Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Jak zwykle można nacieszyć oko jesiennymi widokami
Też się zakochałam w Twoich różach
Też się zakochałam w Twoich różach
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Aguś jechałam wczoraj do Łodzi do schroniska po kotka i mijałam Starą Wieś- 2 km. Tak sobie ciepło pomyślałam o Tobie i Twoim ogrodzie
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Ach... Cudne róże.
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga jak zakupy w Aleji Krakowskiej, pewnie dołeczki kopiesz pod różyczki.
Maju, dzisiaj zakończył się szczyt partnerstwa wschodniego, w związku z czym w okolicach lotniska był paraliż... wyszłam wcześniej z pracy i pojechałam inną drogą, także Al. Krakowską odwiedzę w weekend... póki co skosiłam, odpoczywam z na tarasie i zachwycam się cudowną, ciepłą aurą... jest przepięknie!
pytałaś o próby fotograficzne z czerwienią - na razie odkryłam w instrukcji aparatu funkcje, o których nie miałam pojęcia, więc jest szansa, że intensywne kolory zaczną mi wychodzić ;) dla Ciebie poniżej przystojny S.
Iza, dziękuję! bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje różyczki - póki co w skromnej ilości odmian, ale zawsze cieszą
Ulciu, szkoda, że nie mogłaś się ze mną skontaktować - chętnie ugościłabym Cię kawą w podróży kotek przywieziony?
Aga, bardzo dziękuję za miłe słowa
Moniko, katalog Austina - niczym bajki dzieciom - można oglądać do snu... cudne są angieleczki!
jutro zaczynamy kopać dołki? mobilizuj Aśkę ;)
Su, wszystko się zgadza!... na jednym ze zdjęć są też przebarwiające się listki żylistka ;)
moje derenie Spaethii zaczynają mocno gubić liście... szkoda! na pocieszenie, mocno trzyma się przebarwiająca się cudnie kalina...
Gosiu, róże faktycznie w tym roku rosną bez większego uszczerbku na zdrowiu... bardzo bym chciała, żeby bezproblemowo przezimowały; szkoda byłoby tak pięknych egzemplarzy... co do okrywania, czytam tyle różnych sposobów, że sama się gubię...
Iwonko, witaj już jesień w naszych ogrodach, ale aura tak nas rozpieszcza, że wciąż można siedzieć na tarasie w krótkim rękawku - jest cudnie! trzeba z tego korzystać, przyjdzie jeszcze czas na siedzenie w fotelu pod kocem i snucie wiosennych planów... cieszmy się słońcem, póki co
Ewuś, zapadły jakieś decyzje w sprawie zamówienia do R.?
kilka piątkowych, popołudniowych fotek:
pytałaś o próby fotograficzne z czerwienią - na razie odkryłam w instrukcji aparatu funkcje, o których nie miałam pojęcia, więc jest szansa, że intensywne kolory zaczną mi wychodzić ;) dla Ciebie poniżej przystojny S.
Iza, dziękuję! bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje różyczki - póki co w skromnej ilości odmian, ale zawsze cieszą
Ulciu, szkoda, że nie mogłaś się ze mną skontaktować - chętnie ugościłabym Cię kawą w podróży kotek przywieziony?
Aga, bardzo dziękuję za miłe słowa
Moniko, katalog Austina - niczym bajki dzieciom - można oglądać do snu... cudne są angieleczki!
jutro zaczynamy kopać dołki? mobilizuj Aśkę ;)
Su, wszystko się zgadza!... na jednym ze zdjęć są też przebarwiające się listki żylistka ;)
moje derenie Spaethii zaczynają mocno gubić liście... szkoda! na pocieszenie, mocno trzyma się przebarwiająca się cudnie kalina...
Gosiu, róże faktycznie w tym roku rosną bez większego uszczerbku na zdrowiu... bardzo bym chciała, żeby bezproblemowo przezimowały; szkoda byłoby tak pięknych egzemplarzy... co do okrywania, czytam tyle różnych sposobów, że sama się gubię...
