Czosnek zimowy cz.1
-
- 50p
- Od: 8 lut 2009, o 23:45
Re: Czosnek zimowy
Ja posadziłam wczoraj czosnek zimowy(mój własny od 3 lat go sadzę).Co obok niego mogłabym posadzić?(chcę wysiać pietruszkę,nie wiem czy się zgadza w uprawie współrzędnej,i czy jest już czas na nią).
Ireno musiałabyś poszukać tabeli o uprawie współrzędnej, mało kto chyba zna na pamięć co można a co nie można razem sadzić.
"Wysłano", "do wysłania" oznacza, że PW nie zostało jeszcze przeczytane przez odbiorcę.WaldekM pisze: Nie wiem czy wysłało moje PW, bo cały czas jest zaznaczone "do wysłania"
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja bym się podłączył do zakupu zbiorowego Harnasia. Jeśli ktoś dysponuje pewnym źródłem, okazy są duże, w takiej cenie do tego to jak najbardziej. Mam trochę ze swoich zbirów odłożone, więc myśle że z 10 główek wystarczy żebym zakupił.
- hancik30
- 50p
- Od: 3 sie 2011, o 11:04
Ja też chętnie kupie Harnasia... z 20 główek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ireno, czosnek nie może rosnąć obok fasoli, grochu i kapusty. Można sadzić obok róż, truskawek, marchwi, pomidora i przy krzewach i drzewkach owocowych.
Tylko taką uwagę znalazłam w moim poradniku.
Tylko taką uwagę znalazłam w moim poradniku.
Pozdrawiam! Gienia.
o rany, to miejsce to kopalnia pomysłów! zaraz zadzwonie do mamy, aby koniecznie zajela sie tym czosnkiem, jakos nigdy na to nie wpadla ;)
-
- 100p
- Od: 20 lip 2008, o 17:56
- Mlody_Ogrodnik
- 100p
- Od: 17 wrz 2011, o 19:19
A taki czosnek ze sklepu z białymi "łupinami" to czosnek jesienny czy wiosenny ? nadaje się do uprawy ?
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
To może być czosnek chiński więc się nie nadaje a jeżeli nasz to raczej wiosenny choć ja mam niedawno zakupione w Firmie Polan dwie odmiany czosnku ozimego Harnaś i Ornak i ten drugi ma łuski białe.Mlody_Ogrodnik pisze:A taki czosnek ze sklepu z białymi "łupinami" to czosnek jesienny czy wiosenny ? nadaje się do uprawy ?
To chyba wykupiłaś wszystko bo już nie ma ....chudziak pisze: .... ja mam niedawno zakupione w Firmie Polan ...
Mazurzak
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Młody, zimowy czosnek ma ze środka główki wystającą, zaschniętą łodygę a kolor łusek zależy od odmiany.
Ja już sadziłam wiosenny jesienią i też urósł.
Ja już sadziłam wiosenny jesienią i też urósł.
Pozdrawiam! Gienia.
- Mlody_Ogrodnik
- 100p
- Od: 17 wrz 2011, o 19:19
A kiedy go najlepiej zasadzić ?
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."