parapetowce Ani
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: parapetowce Ani
Piękne słoneczko mamy tej jesieni, jest cudownie, aż chce się żyć nie tylko mi, ale i moim kwiatuchom ;) Kilka zdjęć w słońcu
Dalej muszę pokazać dwa cosie obok siebie. Teraz już wyraźnie widać który to korzeń, a który pęd ;)
i inne ujęcie tegoż samego pędu ale innego korzenia ;)
Na koniec dwa listeczki wystawiające swoje różki ;)
Pozdrawiam
Dalej muszę pokazać dwa cosie obok siebie. Teraz już wyraźnie widać który to korzeń, a który pęd ;)
i inne ujęcie tegoż samego pędu ale innego korzenia ;)
Na koniec dwa listeczki wystawiające swoje różki ;)
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Śliczne fotki w słoneczku ;:91 naprawdę ładne ujęcia
Gratuluje pędu - niech szybko zakwita
Gratuluje pędu - niech szybko zakwita
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Klaudia89
- 200p
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Jesienne słoneczko sprzyja naszym kwiatuszkom
Drugi (różowy) phalaenopsis dokładnie taki sam jak mój
Gratuluję pędzika, niech rośnie jak najszybciej
Drugi (różowy) phalaenopsis dokładnie taki sam jak mój
Gratuluję pędzika, niech rośnie jak najszybciej
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011
Mój storczykowy wątek
Mój storczykowy wątek
- kalyna84
- 100p
- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne okazy Może mój też odżyje..
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Aniu piękne zdjęcia w jesiennym słoneczku
dla pędu, listków i korzonków
dla pędu, listków i korzonków
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Uwielbiam patrzeć na zdjęcia o zachodzi słońca... cudne
witam i melduje ze mój leniuszek, którego eksperymentalnie wsadziłam w keramzyt 3 tyg temu, puszcza nowe zielone korzonki i....przedłuża pęd kwiatowy
- andzia0801
- 200p
Witam,
Zaniedbałam swój wątek ;) Studia, praca pełną parą i jakoś zabrakło czasu na wrzucanie zdjęć i nowe wpisy
Ale dziś postanowiłam wszystko nadrobić i pokazać Wam kilka zdjęć moich pupili
Zacznę od Dendrobium, które wiele w życiu przeszło i walczy dalej o przetrwanie, więc uraczyło mnie keiki. Na zdjęciach pokaże trzy, ale wiem, że tam w kamieniach jest jeszcze jeden, tylko czekać aż wystawi liścia ;)
Inne Dendrobium pnie się w górę ze swoim pędem kwiatowym i za chwilę będę oglądać jego białe kwiaty.
Koleżka Zygopetalum, który ponownie trafił do keramzytu, również nie próżnuje, wolno ale jednak rozwija swoje liście
No i teraz seria "Phalaenopsis - pędy, korzenie, liście"
Jesień za oknem
Ten wygięty pęd z pierwszego zdjęcia widoczny w tle, to ten sam pęd na drugim zdjęciu
I do tego dwa ujęcia jego przeciekawych korzeni ;)
A tu pęd kolejnego koleżki, którego już pokazałam na poprzedniej stronie wątku z malutkim pędem. No i jego wężowate korzenie ;)
"Mały cud" (różnica czterech dni między pierwszym i drugim zdjęciem)
Sanatorium
Maluszek po przejściach (kiedyś mieszkał w pucharze, ale w kuflu mu lepiej ;))
Pozdrawiam
Zaniedbałam swój wątek ;) Studia, praca pełną parą i jakoś zabrakło czasu na wrzucanie zdjęć i nowe wpisy
Ale dziś postanowiłam wszystko nadrobić i pokazać Wam kilka zdjęć moich pupili
Zacznę od Dendrobium, które wiele w życiu przeszło i walczy dalej o przetrwanie, więc uraczyło mnie keiki. Na zdjęciach pokaże trzy, ale wiem, że tam w kamieniach jest jeszcze jeden, tylko czekać aż wystawi liścia ;)
Inne Dendrobium pnie się w górę ze swoim pędem kwiatowym i za chwilę będę oglądać jego białe kwiaty.
