Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, mnie też ciągle straszono, że kolejny semestr będzie praktycznie nie do zaliczenia, ale po pięciu latach, okazało się, że najgorszy był jednak pierwszy rok.
Nowości prześliczne, widzę, że nie wychodzisz ze sklepu z pustymi rękoma. Mnie dzisiaj też poniosło na giełdę, mimo postanowień, że do marca niczego nie kupię, ..... kupiłam cambrię. Zastanawiam się, czy nie powinnam iść już do lekarza!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Lucynko, gratuluję złotej karty!!!
1009 postów !! Hurraaa!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Kontakt:

Post »

Lucynko byłam dzisiaj w markecie typu ,,dom i ogród" ... i widziałam okazy podobne do Twojego falenopsisa - tego z łodygą kwiatową w stożku wzrostu :wink: jeden nawet miał podobny kolor :lol:

... ale najbardziej zaciekawił mnie falenopsis, który miał przedziwnie osadzone kwiaty. Wszystkie kwiaty były jakby ,,do góry nogami" - czyli były odwrócone warżką do góry :shock:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Lucynko, gratuluję złotej karty. Należała Ci się.
Anielka_S
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lip 2007, o 09:11

Post »

Piękny ten żółty falk :D Niech się dobrze chowa :D
Obrazek
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Hej witam i proszę o pomoc.Kupiłam parę dni temu Dendrobium phalaenopsis, ale był to kwiatek przeceniony i po kwitnieniu, dlatego proszę o rade co zrobić aby ponownie zakwitł :?:
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spóźnione gratulacje z powodu złotej karty :P i nowego żółciutkiego nabytku :)
Jana
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2008, o 10:48

Post »

Kupiłam jesienią z przeceny w OBI storczyki, dwa bez nazwy jeden Cambria, podobno jako pzresuszone . Całą zimę nie miasły żadnych objawów zniszczenia. W styczniu jeden zakwitł. Miał 2 gałązki kwiatowe, kolor ciemno bordo. Kwitł około 5 tygodni. Pozostałe nie wykazują chęci kwitnienia. Dostały plamek na liściach. Dotychczas nie miałam nigdy storczyków. Jak z nimi postępować? pozdrawiam Jana :?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Lucynko, gratuluję złotej karty! (pasuje Ci do "złotego" storczyka! :D :D :D (Przepraszam, za spóźnienie... :oops: )
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Alu,
dziękuję Ci bardzo. Fajnie, że na nowo buszujesz po Orchidarium. Wiele nowych osób przybyło, jest co czytać i oglądać.
Ewo, Narine - bardzo Wam dziękuję. Powrócę wkrótce do mojego wątku z kilkoma historyjkami ze storczykowych parapetów ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

W ostatnich dniach zauważyłam w doniczkach wzrost nowych przyrostów .. cieszy mnie to. Zwłaszcza obficie nowe pędy puszcza Ludisia - kompletna nowość dla mnie .. tym bardziej jestem zadowolona z tego, co widzę ;) Zamieszczę fotkę, którą niestety muszę zrobić przy dziennym świetle - nie lubię odblasku lampy z aparatu ;)
Chciałam sie pochwalić tymi storczykami, które trafiły do mnie w ostatnim czasie. Są po kwitnieniu i licze na to, że uda mi sie doprowadzić je do kwitnienia.
Dendrobium Nobile:
Obrazek
Oraz fotka tego, co przedstawia etykietka ;)
Obrazek

Oraz Miltonia:
Obrazek

Humor mi dziś dopisuje - w tle leci sobie John Lee Hooker - ze swoim "Boom Boom Boom" więc w takim nastroju pokaże jeszcze co u mnie zakwitło. Troszkę nędznie, ale już od dłuższego czasu utrzymuje się ten kwiatek a jest tak urokliwy, że go pokażę. Wydostał się z uśpionego oczka i tak sprawia, że się uśmiecham gdy go widzę.

Obrazek

A dziś w kwiaciarni, gdzie nie sprzedaje się byle czego zobaczyłam zjawiskowego Falenopsisa. olbrzymie kwiaty, trzy porozgałęziane długie pędy, duża doniczka, długie liście, masa pączków (na pewno ponad 20 sztuk), wiele rozkwitniętych kwiatów, białych, z cieniowanym na fiolet środkiem i ciemniejszą warżką .. istne cudo ... cena też bombowa - zabiła mnie na miejscu - 110 zł .. ale powiem Wam, że w porównaniu z tymi marketowymi - to ten był jak Mercedes wśród samochodów ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Post »

Mercedesy to wielkie, dostojne kolubryny, którymi turlają się ludzikowie w kapeluszach ;:143 ;:117 .... ;:198

A te marketowe samochodziki to małe, sportowe wozy, które potrafią dać czadu jak przyjdzie na to czas Obrazek.
A ile ich się zmieści na małym, parapetowym parkingu... :D

;:100
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Troszkę nędznie, ale już od dłuższego czasu utrzymuje się ten kwiatek a jest tak urokliwy, że go pokażę. Wydostał się z uśpionego oczka i tak sprawia, że się uśmiecham gdy go widzę.
Śliczny indywidualista :)
Chciałam się pochwalić tymi storczykami, które trafiły do mnie w ostatnim czasie. Są po kwitnieniu i licze na to, że uda mi się doprowadzić je do kwitnienia.
O na pewno zakwitną Już one wiedziały do kogo trafić :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”