Mój fijoł 2
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 2
Zawilec nazywa się Pamina?, Musze zapisać bo nabyłam takiego. Rozrasta się też tak intensywnie jak inne?
Powojniki Kureczka, moje w tym roku zdechlaczki
Powojniki Kureczka, moje w tym roku zdechlaczki
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
a ja wogole chcialam sie przypomniec w sprawie patyczka rózy
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jatra, to się samo robi Chciałabym znać nazwy wszystkich swoich roślin, a na razie tylko róże (chyba, że nn ).
Dorota, Pamina nie szaleje jak inne zawilce. Rozrasta się , ale niezbyt ekspansywnie.
Eliza, w natłoku zajęć zupełnie zapomniałam
Tym razem to na pewno zdjęcia syna-sprzed tygodnia, bo dopiero wrócił laptop (z podróży ).
Multi Blue kupiłam na początku września i jeszcze próbuje
Dorota, Pamina nie szaleje jak inne zawilce. Rozrasta się , ale niezbyt ekspansywnie.
Eliza, w natłoku zajęć zupełnie zapomniałam
Tym razem to na pewno zdjęcia syna-sprzed tygodnia, bo dopiero wrócił laptop (z podróży ).
Multi Blue kupiłam na początku września i jeszcze próbuje
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, takiego zawilca dostałam w poniedziałek od Krysi-Ignis. Już posadzony. Mam nadzieję, ze mu się spodoba.
Powojniki to już wspomnienie.
Powojniki to już wspomnienie.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
Justyna, zawilce raczej dobrze sobie radzą Jeden z moich powojników właśnie zamierza zakwitnąć po raz pierwszy.
W zeszłym roku posadziłam, a właściwie przesadziłam w to miejsce złotokap i tamaryszek. Wcześniej rosły na raczej wilgotnym stanowisku, co żadnemu z nich nie służyło. Złotokap wreszcie odżył po majowym przymrozku. Z lewej strony widać odrost róży, która rosła tam wcześniej. Pojawiła się w tym roku.
W zeszłym roku posadziłam, a właściwie przesadziłam w to miejsce złotokap i tamaryszek. Wcześniej rosły na raczej wilgotnym stanowisku, co żadnemu z nich nie służyło. Złotokap wreszcie odżył po majowym przymrozku. Z lewej strony widać odrost róży, która rosła tam wcześniej. Pojawiła się w tym roku.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ewo czy trochę nie za blisko posadziłaś te krzaczki
Mój tamaryszek jest okazały, a i złotokap do kurdupli nie należy
Mój tamaryszek jest okazały, a i złotokap do kurdupli nie należy
Może znów zmarzną i będą malutkie
Mój tamaryszek tak ma no ale co się dziwić jak rośnie w przeciągu
Mój tamaryszek tak ma no ale co się dziwić jak rośnie w przeciągu
- ewamaj66
- ewamaj66
- klarysa
Winobluszcz malowniczo wygląda na tym pniu.
Tamaryszek i złotokap-zrobią niespodziankę i na wiosnę będziesz musiała wybierać
M wysiał nasionka złotokapu-masa wzeszła, ciekawe ile zostanie po zimie.
Tamaryszek i złotokap-zrobią niespodziankę i na wiosnę będziesz musiała wybierać
M wysiał nasionka złotokapu-masa wzeszła, ciekawe ile zostanie po zimie.
Justyna
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
...a jaki ten pień jest ogromny! Co to za drzewo? Widzę, że masz sporo starodrzewu u siebie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
Justyna, poczekam do wiosny, wtedy coś się okaże
Agata, stara jest wierzba i jabłoń. Ten pień to pozostałość po drugiej wierzbie, którą ktoś obciął (nie ja). Próchnieje, ale jeszcze jakiś czas posłuży za podporę.
Kapliczka dla Justyny Biedna, bo ludzie sadząc kiedyś jesiony nie pomyśleli, że się rozrosną. Korzenie drzew ją podnoszą. W Boże Ciało zrobię następne zdjęcie
Tajemnicza róża kremowa (czyli nn ) na tle winobluszczu. Widać jak wysoko nad siatkę wyrosła.
Agata, stara jest wierzba i jabłoń. Ten pień to pozostałość po drugiej wierzbie, którą ktoś obciął (nie ja). Próchnieje, ale jeszcze jakiś czas posłuży za podporę.
Kapliczka dla Justyny Biedna, bo ludzie sadząc kiedyś jesiony nie pomyśleli, że się rozrosną. Korzenie drzew ją podnoszą. W Boże Ciało zrobię następne zdjęcie
Tajemnicza róża kremowa (czyli nn ) na tle winobluszczu. Widać jak wysoko nad siatkę wyrosła.
- klarysa
Ewo, dziękuję Kapliczki, przydrożne krzyże, stare kościoły pięknie wpisują się w krajobraz.
Wokół nich tworzy się małe ogródki. Wiejskie, sielskie. To nic, ze czasem nawet kiczowate, ale rozczulają.
Lubię takie miejsca.
Ciekawe ile lat sobie liczy wasza kapliczka ? Sądząc po rozmiarach jesionów, sporo.
Na Boże Ciała na pewno jest strojna.
Wokół nich tworzy się małe ogródki. Wiejskie, sielskie. To nic, ze czasem nawet kiczowate, ale rozczulają.
Lubię takie miejsca.
Ciekawe ile lat sobie liczy wasza kapliczka ? Sądząc po rozmiarach jesionów, sporo.
Na Boże Ciała na pewno jest strojna.
Justyna