Ranczo Nokły cz. 5.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ranczo Nokły cz. 5.
Rozpoczynając kolejną, już piątą część naszego wątku ogrodowego, chcielibyśmy , ja i moja córka Justynka powitać naszych Gości Forumowych i jednocześnie zaprosić do wirtualnego spaceru po naszym ogrodzie, rozpoczynając od pierwszego wątku ogrodowego, a kończąc na najnowszych wpisach.
Zapraszamy również naszych Gości do realnego przyjazdu do naszego ogrodu w Nokłach ,usytuowanych przy trasie Przemyśl - Lublin w odległości 12 kilometrów od Biłgoraja ( w kierunku na Lublin), nad piękną rzeczką Biała Łada.
Dla tych co chcą zajrzeć do czwartej części wątku naszego ogrodu podaję link;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=34501
Życie toczy się dalej, i ogród wymaga ciągłej pracy , by było w nim nadal tak jak zawsze, ale już bez mojej Zosi.
Prace w ogrodzie głównie skupiają się na koszeniu trawnika, odchwaszczaniu, chociaż brak deszczu od ponad miesiąca ogranicza rozwój chwastów, to jednak rośliny i trawnik nie wymagają nawadniania.
Razem z córką i pieskiem musimy sobie jakoś dalej radzić w ogrodzie;
Zapraszamy również naszych Gości do realnego przyjazdu do naszego ogrodu w Nokłach ,usytuowanych przy trasie Przemyśl - Lublin w odległości 12 kilometrów od Biłgoraja ( w kierunku na Lublin), nad piękną rzeczką Biała Łada.
Dla tych co chcą zajrzeć do czwartej części wątku naszego ogrodu podaję link;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=34501
Życie toczy się dalej, i ogród wymaga ciągłej pracy , by było w nim nadal tak jak zawsze, ale już bez mojej Zosi.
Prace w ogrodzie głównie skupiają się na koszeniu trawnika, odchwaszczaniu, chociaż brak deszczu od ponad miesiąca ogranicza rozwój chwastów, to jednak rośliny i trawnik nie wymagają nawadniania.
Razem z córką i pieskiem musimy sobie jakoś dalej radzić w ogrodzie;
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
Tadeuszu, Twój ogród jak zwykle piękny i zadbany, zachwyca wielością wspaniałych, ciekawych roślin :P
Moją uwagę tym razem zwrócił wspaniały okaz gunnery, może dlatego, że moja z nią przygoda skończyła się porażką
No i piękny krzak lespedezy - nie znałam go dotąd, choć kilka dni temu spotkałam już w którymś z forumkowych ogrodów. Krzewów kwitnących o tej porze jest stosunkowo mało, więc to cenny nabytek ogrodowy
Moją uwagę tym razem zwrócił wspaniały okaz gunnery, może dlatego, że moja z nią przygoda skończyła się porażką

No i piękny krzak lespedezy - nie znałam go dotąd, choć kilka dni temu spotkałam już w którymś z forumkowych ogrodów. Krzewów kwitnących o tej porze jest stosunkowo mało, więc to cenny nabytek ogrodowy

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tadeuszu
Strasznie się cieszę, ze zdecydowałeś się być z nami na Forum i założyć nowy wątek . Serdecznie pozdrawiam Waszą rodzinę i życzę Wam pogody ducha
Z radością będe spacerowała po Waszym pięknym ogrodzie

Strasznie się cieszę, ze zdecydowałeś się być z nami na Forum i założyć nowy wątek . Serdecznie pozdrawiam Waszą rodzinę i życzę Wam pogody ducha

Z radością będe spacerowała po Waszym pięknym ogrodzie

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Tadeuszu trawnik w Twoim ogrodzie jest cudownie zielony, jakby to nie prawdą było, że panuje susza, nie wiem, jak Ty to robisz.
Lespedoza jest moim kolejnym marzeniem.
Naprawdę śliczna, a barbula także.
Bardzo się cieszę, że wróciłeś na forum i założyłeś wątek .
Pozdrawiam Was serdecznie .
Lespedoza jest moim kolejnym marzeniem.
Naprawdę śliczna, a barbula także.
Bardzo się cieszę, że wróciłeś na forum i założyłeś wątek .
Pozdrawiam Was serdecznie .