Koleżka Zygopetalum, który ponownie trafił do keramzytu, również nie próżnuje, wolno ale jednak rozwija swoje liście
No i teraz seria "Phalaenopsis - pędy, korzenie, liście"
Jesień za oknem
Ten wygięty pęd z pierwszego zdjęcia widoczny w tle, to ten sam pęd na drugim zdjęciu
I do tego dwa ujęcia jego przeciekawych korzeni ;)
A tu pęd kolejnego koleżki, którego już pokazałam na poprzedniej stronie wątku z malutkim pędem. No i jego wężowate korzenie ;)
"Mały cud" (różnica czterech dni między pierwszym i drugim zdjęciem)
Sanatorium
Maluszek po przejściach (kiedyś mieszkał w pucharze, ale w kuflu mu lepiej ;))
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ja ciągle podziwiam Twoje storczyki w uprawiane w keramzycie. Może kiedyś skuszę się eksperymentalnie na takowy egzemplarz
Aniu, ciesze się że odświeżyłaś wątek, i pokazałaś nam takie ładnie zdjęcia i przekazała dobre wieści
Super, że tyle pędów zagościło u ciebie - będzie dużo kolorków w szaro - bure dni Fajnie że keiki na dendrobium prężnie rosną
Super, że tyle pędów zagościło u ciebie - będzie dużo kolorków w szaro - bure dni Fajnie że keiki na dendrobium prężnie rosną
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- andzia0801
- 200p
Jak mi miło, że odwiedzacie mój wątek.
Chciałam pokazać co znalazłam wczoraj na kolejnym falenopsisie, który mając stary pęd kwiatowy, a na nim jednego kwiatka, przedłuża go i, co najważniejsze, wypuszcza młody, świeży pęd!!!
To już piąty, tegoroczny pęd kwiatowy
Chciałam jeszcze dodać, że zmniejszyłam poziom wody w wazonach, np w 25cm wazonie, wystarcza kiedy wody jest 2 cm. A że zaczęły grzać kaloryfery, wróciłam to zraszania kamieni i liści.
Chciałam pokazać co znalazłam wczoraj na kolejnym falenopsisie, który mając stary pęd kwiatowy, a na nim jednego kwiatka, przedłuża go i, co najważniejsze, wypuszcza młody, świeży pęd!!!
To już piąty, tegoroczny pęd kwiatowy
Chciałam jeszcze dodać, że zmniejszyłam poziom wody w wazonach, np w 25cm wazonie, wystarcza kiedy wody jest 2 cm. A że zaczęły grzać kaloryfery, wróciłam to zraszania kamieni i liści.
- andzia0801
- 200p
No to mam i szósty tegoroczny pęd!!!
Dziś odkryłam, że u "pensjonariusza" sanatorium, które stworzyłam kiedy przyjaciółka oddała dwa swoje falenopsisy na odratowanie w marcu (str 6 mojego wątku), przebił się malutki czubek pędu kwiatowego. Sami zobaczcie. Czyż to nie jest urocze? ;)
Przy okazji Miltoniopsis się ustawił do zdjęcia ;)
Po pewnym czasie, po przeprowadzce do mnie ze sklepu i do wazonu z keramzytem (25 września), stracił dwa kwiaty. Martwiłam się, że jednak nie przeżyje i że kolejny Milto padnie u mnie Ale ostatni kwiat się ostał, a ostatnio dojrzałam dwa nowiutkie przyrosty i liście są jędrne, więc mogę odetchnąć z ulgą i mieć nadzieję, że będzie bujnie rósł i kwitł
I przy okazji udało mi się zrobić takie oto zdjęcie Och jak ja lubię te srebrne korzenie. ;) Obecnie najdłuższe mają prawie 35cm.
Dziś odkryłam, że u "pensjonariusza" sanatorium, które stworzyłam kiedy przyjaciółka oddała dwa swoje falenopsisy na odratowanie w marcu (str 6 mojego wątku), przebił się malutki czubek pędu kwiatowego. Sami zobaczcie. Czyż to nie jest urocze? ;)
Przy okazji Miltoniopsis się ustawił do zdjęcia ;)
Po pewnym czasie, po przeprowadzce do mnie ze sklepu i do wazonu z keramzytem (25 września), stracił dwa kwiaty. Martwiłam się, że jednak nie przeżyje i że kolejny Milto padnie u mnie Ale ostatni kwiat się ostał, a ostatnio dojrzałam dwa nowiutkie przyrosty i liście są jędrne, więc mogę odetchnąć z ulgą i mieć nadzieję, że będzie bujnie rósł i kwitł
I przy okazji udało mi się zrobić takie oto zdjęcie Och jak ja lubię te srebrne korzenie. ;) Obecnie najdłuższe mają prawie 35cm.
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Gratulacje tyle się u Ciebie dzieję,że aż głowa mnie rozbolała