Kolekcja Arlety cz.2
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety cz.2
Lucynko a no skusiło mnie to małe coś. I w sumie powinnam już je wyjąć z tych pudełek wtedy się przekonamy ile ich będzie. Muszę tylko znaleźć wolną chwilę aby się nimi zająć.
Tomku oj tam zaszalała, dwa pudełka z maluchami to nie takie szaleństwo.
Renatko, Agnieszko za wsparcie.
Asiu no chociaż przez chwilkę się nim nacieszyłam, ale jest za to już na mojej liście chciejstw. Jak dam radę to jesteś na 3 miejscu.
Kasiu/katarzynka575 mam nadzieję, że i ja podołam jej wymaganiom i u mnie też będzie rosła jak szalona. 'Arturek' sobie rośnie i ma w głębokim poważaniu to, że ja chciałabym zobaczyć znów jego kwiatuszka. Tylko liściorki mu rosną.
Kasiu/kasialb1
Justynko a jak mogłam nie pochwalić się kolejną ślicznotką w mojej małej kolekcji. I to dzięki Tobie ją mam. Kolejka do maluchów się ustawia mam nadzieję, że będzie do czego.
Julitko
Teraz kilka zaległych fotek. Odgapiłam od Iwonki/Petry sposób na Vandzię i tak sobie teraz u mnie wisi, bo korzonki strasznie jej się rozrosły na wakacjach i nie chciała się do wazonu zmieścić.
Tu w kąpieli z koleżanką ascocendą, która niestety już znalazła nowy domek. Kąpiel w tej doniczce teraz też jest łatwiejsza.
Moje niekwitnące storczyki wróciły z balkonu do domu i niestety nie ma dla nich miejsca na storczykowym luksferze.
Dostały mniej reprezentacyjne miejsce w kuchni na szafce.
Luksfer storczykowy zaczynają opanowywać masdevallie.
A żeby nie było tak całkiem zielono to ta szóstka, która na chwilę obecną cieszy mnie kwiatkami.
Tomku oj tam zaszalała, dwa pudełka z maluchami to nie takie szaleństwo.
Renatko, Agnieszko za wsparcie.
Asiu no chociaż przez chwilkę się nim nacieszyłam, ale jest za to już na mojej liście chciejstw. Jak dam radę to jesteś na 3 miejscu.
Kasiu/katarzynka575 mam nadzieję, że i ja podołam jej wymaganiom i u mnie też będzie rosła jak szalona. 'Arturek' sobie rośnie i ma w głębokim poważaniu to, że ja chciałabym zobaczyć znów jego kwiatuszka. Tylko liściorki mu rosną.
Kasiu/kasialb1
Justynko a jak mogłam nie pochwalić się kolejną ślicznotką w mojej małej kolekcji. I to dzięki Tobie ją mam. Kolejka do maluchów się ustawia mam nadzieję, że będzie do czego.
Julitko
Teraz kilka zaległych fotek. Odgapiłam od Iwonki/Petry sposób na Vandzię i tak sobie teraz u mnie wisi, bo korzonki strasznie jej się rozrosły na wakacjach i nie chciała się do wazonu zmieścić.
Tu w kąpieli z koleżanką ascocendą, która niestety już znalazła nowy domek. Kąpiel w tej doniczce teraz też jest łatwiejsza.
Moje niekwitnące storczyki wróciły z balkonu do domu i niestety nie ma dla nich miejsca na storczykowym luksferze.
Dostały mniej reprezentacyjne miejsce w kuchni na szafce.
Luksfer storczykowy zaczynają opanowywać masdevallie.
A żeby nie było tak całkiem zielono to ta szóstka, która na chwilę obecną cieszy mnie kwiatkami.
Arletko, ale Ty musisz kochać to 'luksferowe' okienko
Pewnie każdego ranka zaczynasz od przeglądu - cóż się tam nowego dzieje ? Fajne te doniczki w różnych rozmiarach.
A pozostałe kwitnienia... Całkiem wakacyjnie i kolorowo u Ciebie
Pewnie każdego ranka zaczynasz od przeglądu - cóż się tam nowego dzieje ? Fajne te doniczki w różnych rozmiarach.
A pozostałe kwitnienia... Całkiem wakacyjnie i kolorowo u Ciebie
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Jak zwykle pięknie u Ciebie choć na żywo wygląda jeszcze piękniej Duże brawa dla kwitnących
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Pięknie u ciebie:) A vandziusie śliczniusie i ogromniaste:)
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale piękności!!! wszystkie są cudowne
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Świetne rozwiązanie dla vandzi,na tej szafce jest trochę storczyków,to sobie już mogę tylko wyobrazić ile ich jest w całym domu
Pozdrawiam Iwona
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
OOO ile zdjęć Vandula cudna, rośnie jak świerk w górę, masdevallie dumnie prezentują się w tych pomarańczowych doniczkach, a storczyki jak zwykle pieknie ci kwitną. Najbardziej wpadł mi w oko żólty i lila
Arleto u Ciebie jak zawsze coś się dzieje Ciekawy sposób na Vandę fajne falki szczególnie podoba mi się ten żółto-zielony , lubię te kolorki
Serdecznie Pozdrawiam Iwona
Kwiatowo iwonetty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=38150" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatowo iwonetty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=38150" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu kocham chyba tak samo oba moje luksferki, bo na jednym stoją storczyki, a na drugim hoje.
Tak zupełnie rano to przeglądu na nich robić nie mogę, bo pod nimi stoi łóżko i mąż się wtedy piekli, że spać mu nie daję. Doniczki starałam się dobrać do wielkości masdevalli. Z tym kwitnieniem to tak cieniutko u mnie, ale coś tam jest.
Agatko, Patrycjo, Małgosiu
iwka2 pomysł na Vandzie nie mój, ale bardzo mi się spodobał, a storczyków właśnie policzyłam mam tylko 56szt.
Aguś, Iwonko, Gosiu
I nadejszła wiekopomna chwila.
Wyjęłam dziś maluchy z pudełek. Wcale nie było ich po 5szt jak zapewniał Pan z OG. No ale są i zobaczymy co z nich wyrośnie.
Po wyjęciu wypłukałam w ciepłej wodzie wg instrukcji otrzymanych na wystawie. Oczywiście osobno aby nie pomylić co jest co.
Lekkie obsuszenie na ręcznikach.
Potem 10 minutowa kąpiel w roztworze Topsinu.
Między czasie przygotowanie doniczek i etykiet.
Po ponownym obsuszeniu na ręcznikach.
Wypełnienie doniczek wilgotnym sphagnum i sadzenie do nich siewek.
No i efekt końcowy.
Miejscówkę dostały na razie w pojemniku, ale zastanawiam się czy nie uruchomić jednak akwarium. Na razie pojemnik stoi w kuchni. Ma widno i ciepło więc może będzie im dobrze.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi chętnie przyjmę wszystkie rady.
Tak zupełnie rano to przeglądu na nich robić nie mogę, bo pod nimi stoi łóżko i mąż się wtedy piekli, że spać mu nie daję. Doniczki starałam się dobrać do wielkości masdevalli. Z tym kwitnieniem to tak cieniutko u mnie, ale coś tam jest.
Agatko, Patrycjo, Małgosiu
iwka2 pomysł na Vandzie nie mój, ale bardzo mi się spodobał, a storczyków właśnie policzyłam mam tylko 56szt.
Aguś, Iwonko, Gosiu
I nadejszła wiekopomna chwila.
Wyjęłam dziś maluchy z pudełek. Wcale nie było ich po 5szt jak zapewniał Pan z OG. No ale są i zobaczymy co z nich wyrośnie.
Po wyjęciu wypłukałam w ciepłej wodzie wg instrukcji otrzymanych na wystawie. Oczywiście osobno aby nie pomylić co jest co.
Lekkie obsuszenie na ręcznikach.
Potem 10 minutowa kąpiel w roztworze Topsinu.
Między czasie przygotowanie doniczek i etykiet.
Po ponownym obsuszeniu na ręcznikach.
Wypełnienie doniczek wilgotnym sphagnum i sadzenie do nich siewek.
No i efekt końcowy.
Miejscówkę dostały na razie w pojemniku, ale zastanawiam się czy nie uruchomić jednak akwarium. Na razie pojemnik stoi w kuchni. Ma widno i ciepło więc może będzie im dobrze.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi chętnie przyjmę wszystkie rady.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maluchy już we własnych domkach,niech zdrowo i szybko rosną.Widzę że na parapetach brak miejsca i szukasz nowych.Ciekawe co tam masz w tych ''dilerówkach'' na firanie ,może jakieś zioło?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Arletko piękna relacja z sadzenia maluszków
Niech zdrowo rosną.
Ciekawi mnie ile czasu będą rosły zanim zakwitną.
Niech zdrowo rosną.
Ciekawi mnie ile czasu będą rosły zanim zakwitną.