zielnik Izabeli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zielono_mi
50p
50p
Od: 4 paź 2011, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

zielnik Izabeli

Post »

Ja również chciałam pochwalić się tym, co u mnie rośnie :)
Pozdrawiam wszystkich oglądających serdecznie i życzę miłego odbioru.

Stojak dość ciekawy i nie kosztował majątku ;), a na dodatek pozwolił uchronić
Sierściucha przed zgubnym wpływem szeflery:

Obrazek

od góry:
- szeflera
- palemka (prawdopodobnie koralowa)
- gwiazda betlejemska
- kalanchoe
- kocia trawa ;)

Cyklameny dwa - dostałam w marcu, kwitły jak szalone, teraz trochę przystopowały, ale mają mnóstwo nowych pączków

Obrazek

Dracena wonna

Obrazek

Skąd wiem, że wonna? Sprawdził to mój nieodzowny kwiatowy pomagier :)

Obrazek

Przechowalnia parapetowa ;)

Obrazek

Od lewej:
- chińska róża (dostałam sadzonkę 3-listkową na koniec sierpnia, rośnie jak szalona, cel: wyhodować formę pienną :))
- epifity (kaktus wielkanocny i coś jeszcze ;))
- anturium
- drzewka szczęścia
- groszek pachnący (4 ziarenka gdzieś znalezione, jak zakwitnie będzie pięknie pachnieć zimą :))
- sklepowe zdechlaki: 3 róże (2 herbaciane, 1 czerwona) i krzaczek (wszystkie zakupione po 10 gr/szt)

Kwiatki na balkonie

Obrazek

Kompozycje własne, a wśród nich:
- pilea
- peperomia
- kordylina
- bluszcz
- begonia
- fuksja (kwitnie drugi raz w tym sezonie, ceł: wyhodować formę pienną)
- zeszłoroczny świerk świąteczny :)
- jest jeszcze pomarańczowa kalia, ale szykuje się do spoczynku i jest niefotogeniczna (straciła większość liści, ostatnie już żółkną)

No i na koniec moje ulubione - storczyki

2 duże (różowate ;)), już raz w tym roku kwitły, jeden puszcza nowy pęd, oba mają malutkie nowe listki

Obrazek

2 maluszki (kremowy i fioletowy), obu już kwitły, czekam na następny raz, na razie puszczają liście i korzonki.

Obrazek
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Re: zielnik Izabeli

Post »

:wit Izo na forum . Piękne roślinki pokazałaś !! Dracena śliczna Hibcio też ! Szeflera godna uwagi . I grudniczki widać No no pięknie ciekawe co jeszcze nam pokażesz ?????????
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24

Post »

I ja się przywitam! Piękne kwiaty, dracenę też taką mam. Cudna, szkoda, że Twoja ma tylko dwie rozety, ale może kiedyś jak zetniesz wierzchołek to wypuści więcej. :-)
Fajne storczyki, takie malutkie to też mam 2, chyba z tego samego sklepu bo mają takie same osłonki jak Twoje :-)
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Kocia trawa :wink: Bardzo ładne masz kwiatki oraz ciekawy kwietnik , boskie kalanchoe
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne kwiatuszki, wszystko mi się bardzo podoba. A kwietnik superowy mało miejsca zajmuje, bardzo stabilny i na parę kwiatków:) Mam go też w tej wersji:) I jestem z niego mega zadowolona.
Awatar użytkownika
zielono_mi
50p
50p

Post »

Witam Szanowne Panie :)

Dziękuję za pozytywne komentarze :).
Wasze kwiaty są imponujące! Wsiąkłam w oglądanie zdjęć, jak to fajnie mieć zielono w domu :).

Marta - dracena puszcza nową zieleninę, na razie to się jeszcze kluje, jak się dobrze wpatrzeć w zdjęcie to już coś widać, będę raportować na bieżąco rozwój ;). Co do storczyków - dostałam w prezencie, więc ciężko mi powiedzieć, skąd są.

Kasik - trawa musi być dla Trawożercy, bo inaczej demoluje doniczkowce. Najbardziej mu smakowały płatki prymulki - zeżarł z premedytacją wszystkie kwiaty, patrząc mi prosto w oczy, wredota :D.

Filigranowa - kwietnik zagościł u mnie przypadkiem, zaczęła się wiosna i potrzebowałam na balkon czegoś, co zajmuje mało miejsca. Teraz temperatury coraz niższe i zielsko ze stojakiem wróciło na pokoje. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona :)
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Witaj :wit pięknie tu u Ciebie , wszystkie kwiaty ciekawe ,a podłużna doniczka na balkonie jest po porstu cudna :)
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

czekam na więcej zdjęć . Witam Cię serdecznie . Dobrze ,że dołączyłaś do naszego forum tu jest na prawdę wspaniale :wit
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Od: 27 wrz 2011, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna kolekcja, a kot jeszcze piękniejszy! ;:138 I nauczyłam się czegoś przy okazji, myślałam, ze dracena wonna to jakaś odmiana jukki, a to jednak dracena.. :)
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Śliczne kwiatuchy ale jestem ciekawa kolorków storczyków ;:65 Fajnie ,że chcą tak kwitnąć moje niestety śpią ;:41 ;:41 ;:41.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Izo na Forum
Właśnie obejrzałam Twoje kwiatuszki i była to bardzo przyjemna chwila. ;:108
Masz ładne, zdrowe i zadbane zielone. ;:63 Z racji mojej pierwszej miłości koniecznie muszę pochwalic
śliczną Dracenkę wonną. ;:138 A ponieważ doniczki i osłonki to mój drugi fioł, więc gratuluję również pięknej oprawy Twoich roślinek. :uszy
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojego wątku. :wink:
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
bool
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2010, o 22:49
Kontakt:

Post »

Rośliny piękne i zadbane :) Moje oko zwróciło uwagę na donicę z grudnikiem i czymś jeszcze, to coś zwie się pachyphytum bardzo fajna roślina która ma liście wyglądające jak napompowane poduszeczki :D Czekam na ciąg dalszy... zapowiada się ciekawie :)
Awatar użytkownika
zielono_mi
50p
50p

Post »

elcia: dziękuję za pochwałę, lubię fajne doniczki i ich wypełnianie :D

bool: dziękuję za informację, co to za sukulencik. Mam go już 3 rok z kaktusiarni w Rumii, jakoś do tej pory nie bardzo chciał rosnąć, na wiosnę posadziłam go z grudnikiem i oszalał - listki mu się bardzo szybko powiększyły, dlatego kilka jest lekko popękanych.

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”