Mój kwiatowy azyl cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.2

Post »

Gosiu z tą gorączką, to chodziło mi o majorową :D Przeczytaj jej post, w którym z wielką miłością pisze o zimie :shock:
Ja należę do opozycji, więc nie rozumie takiej postawy :lol:
Tak w ogóle, to teraz biję się w pierś i proszę o przebaczenie ;:180 ;:180 ;:180 bo nie wiem, jak to się stało, że nie odpisałam na Twoje pytanie :oops:
Gosieńko ;:196 już się poprawiam. Moje chryzantemy zimują w gruncie. To takie podstawowe, zwyczajne, drobnokwiatowe odmiany. Nie powiem, sadziłam również bardziej dekoracyjne, ale wszystkie przemarzły.

Ewo tak jak napisała Dorotka, różnie z tym hebe bywa. Niektórzy twierdzą, że nie okrywają i ładnie im rozrasta się (oczywiście piszę o moim rejonie), a ja nie okrywam i lubi przemarznąć. Mam kilka takich "sierot" w ogrodzie, to mogę zrobić im fotki :wink:
U Ciebie jest zdecydowanie zimnej, więc bez pierzynki nie obędzie się, a i jakiś termofor pewnie przydałby się pod nóżki :;230

Dorotko żeby z tego lasu "przychodziły" tylko grzybki, to nie byłoby źle. Każdego roku walczę z dzikimi malinami, jeżynami, wysiewającymi się olchami...a sosny, gdybym ich nie wyrywała, to pewnie rosłyby już w salonie :evil:

Agusiu niestety moje grzybki nie nadają się do konsumpcji :( Pewnie muszę zagłębić się w las, ale to nie dzisiaj, bo zaraz jadę sprawdzić, co ciekawego mają "babcie" na targu ;:224 Ja Tobie też życzę pięknego dnia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Tak , tak :wit to chodziło o mnie . KOCHAM ZIMĘ jak też i lubię róż i nie potępiam ubierających się w ony potępiony :;230 (choć sama się nie ubieram ponieważ mi nie do twarzy w onym ) . Pisałam że się wyłamuję wy piecuchy ;:224 :;230
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krasnal też poprawa humorek.Z tym piwkem....
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Iwonko, krasnalek bardzo gustowny i świetny na poprawę nastroju :;230
Ja też dopisuje się do tych, co nie lubią zimy :evil: No, może z wyjątkiem tych nielicznych dni, kiedy świeci słoneczko, jest mały mrozik, a świat pokryty jest niewielką warstewką czyściutkiego śniegu... Ale prawda jest taka, że u nas zima to najczęściej ciemno, zimno, szaro, mokro, paskudnie...Najlepiej ją przespać pod ciepłą kołderką ;:224
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Dala zgadzam się z tobą w 100%.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Iwonko poczytałam trochę o budlei i jestem w szoku :shock: Podobno łatwo się ukorzenia i to obojętnie czy zdrewniała , czy zielona gałązka . Robi się to latem , z zdrewniałej podobno w tym samym roku nawet kwitnie :shock: No i po co ja mam tyle niebieskich jakbym sama sobie nie mogła naszczepić :;230 :;230
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

No grzybki i krasnalek z piwkiem....Dodają uroku dla ogrodu..
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Bardzo dziękuję za zdjęcie krasnalka ;:196
Zawsze sobie tam stoi, czy tylko do zdjęcia ?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, zostawiam ślad i będę zaglądać.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Moja droga czy to takie zielone kolczaste to kiwano??? i co to jest takie małe czerwone na drzewie?? jakis owoc???, na razie przejrzalam te 5 stron i juz mnie zauroczyły wrzosy, ostatnio bilam sie z myslami czy kupic czy nie kupic bo widzialam w jednym z hipermarketow no i wkoncu nie kupilam ;:223
Noo to teraz musze znaleźć Twój pierwszy watek aby prześledzić go od poczatku do konca :tan
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

nie moglam sie powstrzymac... zajrzalam na pierwsza strone twojego pierwszego watku i jak zobaczylam na tych pierwszych zdjeciach jaka przemiane zrobilas to az mnie dreszcze przeszły ;:180 wyglada to nieziemsko - naprawde pieknie :tan i jeszcze ten lasek... achh zazdroszcze :P ide dalej ogladac :heja
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

O, a tutaj nowy wątek.
I to jeszcze tak pięknie zaczęty wrzosami (albo wrzoścami, bo nie odróżniam).
Więc witam się serdecznie w nowej części :)
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nawet nie przypuszczałam, że mój krasnoludek wywoła tyle radości ;:224
Prawda jest taka, że wyciągnęłam go specjalnie do zdjęcia, ponieważ chciałam sprawić radość Ewie 63, która wierzy w krasnoludki :lol:

Ewo przykro mi, ale krasnoludek na co dzień mieszka w komórce i czeka na lepsze czasy tzn. pojawienie się małych dzieci, które docenią jego urodę ;:170

Obrazek Obrazek

Dalu, Jowitko, jak dobrze mnie rozumiecie ;:196
Kiedyś lubiłam zimę, a i dzisiaj potrafię zachwycić się zimowymi widoczkami, kiedy przypominają tą z prospektów reklamujących zimowe wczasy ;:108
Niestety w tej chwili kojarzy mi się z lodowatym, przenikliwym zimnem, nieodśnieżonymi drogami i parkingami (jestem kierowcą), albo brudną mazią po kolana...brrr...a kysz ;:15

Obrazek Obrazek
majorowa pisze:Iwonko poczytałam trochę o budlei i jestem w szoku :shock: Podobno łatwo się ukorzenia i to obojętnie czy zdrewniała , czy zielona gałązka...
To co Gosiu, ukorzeniamy ? Chyba, że masz dostęp do żółtej budlei, a jak nie, to mogę Ci trochę podesłać ;:108

Obrazek Obrazek
aagaaz pisze:No grzybki i krasnalek z piwkiem....Dodają uroku dla ogrodu..
Agnieszko kiedy masz urodziny ;:80

Obrazek Obrazek

Asiu, Oliwko ciesze się, że wpadłyście do mnie :tan :tan i zapraszam FOREVER :D

Obrazek Obrazek

Elizo to zielone, kolczaste to Echinocyst, a dokładnie jego owoc. To popularne jednoroczne pnącze, które wysiewa się niczym chwast. Natomiast te małe, czerwone kuleczki, to owoce kaliny koralowej :D
ibizaa pisze:... i jeszcze ten lasek... achh zazdroszcze :P...

Czy ty czasami, też nie mieszkasz pod lasem ? Coś mi się wydaje, że u Ciebie przeczytałam taką informację :wink:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”