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadeuszu u Ciebie jak zwykle pięknie
Wykrakałeś mi z tymi pomidorami wszystkie sz..k trafił więcej w gruncie nie sadzę .

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Jak zwykle ogród perfekcyjnie się prezentuje . :P
Co jest w skrzyneczce
W jakim celu ,na rabatkach są kołeczki .

Co jest w skrzyneczce

W jakim celu ,na rabatkach są kołeczki .

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Tadeuszu bardzo się cieszę że już do nas wróciłeś , brakowało tu Ciebie
Twój ogród jak zwykle Twój ogród zadbany i piękny .
Pięknie rozrosły Ci się zimowity .
Genia

Pięknie rozrosły Ci się zimowity .
Genia

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Tadeusz, a ja się cieszę, że zdecydowaliście sie założyć kolejny wątek
Twoje porady i doświadzczenie są niezbędne dla nas wszystkich. Cudownie móc znów pospacerować po Waszym ogrodku

Twoje porady i doświadzczenie są niezbędne dla nas wszystkich. Cudownie móc znów pospacerować po Waszym ogrodku

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
I ja też jestem rada Tadeuszu, że znowu jesteś na forum. Czekałam na twoje życzliwe rady i możliwość oglądania waszego ogrodu. Do najbliższego spotkania 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Tadeuszu miło ,że do nas wróciłeś.Jak zawsze ogród zadbany .Sam wykonujesz te tabliczki z podpisami ?
Witaj Tadeuszu
Z takimi pomocnikami Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy
Od zawsze podziwiam Twój ogrodowy perfekcjonizm. Wystarczy tylko spojrzeć choćby na idealne kółka na trawniku wokół iglaków, żeby wiedzieć kto gospodarzy w Nokłach. Szkoda, że to taki kawał od Gdańska, bo chętnie zobaczyłbym na żywo Twój piękny ogród. Szukam na tych zdjęciach choć jednego chwastu i nic!
Z takimi pomocnikami Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witajcie Justynko i Tadziu!
Serdecznie Was witamy w nowym wątku Waszego przepięknego ogrodu.Niech w nim zawsze panuje zawsze atmosfera jaką poznaliśmy z chwilą wejścia do grona tego przemiłego forum oraz na spotkaniu z Wami w dniu 12.czerwca.2011r.
Pozdrowienia Zosia i Edward
Serdecznie Was witamy w nowym wątku Waszego przepięknego ogrodu.Niech w nim zawsze panuje zawsze atmosfera jaką poznaliśmy z chwilą wejścia do grona tego przemiłego forum oraz na spotkaniu z Wami w dniu 12.czerwca.2011r.
Pozdrowienia Zosia i Edward

- dzieci2
- 200p
- Od: 20 lip 2011, o 19:52
Tadeuszu.
To Twój wątek jest sprawcą mojej obecności na tym forum. Od Ciebie uczyłam się jak pielęgnować trawnik (chociaż do Twojego to mojemu jeszcze daleko). Przeczytałam wszystkie Twoje wątki i ten również będę śledzic.
Pozdrawiam Ciebie i Justynkę bardzo serdecznie
Asia
To Twój wątek jest sprawcą mojej obecności na tym forum. Od Ciebie uczyłam się jak pielęgnować trawnik (chociaż do Twojego to mojemu jeszcze daleko). Przeczytałam wszystkie Twoje wątki i ten również będę śledzic.

Pozdrawiam Ciebie i Justynkę bardzo serdecznie
Asia
A myśmy szukali na żywo, spacerując po ogrodzie i też nic...U Tadeusza akurat prawda ekranu równa się prawdzie życiarispetto pisze: Szukam na tych zdjęciach choć jednego chwastu i nic!

Tadeusz, bardzo się cieszę, że wróciłeś na forum! Będziemy mogli podziwiać jesienne barwy Twego ogrodu i cieszyć nimi oczy...A mam nadzieję, że i Wam z nami będzie nieco łatwiej...
Ja kłaniam się w podziwie przed milinem, co mu robisz, że tak kwitnie? Mój trzeci rok i nic...
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Tadziu
witaj z powrotem. Nie będę oryginalna i powtórzę za innymi: ogród jak zwykle perfekcyjny.
Co to za roślinka pod trójsklepką?

Co to za roślinka pod trójsklepką?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki