Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Ten Sebastian ma na każdym zdjęciu inny kolor! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, moja wiedza jest naprawdę śladowa... cały czas się uczę róż...
Su, Sebastian zmiennym jest ;) te wszystkie jego zmiany kolorystyczne następują wraz z kolejnymi etapami rozkładania kwiatów...

idzie burza! grzmi już całkiem donośnie... przydałby się deszcz...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

..burza? Tutaj spokojny wieczór, nawet stosunkowo ciepły. Olejowałam nawet dzisiaj tarasy przed zimą, bo było ładnie! A Sebastian ciekawy, gdybym chciała wzbogacić swój ogród o kolejną różę, na pewno jego też wezmę pod uwagę. Tak sobie fantazjuję, bo chyba róże mi się tu za bardzo nie komponują! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie trochę pokropiło i przez większość dnia było chłodno. Na szczęście jutro wrócę normalnie do domu i ruszę porządki. Najpierw ukopię trochę roślin koleżance, która zakłada ogród. Lubię się dzielić :D Jeszcze chętniej wybrałabym się do niej, żeby posadzić to, co wykopię :;230 Chopin zbiera się do kwitnienia, a że ma być ładna pogoda, na pewno rozkwitnie :heja
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to kolekcja się powiększa będzie co podziwiac
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , Graham Thomas , jak do tej pory , a rośnie u mnie już jakiś czas , nie sprawiał mi żadnych problemów . Nie licząc tego , że w ubiegłym roku spaliłam go preparatem na mszyce , ale , pomimo mutacji kwiatów ( chromosomy DNA zostały zmutowane , a kwiaty i liście pokręcone , jak ruskie paragrafy ;:14 ) wrócił do normalności . Zaskoczył mnie mile potężnym wzrostem , zdrowym ulistnieniem , pokażną ilością kwiatów no i ...delikatnym zapachem . Więc cóż chcieć więcej ?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ja uwielbiam Sebastiana w tej fazie lekko różowego środka. Szkoda, ze później jaśnieje. ALe pięknie pachnie i ma cudny układ płatków. Warto go mieć w ogrodzie.
Oj i u mnie przydałby sie deszczyk- ziemia spękana jak na pustyni. :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu, także życzę miłego dnia. Na razie u mnie pochmurno, choć słyszę w radiu, że zapowiadają słoneczną pogodę. Muszę dzisiaj podsypać korą nowo posadzone różyczki. Nie wiem tylko, jak to się ma do robienia kopczyków. Może po prostu zrobić kopczyki z kory? Czytałąm, że niektózy tak robią. A ty będziesz kopczykować? Czym?
x-ag-a
---

Post »

Wandziu, róże zamierzam okopczykować korą... kopczyki z ziemi wydają się być kłopotliwe, zarówno w samym ich rozgarnianiu wiosną, jak i fakcie, że na rabatach mam korę... wymiesza mi się kora z ziemią i będzie bałagan. W każdym razie, dotychczas kopczykowałam korą i żadna z róż mi nie przemarzła... powiedzmy, że teraz zrobię to bardziej troskliwie.
Ido, podpisuję się pod każdym słowem pod adresem Sebastiana... popadało u Ciebie? u mnie była lekka burza, z niedużym deszczem...
Jagódko, dziękuję za odpowiedź - to świetnie, że masz dobre doświadczenia z Grahamem... liczę, że będę miała podobne i ta róża stanie się jedną z moich ulubienic :)
Andrzeju, myślę, że i u Ciebie przybędzie róż w niedługim czasie ;)
Ewuniu, u mnie popadało wieczorem... burza jednak bardziej postraszyła, niż przyniosła jakiś wielki deszcz...
muszę rzucić dziś okiem na Chopina - ma już kilkutygodniowy odpoczynek; warto byłoby żeby raz jeszcze zakwitł ;)
Su, dlaczego uważasz że róże nie komponują się z Twoim ogrodem? uważam, że bardzo by go wzbogaciły... posadziłabym w pobliżu domu jakiś szpaler Aspirinek na przykład... byłoby cudnie! :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

AGuś ale u Ciebie różanie, ja jakoś mimo ich urody i uroku nie umiem się w nich tak do końca zakochać ciągle mam na uwadze ich kaprysy :D
x-ag-a
---

Post »

Aga, ja póki co nie doświadczam kapryśności róż... przez cały sezon aż do teraz - i ilość pąków wskazuje, że jeszcze długo - cieszą mnie non stop swoim kwitnieniem; nie zapadają też na choroby... w różach chyba nie można się nie zakochać ;)

popracowałam dziś w ogrodzie... wsadziłam 6 szt. host Obscura, zakupionych na all... zrobiłam trochę porządku na rabatach, poprzycinałam przekwitnięte kwiatostany... gołym okiem widać, że jesień za płotem... liście coraz mocniej żółkną i tracą na urodzie... wzrok przyciągają owoce ogników, irg, berberysów, kwiaty marcinków i róż, kwiatostany hortensji oraz czerwień winobluszczu... wciąż jest pięknie, ale słońce coraz niżej...

miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Tak tak Aguś i tak szybo robi się ciemno , że mało można porobić w ogrodzie..

Przynajmniej masz na co popatrzeć ...tyle owoców jesiennych krzewów...Ja póki co muszę oglądać zdjęcia , ale mam nadzieję się to zmieni i z czasem będzie u mnie na czym oko zawiesić.. :)
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Przepiękne róże.. i bajeczne, marcinkowe morze :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”