Iwonko, witaj już jesień w naszych ogrodach, ale aura tak nas rozpieszcza, że wciąż można siedzieć na tarasie w krótkim rękawku - jest cudnie! trzeba z tego korzystać, przyjdzie jeszcze czas na siedzenie w fotelu pod kocem i snucie wiosennych planów... cieszmy się słońcem, póki co
Ewuś, zapadły jakieś decyzje w sprawie zamówienia do R.?
kilka piątkowych, popołudniowych fotek:
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Aguś, tiaaa ...tutaj to można dobrze odpocząć ... .aguniada pisze:
Po zakupkach na Krakowskiej koniecznie zdaj relację, ok?
Wiesz, widziałam dzisiaj w ogrodniczym Cinderellę Kordesa po 35 zł i ...nie kupiłam , bo ta cena ...i świadomość, że przecież niedługo przyjdą róże z R. A teraz cały czas o niej myślę i nie mogę przeboleć takiej okazji. Ech ...chyba jutro polecę z powrotem ... ...Total bzik po prostu ... .
Moniś, zdam relację z Krakowskiej chyba, za radą kilku forumek, zdecyduję się na ziemię z dodatkiem obornika zamiast mikoryzy... przyznam, że czasami mam mętlik w głowie, ale staram się do wszystkich przeczytanych porad, dokładać dozę własnej logiki - może coś z tego wyjdzie ;)
wyobraź sobie, że Cinderella, zakupiona w maju w R. zamierza teraz - po raz pierwszy - zakwitnąć... ma nawet sporą ilość pąków... nie rozumiem tej róży ;) cały sezon spać, po to by jesienią się przebudzić
mimo dzielenia Twojego bzika, jednak nie dziwię się, że nie kupiłaś C. ... w tej cenie teraz się nie opłaca ;)
wyobraź sobie, że Cinderella, zakupiona w maju w R. zamierza teraz - po raz pierwszy - zakwitnąć... ma nawet sporą ilość pąków... nie rozumiem tej róży ;) cały sezon spać, po to by jesienią się przebudzić
mimo dzielenia Twojego bzika, jednak nie dziwię się, że nie kupiłaś C. ... w tej cenie teraz się nie opłaca ;)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A ja posadziłąm połowę różyczek z mikoryzą, a połowę z obornikiem i mączką rogową. Zobaczymy, które będą lepiej rosły i kwitły. Aguniu, zdjęcia piękne, a co to za cudowne niebieskie kępy na drugiej fotce? Czyżby marcinki o tak niespotykanej barwie?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga, dziękuję i pokłony dla tak pieknego ogrodu . Zdjecie z marcinkami i z dużą trawą mnie zauroczyło.
Dobrze, że podchodzisz do wszystkiego z dużą dozą własnej logiki. Będziesz zadowolona.
Dobrze, że podchodzisz do wszystkiego z dużą dozą własnej logiki. Będziesz zadowolona.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś , zaskoczyła mnie fotka przestrzenna Twojego ogrodu ( druga ) , w sam raz do golfa .
Piękne kłosy traw , nastrojowo u Ciebie , że o różach nie wspomnę .
Różnorodność , to jest właśnie to , co mnie ujmuje w Twoim ogrodzie .
Piękne kłosy traw , nastrojowo u Ciebie , że o różach nie wspomnę .
Różnorodność , to jest właśnie to , co mnie ujmuje w Twoim ogrodzie .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu witaj.
Jesienne fotki w Twoim ogrodzie przeurocze.
Jesienne, to one tylko z nazwy, gdyż cudnie soczysta trawa wskazuje na pełnię wiosny.
Chciałam zapytać, kiedy będziesz sadziła róże wybrane z katalogu, ale doczytałam, że właśnie teraz.
Jesienne fotki w Twoim ogrodzie przeurocze.
Jesienne, to one tylko z nazwy, gdyż cudnie soczysta trawa wskazuje na pełnię wiosny.
Chciałam zapytać, kiedy będziesz sadziła róże wybrane z katalogu, ale doczytałam, że właśnie teraz.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Ale trawka ładnie przystrzyżona ...Drzewka , krzewy, trawy - wszystko w ładnych kolorkach
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,masz raj na ziemi,zakatek zapomniany przez cywilizację.Czy rośliny przy siatce masz juz na tyle duże,że ogradzaja cię od sasiadów?