zielnik Izabeli
- zielono_mi
- 50p
- Od: 4 paź 2011, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zielnik Izabeli
Ja również chciałam pochwalić się tym, co u mnie rośnie
Pozdrawiam wszystkich oglądających serdecznie i życzę miłego odbioru.
Stojak dość ciekawy i nie kosztował majątku ;), a na dodatek pozwolił uchronić
Sierściucha przed zgubnym wpływem szeflery:
od góry:
- szeflera
- palemka (prawdopodobnie koralowa)
- gwiazda betlejemska
- kalanchoe
- kocia trawa ;)
Cyklameny dwa - dostałam w marcu, kwitły jak szalone, teraz trochę przystopowały, ale mają mnóstwo nowych pączków
Dracena wonna
Skąd wiem, że wonna? Sprawdził to mój nieodzowny kwiatowy pomagier
Przechowalnia parapetowa ;)
Od lewej:
- chińska róża (dostałam sadzonkę 3-listkową na koniec sierpnia, rośnie jak szalona, cel: wyhodować formę pienną )
- epifity (kaktus wielkanocny i coś jeszcze ;))
- anturium
- drzewka szczęścia
- groszek pachnący (4 ziarenka gdzieś znalezione, jak zakwitnie będzie pięknie pachnieć zimą )
- sklepowe zdechlaki: 3 róże (2 herbaciane, 1 czerwona) i krzaczek (wszystkie zakupione po 10 gr/szt)
Kwiatki na balkonie
Kompozycje własne, a wśród nich:
- pilea
- peperomia
- kordylina
- bluszcz
- begonia
- fuksja (kwitnie drugi raz w tym sezonie, ceł: wyhodować formę pienną)
- zeszłoroczny świerk świąteczny
- jest jeszcze pomarańczowa kalia, ale szykuje się do spoczynku i jest niefotogeniczna (straciła większość liści, ostatnie już żółkną)
No i na koniec moje ulubione - storczyki
2 duże (różowate ;)), już raz w tym roku kwitły, jeden puszcza nowy pęd, oba mają malutkie nowe listki
2 maluszki (kremowy i fioletowy), obu już kwitły, czekam na następny raz, na razie puszczają liście i korzonki.
Pozdrawiam wszystkich oglądających serdecznie i życzę miłego odbioru.
Stojak dość ciekawy i nie kosztował majątku ;), a na dodatek pozwolił uchronić
Sierściucha przed zgubnym wpływem szeflery:
od góry:
- szeflera
- palemka (prawdopodobnie koralowa)
- gwiazda betlejemska
- kalanchoe
- kocia trawa ;)
Cyklameny dwa - dostałam w marcu, kwitły jak szalone, teraz trochę przystopowały, ale mają mnóstwo nowych pączków
Dracena wonna
Skąd wiem, że wonna? Sprawdził to mój nieodzowny kwiatowy pomagier
Przechowalnia parapetowa ;)
Od lewej:
- chińska róża (dostałam sadzonkę 3-listkową na koniec sierpnia, rośnie jak szalona, cel: wyhodować formę pienną )
- epifity (kaktus wielkanocny i coś jeszcze ;))
- anturium
- drzewka szczęścia
- groszek pachnący (4 ziarenka gdzieś znalezione, jak zakwitnie będzie pięknie pachnieć zimą )
- sklepowe zdechlaki: 3 róże (2 herbaciane, 1 czerwona) i krzaczek (wszystkie zakupione po 10 gr/szt)
Kwiatki na balkonie
Kompozycje własne, a wśród nich:
- pilea
- peperomia
- kordylina
- bluszcz
- begonia
- fuksja (kwitnie drugi raz w tym sezonie, ceł: wyhodować formę pienną)
- zeszłoroczny świerk świąteczny
- jest jeszcze pomarańczowa kalia, ale szykuje się do spoczynku i jest niefotogeniczna (straciła większość liści, ostatnie już żółkną)
No i na koniec moje ulubione - storczyki
2 duże (różowate ;)), już raz w tym roku kwitły, jeden puszcza nowy pęd, oba mają malutkie nowe listki
2 maluszki (kremowy i fioletowy), obu już kwitły, czekam na następny raz, na razie puszczają liście i korzonki.
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Re: zielnik Izabeli
Izo na forum . Piękne roślinki pokazałaś !! Dracena śliczna Hibcio też ! Szeflera godna uwagi . I grudniczki widać No no pięknie ciekawe co jeszcze nam pokażesz ?????????
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marta80
- 200p
- Od: 13 wrz 2011, o 19:24
I ja się przywitam! Piękne kwiaty, dracenę też taką mam. Cudna, szkoda, że Twoja ma tylko dwie rozety, ale może kiedyś jak zetniesz wierzchołek to wypuści więcej.
