Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
To raczej nie zebrinus, bo on nie kwitnie.
To raczej strictus.
To raczej strictus.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Doczytałam Miałam głębokie przekonanie, że rośnie u mnie Zebrinus, nigdy nie kwitł, więc to on. Heidetraum niesamowita
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
100-krotko-znakomicie zebrinus w takiej kępie się prezentuje.Nie dziwię się Forumowiczkom,że go kupowały na Targach.
Wspaniały Bill, ile lat trzeba czekać na taki okaz?
A u mnie Zerbinus nie chce puszczać cićków No ale za to mam taki widoczek w Twoim wątku, a jak jeszcze trochę poczekam to i u sąsiada na żywo. Ile ma Bill McKenzie
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Heidetraum zjawiskowa - tyle kwiatów. całe szczęscie, że trawki mnie nie "ruszają" (jeszcze ? )
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ave - nie zarzekaj się
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
tego się właśnie boję Walentynko-Oliwko jedyną nadzieję pokładam w tym, że trawki nie lubia gliniastej ziemi - a taka u mnie w przewadze
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
W Trawkach piszą, że kwitnie ;)
http://www.trawki.pl/?p=productsMore&iP ... 0e3cf2b077
A "Miscanthus sinensis Strictus Zebrinus - to Zebrinus o bardziej sztywnych liściach"
http://www.trawki.pl/?p=productsMore&iP ... 0e3cf2b077
A "Miscanthus sinensis Strictus Zebrinus - to Zebrinus o bardziej sztywnych liściach"
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Witajcie!
Tak mi się jakoś porobiło, jak to Matce - Polce, że mało czasu na wszystko...ogródka nawet nie oglądałam, bo ostatnio dużo siedziało. Moja średnia córcia skręciła sobie kostkę, ot, z ciekawszych wydarzeń. Ma teraz szynę gipsową, siedzi w domu i jest bardzo zadowolona, że nie musi sie nudzić w szkole, bo ponoć same powtórki z pierwszej klasy Za to nauczy się ładnie grać na flecie. Kto to wie, co komu w przyszłości się przyda...
Co do Zebrinusów / Strictusów, to ja rzeczywiście przyznam się, że nie widzę różnicy... faktem jest, że jak jadę do pracy to widzę taką samą trawę jak moja, która ładne parę lat juzma i nigdy nie kwitła, więc pewnie jest w tym jakaś tajemnica...co by to nie było, ta moja nawet mi się podoba.
Siberio, co do pnącza, to wystarcza mu siatka. ma dużo masy liściowo - kwiatowej, ale w zasadzie jest lekki. Oto i on z bliska
Marysiu, Adaśku, mam go chyba ze cztery lata. Pierwsze dwa lata był raczej wstrzemięźliwy, ale potem sie rozbujał.
Ave, mnie też w zasadzie nie ruszają. Nie mam do nich aż tak kolekcjonerskiego podejścia jak do powojników i róż, ani też takiego sentymentu, jak do jednoroczniaków Ale parę sztuk szanujący sie ogrodnik mieć powinien, prawda?
A propos jednoroczniaków...jeszcze troszkę tego kwitnie
Bylinek też
Niektóre róże (nie mówię o Heidetraum, bo ona się jak co roku odkleiła od peletonu ) też jeszcze chcą zdobić. Szkoda najbardziej, że mają jeszcze tyle pąków, które sięjuż nie zdążą rozwinąć...
Również te niebieskie
tudzież czerwone
i Leonardo na koniec
Tak mi się jakoś porobiło, jak to Matce - Polce, że mało czasu na wszystko...ogródka nawet nie oglądałam, bo ostatnio dużo siedziało. Moja średnia córcia skręciła sobie kostkę, ot, z ciekawszych wydarzeń. Ma teraz szynę gipsową, siedzi w domu i jest bardzo zadowolona, że nie musi sie nudzić w szkole, bo ponoć same powtórki z pierwszej klasy Za to nauczy się ładnie grać na flecie. Kto to wie, co komu w przyszłości się przyda...
Co do Zebrinusów / Strictusów, to ja rzeczywiście przyznam się, że nie widzę różnicy... faktem jest, że jak jadę do pracy to widzę taką samą trawę jak moja, która ładne parę lat juzma i nigdy nie kwitła, więc pewnie jest w tym jakaś tajemnica...co by to nie było, ta moja nawet mi się podoba.
Siberio, co do pnącza, to wystarcza mu siatka. ma dużo masy liściowo - kwiatowej, ale w zasadzie jest lekki. Oto i on z bliska
Marysiu, Adaśku, mam go chyba ze cztery lata. Pierwsze dwa lata był raczej wstrzemięźliwy, ale potem sie rozbujał.
Ave, mnie też w zasadzie nie ruszają. Nie mam do nich aż tak kolekcjonerskiego podejścia jak do powojników i róż, ani też takiego sentymentu, jak do jednoroczniaków Ale parę sztuk szanujący sie ogrodnik mieć powinien, prawda?
A propos jednoroczniaków...jeszcze troszkę tego kwitnie
Bylinek też
Niektóre róże (nie mówię o Heidetraum, bo ona się jak co roku odkleiła od peletonu ) też jeszcze chcą zdobić. Szkoda najbardziej, że mają jeszcze tyle pąków, które sięjuż nie zdążą rozwinąć...
Również te niebieskie
tudzież czerwone
i Leonardo na koniec
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie też jeszcze pokaże się trochę róż. Życzyłabym sobie w ich imieniu jeszcze dwa tygodnie ładnej pogody
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Leonardo piękny i taki mięsisty!
Z pogody ducha, z jaką mówisz o zwiększonych dawkach nauki gry na flecie wnioskuję, że z Łusią siedzi babcia...
Różyce jeszcze szaleją... o dziwo, moją faworytką jest dziś żółciasta... czyżby Graham?
O Billu się nie wypowiem... Bill jest nieprzyzwoity... Bille tak mają
Różyce jeszcze szaleją... o dziwo, moją faworytką jest dziś żółciasta... czyżby Graham?
O Billu się nie wypowiem... Bill jest nieprzyzwoity... Bille tak mają