Hippeastrum(zwartnica) cz.1

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Nie martw się Lucynko ! Ten Twój też jest piękny . Vera w wykazach jest opisana jako łososiowa. Ja bym powiedziała, że ona jest różowo-cynobrowa. Charakterystyczne są przebarwienia brzegów płatków na taki cynobrowy kolor. Widać to wyraźnie na moim drugim zdjęciu chociaż kolory niestety nie są wiernie oddane. :lol:
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Cisza w temacie. Nikomu nic nie zakwitło. Pokażę swoje. Znów 3 po trzy w kolejności: Rilona , Clown i Cherry Nymph. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - cisza, ale na Ciebie zawsze można liczyć :wink:
Mojego pokaże jak rozkwitnie druga łodyga - tylko nie wiem jak się zmieszczą obok siebie :roll:
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Pewnie ,że można. ;:333 Ponieważ śnieg przykrył moje krokusy i ranniki wróciłam do obietnicy złożonej kilka miesięcy temu, że pokażę swoją kolekcję w całaości. Ponieważ mieści siętylko 9 jednocześnie - stopniowo pokazuję po 3 odmiany. Teraz będą kolejno : LIMONA, DOUBLE RECORD, LADY JANE. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
szymka
500p
500p
Od: 21 lip 2007, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O wow ciotka, imponujące... ;:77 Kiedy ja się doczekam takiej kolekcji ?? No nic, pomalutku, może kiedyś i ja będę mogła takie fotki zamieścić... tffffuuu tak na wszelki wypadek :D

Pozdrawiam cieplutko, bo zimno za oknem

Kasia
Awatar użytkownika
lipka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 sty 2008, o 16:09

Post »

Mam nadzieje , ze niedlugo ja sie pochwale jednym kwiatkiem mojego hippeastrum 8)
Cebulki mam 2 . Jedna zle traktowalam 4 lata (nie przechodzila okresu spoczynku ...) przez moja niewiedze. Obecnie ogladam piekne liscie .
A druga cebulka ....odpukac, chyba zakwitnie . Pojawil sie pak kwiatowy wiec czekam az sie kwiat pojawi . Zrobie wtedy zdjecia i Wam pokaze :D
(NL1)
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

A jakie masz hipki napisz jak się nazywają ? A teraz następna trójka:MONT BLANC, APPLE BLOSSOM , MERENQUE. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
lipka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 sty 2008, o 16:09

Post »

Ciotko kochana - jezeli to pytanie bylo do mnie , nie wiem jakie to hipki . Jezeli pojawi sie kwiat - zamieszcze natychmiast zdjecie . Jeden mial kwiaty czerwone a drugi (ten zaniedbany) bialo - rozowe . Bladego pojecia nie mam jak one sie nazywaja :shock: . Przyrzekam , ze będę sie troszczyc o cebule aby ponownie zakwitly....

:oops:
(NL1)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale śliczne, nie przypuszczałam, że jest ich aż tyle!
Najbardziej podoba mi się 'Marenque', jest rewelacyjny!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Następna trójka. Są to w kolejności Minerwa, Orange, Katrina Maree . Na jednej fotce specjalnie pokazałam dwa, żeby było widać jaka ogromna jest moja Minerwa. :shock: Stojacy obok Orange jest przeciętnego wzrostu. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

gucia pisze:Ale śliczne, nie przypuszczałam, że jest ich aż tyle!
Najbardziej podoba mi się 'Marenque', jest rewelacyjny!
To jeszcze nie koniec . Jest jeszcze kilka do pokazania. A na dowód, że to wszystko moje, tak na wszelki wypadek gdyby Markiza sie kręciła po forum i znów zarzucała mi oszustwo ,pokazuję jeden parapet z mojego okna z hipkami. Jeszcze mam drugi. W kolejności kwitną: Lady Jane, Jevel, Aphrodite, Limona, Double Record, Jevel, Lady Jane, Mont Blanc, Minerwa - to ta ogromna, stoi na niskim stoliczku bo nie zmieściła się na wysokość w oknie, jeszcze widać na samym końcu kawałek Red Lyon. Obrazek

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rany, ale cuda... ;:111 Wmurowało mnie. Mogę się schować z moją skromną kolekcją, która dzisiaj na dodatek pomniejszyła sie o Apple Blossom, który pikował z parapetu na panele :(
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p
Od: 26 kwie 2007, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ciotka gratuluję tak pięknego parapetu :D Twoje Hipki są cudowne. U mnie kwitnie biały ale coś mi się jego cebyla nie podoba :roll: Robi się jakby pusta, pomarszczona i się zmniejszyła... Pęd z kwiatami jest śliczny i kwiaty dorodne ale ta cebula... Coś mi się zdaje, że jak przekwitnie to ona padnie :cry: Może coś ktoś poradzi :cry:
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”