Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aguś piękny i wypieszczony Twój trawiasty dywan ale ... a ta śliczna niebieściutka plama kwiatuszków - cóż to za pięknotki?
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taki brzozowy ogród to i brzozowe grzybki, pyszne te Kozaki. Ale równie wyglądają różyczki.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Śliczniutka Aprikola, a Leoś to już w ogóle urzekający! Czy Sebastianek też zniesie półcień? Nie mam go chyba na liście?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Su, w opisach Sebastiana K. można spotkać zalecane stanowisko półcieniste lub słoneczne... u mnie rośnie od północnego wschodu i ma się świetnie.
Maju, dziękuję za miłe słowa pod adresem róż
za grzybami przepadam, pod każdą postacią, dlatego cieszy mnie fakt, że mam do nich dostęp niemal na wyciągnięcie ręki ;) zamroziłam już kilka pudełek i - jeśli pogoda dopisze - zapowiada się na więcej
Joluś, dziękuję - trawnik na zdjęciach prezentuje się ok, ale wciąż nie wygrałam w chwastami... niebieska plama to kwiatuszki marcinków pozdrawiam Cię serdecznie!
Majeczko, kozaczki już obrobione i zamrożone dziś niestety nie będę się wybierała na kolejne grzybobranie, ponieważ bedę miała dużo pracy przy różach
robiąc zdjęcia z perspektywy, zmieniam ustawienia, ale musiałabym widzieć Twój aparat, żeby doradzić, co konkretnie należy zmienić... masz instrukcję do swojego?
dzięki za miłe słowa, moja ekspertko, pod adresem róż
Jule, nie przepadasz za grzybami? może nikt Ci ich nie przyrządził odpowiednio? ;)
tak, Limonki są bukietowe, ale czy Ty masz też ogrodowe, że martwisz się ich przemarznięciem?
Ewuniu, tak to już jest, że pogoda dopisuje, gdy siedzimy w fabrykach jak jest dziś? u mnie słonecznie i bardzo przyjemnie... będzie się dobrze kopało dołki ;)
Maju, dziękuję za miłe słowa pod adresem róż
za grzybami przepadam, pod każdą postacią, dlatego cieszy mnie fakt, że mam do nich dostęp niemal na wyciągnięcie ręki ;) zamroziłam już kilka pudełek i - jeśli pogoda dopisze - zapowiada się na więcej
Joluś, dziękuję - trawnik na zdjęciach prezentuje się ok, ale wciąż nie wygrałam w chwastami... niebieska plama to kwiatuszki marcinków pozdrawiam Cię serdecznie!
Majeczko, kozaczki już obrobione i zamrożone dziś niestety nie będę się wybierała na kolejne grzybobranie, ponieważ bedę miała dużo pracy przy różach
robiąc zdjęcia z perspektywy, zmieniam ustawienia, ale musiałabym widzieć Twój aparat, żeby doradzić, co konkretnie należy zmienić... masz instrukcję do swojego?
dzięki za miłe słowa, moja ekspertko, pod adresem róż
Jule, nie przepadasz za grzybami? może nikt Ci ich nie przyrządził odpowiednio? ;)
tak, Limonki są bukietowe, ale czy Ty masz też ogrodowe, że martwisz się ich przemarznięciem?
Ewuniu, tak to już jest, że pogoda dopisuje, gdy siedzimy w fabrykach jak jest dziś? u mnie słonecznie i bardzo przyjemnie... będzie się dobrze kopało dołki ;)
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Są grzybki
Może i u nas ise zaczna, jak tylko popada, póki co szusza niemożebna
Może i u nas ise zaczna, jak tylko popada, póki co szusza niemożebna
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś ty to masz prawdziwe grzybki, a nie jakieś nadrzewne, jak ja
Przyszłam sprawdzić, czy szykujesz się na nową dostawę, bo to dzisiaj ? Prawda ?
Kop dołeczki, kup banany i sadz swoje pięknotki.
Później wpadnę sprawdzić, czy przyszły
Przyszłam sprawdzić, czy szykujesz się na nową dostawę, bo to dzisiaj ? Prawda ?
Kop dołeczki, kup banany i sadz swoje pięknotki.
