Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Dalu dzięki za informacje i myślę, że w przyszłym roku na pewno będę Znalazłam dziś w wątku personalnym wątek forumków z Wrocławia i okolic więc teraz już na pewno nic nie przegapię Lepiej późno niż wcale A swoją drogą to forum nieustannie mnie zaskakuje....tyle tu jeszcze rzeczy do odkrycia :P
Paulina
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu - dziękuję za wyczerpujące informacje ;:196 Aukuba wygląda super ! Myślałam co prawda że szybciej rośnie i obawiałam się jej rozmiarów, a z tego co piszesz to wychodzi na to że dość długo przyjdzie mi czekać żeby się rozrosła i zapełniła miejsce w narożniku :lol:
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja swojej Lennei alba urwałam wszystkie zawiązki nasion w nadziei na letnie kwitnienie. Niestety, w tym roku nic z tego.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Daluś kochana witaj :wit
Dawno nie byłam na forum , a tym samym i u Ciebie.Jak zwykle pospacerowałam, przycupnęłam w niektórych miejscach i pobawiłam się z Ptysiem i Guciem :D
ślicznie i bajecznie jest w Twoim ogrodzie Daluś , a ten tajemniczy klimat :D :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Dalu - zaglądam się pochwalić, że się skusiłam na aukubę :heja
Pogoda dziś dopisuje więc idę jej szykowac miejsce w ogrodzie :D
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Bożenko, miło Cię widzieć w moim wrześniowym ogrodzie :wink:

Elu, te nasionka pojawiły się na mojej młodziutkiej magnolii gwiaździstej i bardzo mnie zaskoczyły, bo jest ich mnóstwo i są śliczne :D Mam też drugą magnolię, o wiele starszą i większą - to odmiana kolumnowa Galaxy; muszę zobaczyć, czy ona również zawiązuje nasionka. Na pewno jednak nie powtarza kwitnienia :(

Aguś, aukuba z pewnością nadaje się do małych ogródków, bo wolno rośnie, ale od początku jest bardzo dekoracyjna :lol: U Ciebie też nie będzie przemarzać, bo klimat masz łagodny :P

Paulinko, uważaj, bo forum wciąga i uzależnia :;230 Ale na pewno znajdziesz tu mnóstwo fajnych ludzi i ciekawych informacji :lol:

Tajeczko, ja dotąd nie zauważyłam, żeby magnolia zawiązywała owoce, stąd moje zdziwienie :roll:
Winobluszcz trójklapowy rzeczywiście jest dosyć delikatny, chociaż u mnie dotąd nie wymarzł...Ale i klimat w moich stronach jest dosyć łagodny.
A cyklamenki to dosyć dziwne roślinki - ich listki pojawiają się i znikają; jak są kwiatki, nie ma listków i odwrotnie...

Iwo, Elu, bingo :!:

Dzisiaj nadal dosyć zimno i deszczowo. ale ogród jeszcze się nie poddaje i tu i ówdzie widać kolorki. Zwłaszcza moja pelargonia zadziwia mnie żywotnością i intensywnością koloru. A ognik? O tej porze jest piękny:

Obrazek Obrazek

Kolorki, kolorkami, ale biel zawsze jest mile widziana w moim ogrodzie. Teraz wrzosowisko ma swoje pięć minut; obok wrzosa - dabecja:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31

Post »

Dalu śliczna ta fontanna i w Twoim ogrodzie, jest dla niej odpowiednie miejsce.
U Ciebie wcale nie widać jeszcze jesieni,wręcz przeciwnie kolory cudne ;:180 ;:180
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dalu zaskoczyła mnie informacja o nasionach na magnolii :shock:
Też mam tę odmianę, więc rano pobiegnę sprawdzić, czy czasami i u mnie nie ma nasionek.
Przyszłam rzucić okiem na hortensje i nie zawiodłam się, a i ognik ma śliczne kuleczki :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
KOCI-MIENTKA
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 13:32

Post »

:wit O, jak kolorowo - kontrastowo! Ładnie ;:63
Iwa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś przepiękny biały wrzosik ....a i dabecja cudo. Moje niestety nie przetrwała, miałam ją tylko 2 sezony, planowałam kupić więcej, bo są prześliczne, ale niestety nie przeszły próby....
Pelargonia ma wspaniały kolor....aż bije po oczach, nie sposób jej nie zauważyć.....a jaka dorodna i ukwiecona. Moje doniczkowce są bardzo marne w tym roku :(
x-d-a
---

Post »

Agnieszko, i za to właśnie kocham pelargonie -są niezawodne i pięknie kwitną cały sezon, aż do przymrozków :D
Dabecja u mnie rośnie razem z wrzosami i -jak dotąd- mam szczęście :P Nigdy mi te roślinki ani nie wypadły, ani nie zmarzły :lol:

Iwo, ;:196

Iwonko, mnie też! Pierwszy raz je widzę, ale nie sposób ich nie zauważyć, bo jest ich mnóstwo i mają śliczny, energetyczny kolorek.
Natomiast ognik w tym roku nie ma zbyt wielu owocków - tegoroczna zima dała mu w kość :evil:

Alu, uważam, że jakiś element wodny powinien być w każdym ogrodzie ;:108 U mnie nie ma oczka, więc chociaż takie ciurkadełko...

Powiem tak, w ogrodzie jeszcze nie widać za bardzo jesieni, ale za to ...wieje nudą :( Nic specjalnego się nie dzieje, nic nowego nie zakwita, roślinki nie zaczęły się jeszcze przebarwiać...Nawet fotek nowych nie mam, bo musiałabym fotografować to samo w kółko Macieju. Jest za to sporo pracy - sadzę cebule, przesadzam i dzielę roślinki, bezustannie sprzątam - a to jabłka, a to liście z trawnika...
Może więc, żeby nie było samego gadania, fotka rącznika, który teraz osiągnął apogeum swojej urody:

Obrazek
x-d-a
---

Post »

Dzisiaj kilka fotek, na których widać już, niestety, skradającą się powolutku jesień:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Powoli... powoli... skrada się... ale niech będzie złota... polska... skoro już być musi...
Zresztą i jesień potrafi nam zaserwować niezapomniane widoki: ot... dla przykładu... Dalę w stercie liści :wink:
Jak tam owocowe? Sypią się już powoli?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”