Mój ogród - Józef cz.2
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - Józef cz.2
Rozplenica śliczna
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Mnie sie też spodobała i kupiłam sobie,coś podobnego mam nadzieję,że przezimuje.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
a co tu tak mało aktualnych fotek? masz co pokazać przecież!
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
oj skromny to Ty jesteś Józefie ;) nie ma się czym chwalić, rzeczywiście ;) cudnie u Ciebie jest kwitnąco, kolorowo, zielono aż miło popatrzeć tak wszystko wypielęgnowane
Szczególnie pokazane wcześnie dalie czy georginie? (jeszcze nie umiem ich rozpoznawać) i teraz róże i kwitnąca pasifllora(?) na drabince mnie urzekły. Ostatnio coraz bardziej mi ten kwiatek się podoba na razie mam tylko tę błękitną, ale.. może kiedyś uda mi się poszerzyć kolekcję ;)
Szczególnie pokazane wcześnie dalie czy georginie? (jeszcze nie umiem ich rozpoznawać) i teraz róże i kwitnąca pasifllora(?) na drabince mnie urzekły. Ostatnio coraz bardziej mi ten kwiatek się podoba na razie mam tylko tę błękitną, ale.. może kiedyś uda mi się poszerzyć kolekcję ;)
pięknie, tyle kolorów mimo zbliżającej się jesieni.
Ni i iglaki pierwsza klasa!
Ni i iglaki pierwsza klasa!
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Passiflora jest faktycznie imponująca
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tak, również bardzo mi się podoba i przy okazji mam pytanie. Jak Józefie z przezimowaniem tej passiflory? Wykopujesz ją z gruntu i przenosisz do ciepłego pomieszczenia, na jaką wysokośc przycinasz? Kiedy wiosną z powrotem do gruntu? Gdybyś mógl udzielić kilku wskazówek na pewno nie tylko ja skorzystam. Niedawno kupiłem 2 sadzonki passiflor mam je w doniczkach w ogrodzie, jak zrobi się chłodniej przeniosę do domu i na parapecie okiennym przezimuję ale to małe sadzonki, a co z dużymi ... ?MariaTeresa pisze:Passiflora jest faktycznie imponująca
Rysiek
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 lut 2011, o 16:46
Józefie, podpowiedz proszę gdzie zdobyć sadzoneczkę miskanta , i ile może kosztować? oglądam Twoje fotki i jestem pełna podziwu ile trzeba mieć pasji by takie piękności mieć wokół siebie
May gad Józinku u nas dzisiejszej nocy był taki przymrozek, że szyby w samochodzie skrobałam Mam już depresję jak patrzę na mój ogródeczek
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
..przyjedź ..dostaniesz za darmo...ewa-teresa pisze:Józefie, podpowiedz proszę gdzie zdobyć sadzoneczkę miskanta , i ile może kosztować? oglądam Twoje fotki i jestem pełna podziwu ile trzeba mieć pasji by takie piękności mieć wokół siebie
-- Cz 13 paź 2011 20:39 --
.nie tylko Ty skrobałaś..po pracy pojechałem na działkę... co mogło zmarznąć-zmarzło..ale pocieszam się że i tak długo wytrzymało..w tamtym roku już we wrześniu był pierwszy mróz...justi28 pisze:May gad Józinku u nas dzisiejszej nocy był taki przymrozek, że szyby w samochodzie skrobałam Mam już depresję jak patrzę na mój ogródeczek