Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Aguś co do czerwonych kwiatów, ja w aparacie mam funkcję "wysoka rozdzielczość", nastawiam na najwyższą i wtedy wychodzą super wyraźne. Sprawdziłam na mieczykach :)
Ale za to nie mam makro :( , a zoom nie zawsze daje rady.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś,dziękuję za pomoc,metodą prób i błędów z przekleństwami na ustach,udało się w koncu.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, mnie czerwony kwiat zaczął wychodzić jak zmieniłam ISO na 80 ( poprzednio miałam na 400 ) tak mi podpowiedziała Ania.
Dodatkowo robię zdjęcie w cieniu, albo słońce z boku. Również ważne jest tło ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Czarujesz widoczkami Twojego bajkowego ogrodu a różami to mnie zabiłaś ....mnie jednak nie lubią :? Pieknie u Ciebie ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Aguś obejrzałam fotki.... u Ciebie ciągle lato ;:138
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Widzisz Aga jednak źle robię z jednorocznymi bo ja nawożę tylko raz po posadzeniu później już wcale i nie obrywam przekwitłych kwiatów a to myślę że bardzo dużo na przyszły rok postaram się bardziej o nie zadbać :D
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joasiu, w takim razie w przyszłym sezonie musisz pamiętać o tych kilku zabiegach przy jednorocznych... na pewno odwdzięczą się pięknym i długim kwitnieniem...
Gat, u mnie lato jeszcze chciałoby poszaleć, ale jesień wyraźnie za płotem ;) mimo to, lubię te kolorki...
Dana, dzięki za miłe słowa ;:196 dlaczego piszesz, że róże Cię nie lubią? nie ma takiej możliwości... okryj te, które masz troskliwie na zimę, wiosną pielęgnuj, nawoź - będzie dobrze :)
Majeczko, dzięki za wskazówki... posiedzę dziś z instrukcją do mojego aparatu - może uda mi się zrobić dobre ustawienia dla fotografowania czerwieni...
Małgosiu, cieszę się, że mogłam pomóc - cała przyjemność po mojej stronie :)
Ewcia, właśnie widziałam Twoje ładne i ostre zdjęcia czerwonych mieczyków... muszę poćwiczyć, może i u mnie się da!
Madziu, kolorków z dnia na dzień przybywa...
Aga, dzięki za wszystkie miłe słowa! ;:196
Kasiu, marcinki to wdzięczne kwiecieje - warto je mieć w ogrodzie, zdecydowanie... różowych nie mam, ale może się zainteresuję jakąś sadzonką?
widziałam też Twoje szalejące doniczkowe na tarasie - ależ się pięknie rozrosły!
Wandziu, musisz popróbować różnych ustawień i zgłębić o co chodzi z tą bielą na zdjęciach (tak jak ja z czerwienią ;) - wierzę, że metodą prób i błędów nauczymy się robić lepsze zdjęcia naszym ulubieńcom :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, kusisz tym Sebastianem, kusisz :lol:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , powiedz , czy Bonita R. , nie jest podobna do Westerland ;:108 ?

Jeszcze mnie zachwyciły ; Sebastian Kneipp i Aprikola , to moje ulubione kolory . Mój Graham Thomas też przepięknie kwitnie , a pąków ma jeszcze sporo :tan .

Powiedz , proszę , czy szczególnie o nie dbasz ? To znaczy , czy pryskasz miedzianem , Thopsinem , czy czymś , aby nie chorowały ?

Tak profilaktycznie ?
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ależ Ci kwitną te róże...Pięknie..

Marcinki też robią wrażenie..
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

wspaniałe te róże .Ile masz już odmian ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Andrzeju, dziękuję w imieniu róż :) odmian mam zaledwie ~20, ale lada moment otrzymam przesyłkę z kolejnymi kilkunastoma cudeńkami (głównie angielki, do których mam słabość ;)), a i wiosną przybędą następne, więc będzie czym cieszyć oczy...
Aga, dzięki! róże i marcinki (plus rozchodniki) teraz królują w ogrodzie :)
Jagódko, zgadzam się, że Bonita R. jest podobna do Westerland w niektórych ujęciach... tak jednak została zidentyfikowana, i na razie tego się trzymam (mam wystarczający różany zamęt w głowie ;))... trzeba jednak oddać obu szacunek, bo są urocze... Jagódko, nie mam jeszcze Grahama Thomasa, ale jesienią moja kolekcja wzbogaci się o tę wyjątkową różę... to wspaniale, że u Ciebie wciąż kwitnie... masz z nim jakieś kłopoty? Sebastiana K. ciągle fotografuję, ponieważ on non-stop kwitnie - nie przestaje rozwijać kolejnych pąków, a same kwiaty utrzymują mu się bardzo długo... to fantastyczny i bardzo zdrowy egzemplarz! a jak pachnie... Aprikolę też lubię, za jej ciepłą barwę....
w tym sezonie tylko raz profilaktycznie opryskałam róże Amistarem... nie wiem nawet, czy był ten zabieg potrzebny, ponieważ nie zauważałam wcześniej ani teraz żadnych oznak chorób... jednak sezon sezonowi nie równy.
Agusiu, kuszę tym Sebastianem, ponieważ mam z nim jak najlepsze doświadczenia ;) o jego urodzie napisałam już wiele, więc zamilknę ;)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,podziwiam cię za tak szybkie opanowanie wiedzy o różach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”