Trawa czy wyrośnie,kiedy wyrośnie ?
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Trawa czy wyrośnie ?:(
Ja będę jeszcze siał w sobotę, ostatni kawałek jakieś 50m2
Tak wygląda trawa posiana 2 tygodnie temu
7 dni temu
A tak trawa posiana w zeszły czwartek
Widać zahamowanie wzrostu z uwagi na zimne noce ale pogoda do połowy września ma być znośna.
Cieple dni i częste, obfite podlewanie procentują :P
Tak wygląda trawa posiana 2 tygodnie temu
7 dni temu
A tak trawa posiana w zeszły czwartek
Widać zahamowanie wzrostu z uwagi na zimne noce ale pogoda do połowy września ma być znośna.
Cieple dni i częste, obfite podlewanie procentują :P
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
moja trawka wysiana w 01.09 wyszła 07.09 z każdym dniem coraz bardziej się zieleni
U mnie jak u rogo trawa z początku wrzesia wschodziła 7-9 dni i wygląda już całkiem ładnie, czekam teraz na wzejście ostatnich fragmentów sianych tydzień temu, ale na razie nic nie widać
PS. Cześć AGP-ON tu KamaG ;)
Z chwastnicą też miałam poważny problem, opisywałam w wątku o błędach popełnionych ;), u mnie skończyło się randapowaniem, koszenie nie pomagało, kładła się całkiem płasko a było jej za dużo na wyrywanie ręczne. Na pożegnanie wyrzuciła tysiące nasion - usychając po truciu - zamiatałam je kilka dni miotełką Teraz tłumię w zarodku, wyrywam najmniejsze jak tylko zauważę.
Z chwastnicą też miałam poważny problem, opisywałam w wątku o błędach popełnionych ;), u mnie skończyło się randapowaniem, koszenie nie pomagało, kładła się całkiem płasko a było jej za dużo na wyrywanie ręczne. Na pożegnanie wyrzuciła tysiące nasion - usychając po truciu - zamiatałam je kilka dni miotełką Teraz tłumię w zarodku, wyrywam najmniejsze jak tylko zauważę.
Kama
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
moja trawka już po pierwszym koszeniu
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
o trawka posiana tydzień temu
A to posiana miesiąc temu
Trawa jest tak gęsta, że kosiarka nie chciała przejechać ;-)
A to posiana miesiąc temu
Trawa jest tak gęsta, że kosiarka nie chciała przejechać ;-)
Witaj ja mam problem z chwastnicą już za sobą..pchelka pisze:U mnie jak u rogo trawa z początku wrzesia wschodziła 7-9 dni i wygląda już całkiem ładnie, czekam teraz na wzejście ostatnich fragmentów sianych tydzień temu, ale na razie nic nie widać
też miałam tego pełno, co byłam na działce to walczyłam i wygrałam tę walkę..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Jak przygotowanie trawniczków do zimy, czy już macie za sobą ostatnie koszenie w tym roku? Na jaką wysokości kosicie ten ostatni raz ?
Ostatnie koszenie wykonuje się na wys. 4cm .
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie trawnik już w tym roku ostatni raz skoszony był w zeszłym tygodniu - tak jak rozmówca napisał 4 cm
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- po_ziomka
- 10p - Początkujący
- Od: 7 cze 2011, o 11:55
mój trawniczek nawet niezły -piękny żółciuteńki
Cześć
Jak myślicie, kiedy zacząć wygrabianie po zimie?? po wygrabieniu zapodać nawóz i czekać aż się trawka obudzi
Jak myślicie, kiedy zacząć wygrabianie po zimie?? po wygrabieniu zapodać nawóz i czekać aż się trawka obudzi
- po_ziomka
- 10p - Początkujący
- Od: 7 cze 2011, o 11:55
Mój trawnik to dopiero niecały roczek ma i też nie wiem co i jak.... Ale wczoraj w Tesco już widziałam ogrodowe rzeczy w tym nasiona traw i nawozy (oczywiście tych bym nie zakupiła )