Astry- uprawa
Re: Astry
A ja w tym roku po raz pierwszy kilka rozsad działkowych włożyłam do donicy na balkonie i przekonałam się, że tak też jest pięknie:) Od przyszłego roku na pewno będę miała astry na balkonie, bo kwitną cudnie i bardzo ładnie się rozkrzewiły.
Pozdrawiam, Marzena
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja zauważylam ze te ktore siałam prosto do gruntu z poczatkiem maja teraz sa w pełni pieknego kwitnienia, bo te ktore sobie sialam na parapecie w marcu nooo juz niestety sa w marnym stanie
No tak, moje były siane wprost do gruntu, potem przerywane, rozsadzane, bo mimo że się starałam siać bardzo rzadko, gęsto mi powschodziły. Ale teraz mają się jeszcze całkiem dobrze:)
Pozdrawiam, Marzena
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie posiałam aster chiński karłowy. Tak to już jest, że jak wejdę do sklepu ogrodniczego, to muszę wydać kasę i kupić mnóstwo nowych roślin.. Ale może to i dobrze?
Za to będzie tyle pięknych roślin w lecie kwitło.. Aż głowa boli! Chyba nie zliczę, ile tego nakupiłam.
Za to będzie tyle pięknych roślin w lecie kwitło.. Aż głowa boli! Chyba nie zliczę, ile tego nakupiłam.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Astrów nie może zabraknąć w ogrodzie - to jedne z najpiękniejszych wśród jednorocznych.
W tym roku posieję je do skrzynek później, w drugiej połowie kwietnia. Plan jest taki aby posadzić je w miejsce po wykopanych tulipanach, co nastąpi nie wcześniej niż pod koniec czerwca.
Zawsze mam ten sam problem. Co roku coraz większy, bo tulipanów przybywa .
Pozdrawiam
Adam
W tym roku posieję je do skrzynek później, w drugiej połowie kwietnia. Plan jest taki aby posadzić je w miejsce po wykopanych tulipanach, co nastąpi nie wcześniej niż pod koniec czerwca.
Zawsze mam ten sam problem. Co roku coraz większy, bo tulipanów przybywa .
Pozdrawiam
Adam
Choruję dokładnie na to samo co Tykonwalia12 pisze:Właśnie posiałam aster chiński karłowy. Tak to już jest, że jak wejdę do sklepu ogrodniczego, to muszę wydać kasę i kupić mnóstwo nowych roślin.. Ale może to i dobrze?
Jedynym wyjściem w moim (beznadziejnym) przypadku jest omijać sklepy ogrodnicze szerokim łukiem inaczej zawsze przygarnę jakąś paczuszkę nasion- no nie ma innej opcji!
Też wczoraj posiałam aster chiński karłowy miałam nasiona firmy Legutko.
Niestety ta choroba jest zaraźliwa
Ja swoje wysieje chyba dopiero w kwietniu bo coraz ciaśniej w tej mojej szklarence
Ja swoje wysieje chyba dopiero w kwietniu bo coraz ciaśniej w tej mojej szklarence
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
- konwalia12
- 1000p
Chyba tej naszej "chorobie" nie da się zaradzić. Z resztą ona wcale nie jest zła, byle by nie wydać fortuny, bo wydaje mi się, że nie na tym to polega. ;)
A ja się dziwię zakupoholiczkom!
Życzę miłego dnia
A ja się dziwię zakupoholiczkom!
Życzę miłego dnia
Ogród w lasku
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Konwalia ? ja mam tak zastawiony balkon, że powoli zaczynam się bać ile godzin dziennie będę poświęcał na podlewanie w sezonie, bo już teraz dziennie schodzi mi minimum dwadzieścia minut, ROTFL!!!
A astry już posiałem ? prosto do skrzynek balkonowych 3. marca. Powoli zaczynają wschodzić.
Pozdrawiam!
LOKI
A astry już posiałem ? prosto do skrzynek balkonowych 3. marca. Powoli zaczynają wschodzić.
Pozdrawiam!
LOKI
- konwalia12
- 1000p
Moje jeszcze nie wschodzą, ale ja posiałam całkiem niedawno- chyba trzy dni temu.. Za to wilce wzeszły dzień po posianiu.
Ogród w lasku