Później wpadnę sprawdzić, czy przyszły
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ja też przyszłam zobaczyć jak tam nowe nabytki
dziewczęta, dziękuję za odwiedziny chciałam tylko napisać, że różana przesyłka jest już u mnie po pracy będę szaleć ;)
Pamelko, obserwuję większą ilość grzybów w trawach (niż w typowym lesie), w okolicach brzózek... mają tam lepszą wilgoć i co drugi dzień można skosić kilka sztuk ;)
Iwonko, Agatko - przesyłka różana już jest - cyknę zdjęcie sadzonkom po południu
Pamelko, obserwuję większą ilość grzybów w trawach (niż w typowym lesie), w okolicach brzózek... mają tam lepszą wilgoć i co drugi dzień można skosić kilka sztuk ;)
Iwonko, Agatko - przesyłka różana już jest - cyknę zdjęcie sadzonkom po południu
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Hej - zawitałam do Ciebie i bardzo mi się podoba tutaj
Pozdrawiam - Justyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też jeszcze wpadnę wieczorem. Moje już wszystkie siedzą
Justyno - witam Cię serdecznie po raz pierwszy i zapraszam jak najczęściej miło, że Ci się podoba ;)
Wandeczko, zdjęć nie zrobiłam, ponieważ razem z M. sadziliśmy różyce - nie było czasu na fotki sadzonek, bo ściemnia się niezwykle szybko... bardzo jestem wdzięczna M. za pomoc - kopanie tylu dołków to jednak ciężka praca... fajnie Wandziu, że Twoje też już posadzone!
w każdym razie, pierwsza partia róż z R. to sadzonki z pięknymi korzeniami, chyba porządnie szczepione, każda z ilością 5-6 pędów... nie znam się, ale wygląda mi to na przyzwoitą jakość... dołki zasiliłam ziemią z obornikiem, na wierzch ziemią kwiatową wymieszaną z glebą z ogrodu, usypałam też wstępne kopczyki z ziemi, które jeszcze okryję warstwą kory... teraz się podlewają ;)
a oto lista z pierwszego rzutu sadzenia:
A Shropshire Lad
Benjamin Britten
Chippendale
Compassion
Garden of Roses
Golden Celebration
Mary Rose
Mrs. John Laing
Pastella
Teasing Georgia
The Alnwick Rose
Wandeczko, zdjęć nie zrobiłam, ponieważ razem z M. sadziliśmy różyce - nie było czasu na fotki sadzonek, bo ściemnia się niezwykle szybko... bardzo jestem wdzięczna M. za pomoc - kopanie tylu dołków to jednak ciężka praca... fajnie Wandziu, że Twoje też już posadzone!
w każdym razie, pierwsza partia róż z R. to sadzonki z pięknymi korzeniami, chyba porządnie szczepione, każda z ilością 5-6 pędów... nie znam się, ale wygląda mi to na przyzwoitą jakość... dołki zasiliłam ziemią z obornikiem, na wierzch ziemią kwiatową wymieszaną z glebą z ogrodu, usypałam też wstępne kopczyki z ziemi, które jeszcze okryję warstwą kory... teraz się podlewają ;)
a oto lista z pierwszego rzutu sadzenia:
A Shropshire Lad
Benjamin Britten
Chippendale
Compassion
Garden of Roses
Golden Celebration
Mary Rose
Mrs. John Laing
Pastella
Teasing Georgia
The Alnwick Rose
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus, to Ty mnie zmylilas z ta ogrodowa, bo powiedzialas ze ta Twoja o ktora pytalam to ogrodowa teraz juz nic nie wiem a ze jestem zmeczona jak ... no nie wiem co, to mi sie myslec nie chce
Rozyce bedziesz miala cacane Pastelli zazdraszczam ale nie mam juz miejsca na takie cudenko
Rozyce bedziesz miala cacane Pastelli zazdraszczam ale nie mam juz miejsca na takie cudenko
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Aguś, sporo tych sadzonek kupiłaś!
..a co to jest to tajemnicze "R"? Pewnie coś znanego, ale ja nie wiem, o co chodzi!
..a co to jest to tajemnicze "R"? Pewnie coś znanego, ale ja nie wiem, o co chodzi!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4