Hippeastrum(zwartnica) cz.1
Nie martw się Lucynko ! Ten Twój też jest piękny . Vera w wykazach jest opisana jako łososiowa. Ja bym powiedziała, że ona jest różowo-cynobrowa. Charakterystyczne są przebarwienia brzegów płatków na taki cynobrowy kolor. Widać to wyraźnie na moim drugim zdjęciu chociaż kolory niestety nie są wiernie oddane.
Mam nadzieje , ze niedlugo ja sie pochwale jednym kwiatkiem mojego hippeastrum 8)
Cebulki mam 2 . Jedna zle traktowalam 4 lata (nie przechodzila okresu spoczynku ...) przez moja niewiedze. Obecnie ogladam piekne liscie .
A druga cebulka ....odpukac, chyba zakwitnie . Pojawil sie pak kwiatowy wiec czekam az sie kwiat pojawi . Zrobie wtedy zdjecia i Wam pokaze
Cebulki mam 2 . Jedna zle traktowalam 4 lata (nie przechodzila okresu spoczynku ...) przez moja niewiedze. Obecnie ogladam piekne liscie .
A druga cebulka ....odpukac, chyba zakwitnie . Pojawil sie pak kwiatowy wiec czekam az sie kwiat pojawi . Zrobie wtedy zdjecia i Wam pokaze
(NL1)
Ciotko kochana - jezeli to pytanie bylo do mnie , nie wiem jakie to hipki . Jezeli pojawi sie kwiat - zamieszcze natychmiast zdjecie . Jeden mial kwiaty czerwone a drugi (ten zaniedbany) bialo - rozowe . Bladego pojecia nie mam jak one sie nazywaja . Przyrzekam , ze będę sie troszczyc o cebule aby ponownie zakwitly....
(NL1)
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale śliczne, nie przypuszczałam, że jest ich aż tyle!
Najbardziej podoba mi się 'Marenque', jest rewelacyjny!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
To jeszcze nie koniec . Jest jeszcze kilka do pokazania. A na dowód, że to wszystko moje, tak na wszelki wypadek gdyby Markiza sie kręciła po forum i znów zarzucała mi oszustwo ,pokazuję jeden parapet z mojego okna z hipkami. Jeszcze mam drugi. W kolejności kwitną: Lady Jane, Jevel, Aphrodite, Limona, Double Record, Jevel, Lady Jane, Mont Blanc, Minerwa - to ta ogromna, stoi na niskim stoliczku bo nie zmieściła się na wysokość w oknie, jeszcze widać na samym końcu kawałek Red Lyon.gucia pisze:Ale śliczne, nie przypuszczałam, że jest ich aż tyle!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- WioLinKa
- 200p
- Od: 26 kwie 2007, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ciotka gratuluję tak pięknego parapetu Twoje Hipki są cudowne. U mnie kwitnie biały ale coś mi się jego cebyla nie podoba Robi się jakby pusta, pomarszczona i się zmniejszyła... Pęd z kwiatami jest śliczny i kwiaty dorodne ale ta cebula... Coś mi się zdaje, że jak przekwitnie to ona padnie Może coś ktoś poradzi