za późno. W jakim to robisz miesiącu?
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cudne zakupy! Ja również się obkupiłem w cebulki ale nie wiem jeszcze gdzie co posadzę
- Jatra
- Kontakt:
Witajcie kochani .
Dziękuję za wizyty jak miło Was spotkać i zapraszam ponownie .
pamelka u mnie dopiero teraz zakwitają , może dlatego ,że były pózno posadzone liliowiec i belakmanda .
Jestem nimi zachwycona są urocze mam nadzieję ,że szybko się rozmnożą
Annes 77 - z doswidczenia wiem ,żę wszystkie się nie przyjmą ,przynajmniej u mnie tak było .Uda Ci się na pewno to nie jest trudne .
Tak to są jednorazowe nożyki na którym podpisuję markerem bo się nie zmyje i słoneczko nie wybarwi .Mam słabą pamięć co i jak się nazywa .Super ,że Ci sie podoba
lawenda ja rozmnażam do końca sierpnia ale jeśli masz możliwość to możesz róże ukorzenić w doniczce w domu tez tak robiłam i wiele osób .W tym roku jeszcze wypróbowałam ukorzenić w maju zanim róże zaczną wypuszczać liście też w ten sam sposób i widzę ,że żyją zobaczę czy przezimują .
AGP-ON tak teraz jest szał cebulowy i skusiłam się na tulipanki i krokusy .Ale to oczywiście nie ostatnie cebulowe .
Ja swoje posadziłam przy chryzantemach ,żeby wiosną tez było ładnie .
Dziękuję za wizyty jak miło Was spotkać i zapraszam ponownie .
pamelka u mnie dopiero teraz zakwitają , może dlatego ,że były pózno posadzone liliowiec i belakmanda .
Jestem nimi zachwycona są urocze mam nadzieję ,że szybko się rozmnożą
Annes 77 - z doswidczenia wiem ,żę wszystkie się nie przyjmą ,przynajmniej u mnie tak było .Uda Ci się na pewno to nie jest trudne .
Tak to są jednorazowe nożyki na którym podpisuję markerem bo się nie zmyje i słoneczko nie wybarwi .Mam słabą pamięć co i jak się nazywa .Super ,że Ci sie podoba
lawenda ja rozmnażam do końca sierpnia ale jeśli masz możliwość to możesz róże ukorzenić w doniczce w domu tez tak robiłam i wiele osób .W tym roku jeszcze wypróbowałam ukorzenić w maju zanim róże zaczną wypuszczać liście też w ten sam sposób i widzę ,że żyją zobaczę czy przezimują .
AGP-ON tak teraz jest szał cebulowy i skusiłam się na tulipanki i krokusy .Ale to oczywiście nie ostatnie cebulowe .
Ja swoje posadziłam przy chryzantemach ,żeby wiosną tez było ładnie .