Ogródek pod dębami część 4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami część 4
Wandziu fajne są takie własnoręcznie wyhodowane i wysuszone ziółka takie pachnące wspomnienia lata
Koleuski ponownie zaczęły mi się podobać i wciąż się nimi zachwycam. Spróbuję tez przezimować swoje
Koleuski ponownie zaczęły mi się podobać i wciąż się nimi zachwycam. Spróbuję tez przezimować swoje
Witaj Wandziu, zioła to mój konik :P Mam spory 'zielnik', a w nim kilkanaście gatunków i odmian najróżniejszych ziółek :P
Najbardziej lubię używać je świeże, prosto z grządki, ale nadmiar -tak jak Ty- oczywiście suszę. Teraz to już jest drugi, a czasami nawet trzeci plon, bo najwartościowsze są zioła przed kwitnieniem - najbardziej aromatyczne :P
Takie wiązanki ziółek ślicznie pachną i wyglądają :P Mój ulubiony zapach to lawenda, która wisi u mnie w kuchni, w łazience, w domku ogrodnika, a pachnące poduszeczki aromatyzują pościel, bieliznę i ręczniki
Najbardziej lubię używać je świeże, prosto z grządki, ale nadmiar -tak jak Ty- oczywiście suszę. Teraz to już jest drugi, a czasami nawet trzeci plon, bo najwartościowsze są zioła przed kwitnieniem - najbardziej aromatyczne :P
Takie wiązanki ziółek ślicznie pachną i wyglądają :P Mój ulubiony zapach to lawenda, która wisi u mnie w kuchni, w łazience, w domku ogrodnika, a pachnące poduszeczki aromatyzują pościel, bieliznę i ręczniki
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu u mnie zioła, już ususzone, ale dla kogoś, kto będzie robił to pierwszy raz, świetna instrukcja obrazkowa
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Trochę człowiek sobie odpuści forum a tu nowa część wątku i to już tak popędził.
Zdjęcia ogrodu piękne.
Ja suszę tylko miętę, bardzo lubię z niej herbatki.
Zdjęcia ogrodu piękne.
Ja suszę tylko miętę, bardzo lubię z niej herbatki.
Wandziu, czytałam, że posadziłaś wczoraj róże - gratuluję ja jeszcze czekam na swoje księżniczki; trochę modyfikowałam zamówienia... nie mogę się doczekać kolejnego sezonu, kiedy to będziemy mogły cieszyć oczy różanym kwitnieniem
miłego dnia!
miłego dnia!
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Wandziu
To pokaż tę nową rabatkę - może coś odgapię
Widzisz, deszczyk na zamówienie - widać ktoś czuwa nad Twoimi różami - to jak się ma nie udać
To pokaż tę nową rabatkę - może coś odgapię
Widzisz, deszczyk na zamówienie - widać ktoś czuwa nad Twoimi różami - to jak się ma nie udać
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Znowu mi uciekłaś, ale już się zorientowałam
Pięknie zaczyna się jesień w twoim ogrodzie To niskie słoneczko ma takie ciepłe światło, które pięknie wygląda na zdjęciach.
Wiem, że zapraszasz róże do siebie. Masz juz dla nich przygotowane miejsce?
Pięknie zaczyna się jesień w twoim ogrodzie To niskie słoneczko ma takie ciepłe światło, które pięknie wygląda na zdjęciach.
Wiem, że zapraszasz róże do siebie. Masz juz dla nich przygotowane miejsce?
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu, melduję się u Ciebie z wielką przyjemnością.
Masz rację, że wczesna jesień to piękny czas...
Masz rację, że wczesna jesień to piękny czas...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Od dzisiaj zamieszkał u nas Jarząb dalekowschodni Posadziłam go na nowopowstającej różance. Będzie rósł z tyłu w tle różyczek, głównie pomarańczowych, bialych i żółtyc. Ma to być taka radosna słoneczna rabatka. Kolorystycznie będzie pasował Muszę jeszcze sprawdzić, czy ta odmiana ma jadalne owoce, choć podobno wszystkie jarzębiny mają właściwości zdrowotne. Kiedyś moja mama robiła pyszną konfiturę z jarzębiny do mięska na drugie danie.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu też mam chęć zaprosić jakiś jarząb do swojego ogrodu .
A danie które pokazałaś wygląda bardzo apetycznie
A danie które pokazałaś wygląda bardzo apetycznie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Agatko, spróbuj sama zrobić tę potrawę. Dopiero wtedy się przekonasz, jak smakuje Przepis podałam nad fotką.
Jeszcze moje trzy miodunki. Pięknie się teraz wybarwiły. Ta pierwsza została kupiona u igi. To odmiana Moonshine.
Ta nazywa się plamista albo pstra.
A tę dostałam od christinkrysi z wymianki. Jest podobna do plamistej, ale jednak trochę inna, jakby bardziej kontrastowa.
Pierwsza miodunka rośnie sobie razem z różyczką Pastellą. Obie nawzajem podkreślają swoją urodę.
Jeszcze moje trzy miodunki. Pięknie się teraz wybarwiły. Ta pierwsza została kupiona u igi. To odmiana Moonshine.
Ta nazywa się plamista albo pstra.
A tę dostałam od christinkrysi z wymianki. Jest podobna do plamistej, ale jednak trochę inna, jakby bardziej kontrastowa.
Pierwsza miodunka rośnie sobie razem z różyczką Pastellą. Obie nawzajem podkreślają swoją urodę.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ja na pewno wypróbuję już mi ślinka cieknie na sam widok....
Ja też robię podobne, tylko z ziemniakami i kiełbasą, bo u mnie mięsożercy....
najpierw podsmażam ziemniaki w plasterkach, potem dorzucam kiełbaskę albo też w plasterki albo w paseczki zależy jak mi się chcę, podduszę i dorzucam paprykę, cebulę i cukinię, tylko posypuje ziołami prowansalskimi i czasem na koniec daję trochę pomidora... a czasem nie
Ja też robię podobne, tylko z ziemniakami i kiełbasą, bo u mnie mięsożercy....
najpierw podsmażam ziemniaki w plasterkach, potem dorzucam kiełbaskę albo też w plasterki albo w paseczki zależy jak mi się chcę, podduszę i dorzucam paprykę, cebulę i cukinię, tylko posypuje ziołami prowansalskimi i czasem na koniec daję trochę pomidora... a czasem nie
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!