Fajne storczyki, takie malutkie to też mam 2, chyba z tego samego sklepu bo mają takie same osłonki jak Twoje
Fajne storczyki, takie malutkie to też mam 2, chyba z tego samego sklepu bo mają takie same osłonki jak Twoje
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Kocia trawa Bardzo ładne masz kwiatki oraz ciekawy kwietnik , boskie kalanchoe
Piękne kwiatuszki, wszystko mi się bardzo podoba. A kwietnik superowy mało miejsca zajmuje, bardzo stabilny i na parę kwiatków:) Mam go też w tej wersji:) I jestem z niego mega zadowolona.
- zielono_mi
- 50p
Witam Szanowne Panie
Dziękuję za pozytywne komentarze .
Wasze kwiaty są imponujące! Wsiąkłam w oglądanie zdjęć, jak to fajnie mieć zielono w domu .
Marta - dracena puszcza nową zieleninę, na razie to się jeszcze kluje, jak się dobrze wpatrzeć w zdjęcie to już coś widać, będę raportować na bieżąco rozwój ;). Co do storczyków - dostałam w prezencie, więc ciężko mi powiedzieć, skąd są.
Kasik - trawa musi być dla Trawożercy, bo inaczej demoluje doniczkowce. Najbardziej mu smakowały płatki prymulki - zeżarł z premedytacją wszystkie kwiaty, patrząc mi prosto w oczy, wredota .
Filigranowa - kwietnik zagościł u mnie przypadkiem, zaczęła się wiosna i potrzebowałam na balkon czegoś, co zajmuje mało miejsca. Teraz temperatury coraz niższe i zielsko ze stojakiem wróciło na pokoje. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona
Dziękuję za pozytywne komentarze .
Wasze kwiaty są imponujące! Wsiąkłam w oglądanie zdjęć, jak to fajnie mieć zielono w domu .
Marta - dracena puszcza nową zieleninę, na razie to się jeszcze kluje, jak się dobrze wpatrzeć w zdjęcie to już coś widać, będę raportować na bieżąco rozwój ;). Co do storczyków - dostałam w prezencie, więc ciężko mi powiedzieć, skąd są.
Kasik - trawa musi być dla Trawożercy, bo inaczej demoluje doniczkowce. Najbardziej mu smakowały płatki prymulki - zeżarł z premedytacją wszystkie kwiaty, patrząc mi prosto w oczy, wredota .
Filigranowa - kwietnik zagościł u mnie przypadkiem, zaczęła się wiosna i potrzebowałam na balkon czegoś, co zajmuje mało miejsca. Teraz temperatury coraz niższe i zielsko ze stojakiem wróciło na pokoje. Jak na razie jestem z niego bardzo zadowolona
Witaj pięknie tu u Ciebie , wszystkie kwiaty ciekawe ,a podłużna doniczka na balkonie jest po porstu cudna
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
czekam na więcej zdjęć . Witam Cię serdecznie . Dobrze ,że dołączyłaś do naszego forum tu jest na prawdę wspaniale
- kalyna84
- 100p
- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękna kolekcja, a kot jeszcze piękniejszy! I nauczyłam się czegoś przy okazji, myślałam, ze dracena wonna to jakaś odmiana jukki, a to jednak dracena..
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Śliczne kwiatuchy ale jestem ciekawa kolorków storczyków Fajnie ,że chcą tak kwitnąć moje niestety śpią .
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Izo na Forum
Właśnie obejrzałam Twoje kwiatuszki i była to bardzo przyjemna chwila.
Masz ładne, zdrowe i zadbane zielone. Z racji mojej pierwszej miłości koniecznie muszę pochwalic
śliczną Dracenkę wonną. A ponieważ doniczki i osłonki to mój drugi fioł, więc gratuluję również pięknej oprawy Twoich roślinek.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojego wątku.
Ela
Właśnie obejrzałam Twoje kwiatuszki i była to bardzo przyjemna chwila.
Masz ładne, zdrowe i zadbane zielone. Z racji mojej pierwszej miłości koniecznie muszę pochwalic
śliczną Dracenkę wonną. A ponieważ doniczki i osłonki to mój drugi fioł, więc gratuluję również pięknej oprawy Twoich roślinek.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojego wątku.
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Rośliny piękne i zadbane Moje oko zwróciło uwagę na donicę z grudnikiem i czymś jeszcze, to coś zwie się pachyphytum bardzo fajna roślina która ma liście wyglądające jak napompowane poduszeczki Czekam na ciąg dalszy... zapowiada się ciekawie
- zielono_mi
- 50p
elcia: dziękuję za pochwałę, lubię fajne doniczki i ich wypełnianie
bool: dziękuję za informację, co to za sukulencik. Mam go już 3 rok z kaktusiarni w Rumii, jakoś do tej pory nie bardzo chciał rosnąć, na wiosnę posadziłam go z grudnikiem i oszalał - listki mu się bardzo szybko powiększyły, dlatego kilka jest lekko popękanych.
Pozdrawiam
bool: dziękuję za informację, co to za sukulencik. Mam go już 3 rok z kaktusiarni w Rumii, jakoś do tej pory nie bardzo chciał rosnąć, na wiosnę posadziłam go z grudnikiem i oszalał - listki mu się bardzo szybko powiększyły, dlatego kilka jest lekko popękanych.
Pozdrawiam