Lagerstroemia indica-uprawa
-
- 200p
- Od: 4 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lagerstroemia indica
Muszę poprzycinać, bo rozrasta się na boki, szczególnie to widać po lewej stronie, jedna gałąź strasznie wystaje i nie ładnie to wygląda., zaczekam z tym do wiosny i wtedy to co utnę ukorzenię.
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
Re: Lagestroemia - dużo pytań
posadziłem nasionka tej pięknej skądinąd roślinki 25 maja teraz sadzoneczki mają ok 2.5 cm wydaje mi się że rosną b.powolutku co zrobić??? posadzone były w ziemii ogrodniczej z torfem , są przykryte jak w foliaku a mimo to nie rosną.
Witam:)
mam pytanko do stalewiaka...
W jaki sposób przycinałeś Indice ze zdjecia 4??
Z góry dzięki za info...
mam pytanko do stalewiaka...
W jaki sposób przycinałeś Indice ze zdjecia 4??
Z góry dzięki za info...

- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ten ?

Rośnie na jednej nodze i tej ie przycinałem
A może chodzi ci o nr 5 ?

Rośnie na jednej nodze i tej ie przycinałem
A może chodzi ci o nr 5 ?
Maniak roślin egzotycznych 

A ja mam pytanie, czy komuś udało się doprowadzić tą roślinę do kwitnienia. Z moich 8 szt zostało cztery. Mają chyba gdzieś już około 4 lat. Zimowały w nieogrzewanej szklarni, rosną w doniczkach. Kwitnąć jednak nie mają zamiaru.
- senogrodnika
- 50p
- Od: 4 maja 2010, o 21:11
Pewnie wielu by chciało znać złoty środek. Sam mam kilkanaście i żadna nie kwitła. Wszystkie trzyletnie i ostro były cięte, największa ma ponad metr. Nawożone dla kwitnących, przesuszane a kwiatka nawet jednego. Walczę dalej w końcu muszą zakwitnąć.
- oliwia99
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 lip 2010, o 22:25
Moje też miały kwitnąć, takie zapewnienia miałam od sprzedawcy z allegro
, ale niestety nie zakwitły
. Czy ktoś ma sprawdzony sposób motywowania roślin do kwitnienia
Nawożone, dobre miejsce i cisza. Głównie kupione po to aby zachwycały kwiatami, a nie po to aby oglądać kolejne zielone listki, bo takich to mam pełno w ogrodzie 

Pozdrawiam
Mariola
Mariola
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Witajcie,
moje drzewko obecnie ma wiele pąków, mam nadzieję, że w tym roku pogoda dopisze i zdąży zakwitnąć. Obecnie wygląda tak:

moje drzewko obecnie ma wiele pąków, mam nadzieję, że w tym roku pogoda dopisze i zdąży zakwitnąć. Obecnie wygląda tak:

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Marivsz a ile lat ma Twoje drzewko?
Moja ma 1,20 m, nasiona wysiałem w 2007 lub 2008 r. Zakwitła latem tego roku. Kwitła ok 2 miesiące. Uprawiam w dużej donicy. W ubiegłym roku na koniec sezonu pojawiły się nieliczne pąki kwiatowe, które nie zdążyły zakwitnąć.
- senogrodnika
- 50p
- Od: 4 maja 2010, o 21:11
marivsz, a jak z zimowaniem bo widzę że masz ją w gruncie, okrywasz jakoś specjalnie?
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
Moja po kilku, chyba czterech latach w tym roku skonała. Nie ubolewam nad nią, bo przenoszenia z ogrodu do domu i na odwrót co niemiara a efekty żałosne.
Barbara
Barbara
-
- 1000p
Moje drzewka bo mam dwa mają tak... sam nie wiem coś koło 4 lat.
Zimuję je w piwnicy, zaryzykowałbym i zostawił na zimę gdybym miał więcej, a tak to szkoda. W tym roku po raz pierwszy wkopałem ją do ogrodu i widzę, że jej to służy, i tej metody będę się trzymał, a na zimę do piwnicy.
Pąki coraz bardziej nabrzmiałe, ale jeszcze nie kwitnie.
Zimuję je w piwnicy, zaryzykowałbym i zostawił na zimę gdybym miał więcej, a tak to szkoda. W tym roku po raz pierwszy wkopałem ją do ogrodu i widzę, że jej to służy, i tej metody będę się trzymał, a na zimę do piwnicy.
Pąki coraz bardziej nabrzmiałe, ale jeszcze nie kwitnie.
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 200p
- Od: 4 lis 2009, o 18:05
A przycinałeś ją?
-
- 1000p
Była przycięta do samego pnia.
ogródeczek
storczyki
storczyki