Moje kwiatowe inspiracje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 wrz 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje kwiatowe inspiracje

Post »

Dziękuję wszystkim za sympatyczne oceny moich kwiatków rosnących w ogródku i tych namalowanych.
Ilonko, największy obraz, który namalowałam to 70x100 (Mazurska jesień). Chętniej maluję mniejsze, ale najbardziej lubię akwarelę. W sezonie czerpię pomysły z natury, posiłkuję się też zdjęciami. Czasami maluję na działce, przywożę również do domu wszelkie "zielsko", które jest dla mnie inspiracją. Chyba sportretowałam większość kwiatków, które mi zakwitły. Dzięki nowym zakupom i roślinek, i nasion (na Forum) w przyszłym sezonie liczę na kolejne kwiatowe piękności.

A oto wczoraj sfotografowane jesienne słoneczniki, astry, dalie i ... moja kotka Lilith, czyli Lilka, która lubi siedzieć na balkonie wśród roślinek.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Maryla
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=47464" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54

Post »

Lilka56 pisze:Dziękuję wszystkim za sympatyczne oceny moich kwiatków rosnących w ogródku i tych namalowanych.
Ilonko, największy obraz, który namalowałam to 70x100 (Mazurska jesień). Chętniej maluję mniejsze, ale najbardziej lubię akwarelę. W sezonie czerpię pomysły z natury, posiłkuję się też zdjęciami. Czasami maluję na działce, przywożę również do domu wszelkie "zielsko", które jest dla mnie inspiracją. Chyba sportretowałam większość kwiatków, które mi zakwitły. Dzięki nowym zakupom i roślinek, i nasion (na Forum) w przyszłym sezonie liczę na kolejne kwiatowe piękności.

A oto wczoraj sfotografowane jesienne słoneczniki, astry, dalie i ... moja kotka Lilith, czyli Lilka, która lubi siedzieć na balkonie wśród roślinek.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit Witam Cię jesiennie.Kwiaty masz piękne ale ten kot jest przesliczny ,,uwielbiam czarne koty są takie tajemnicze...podrap go za uszkiem ode mnie.Piękne malujesz nie mogłam się oderwac od twoich obrazów kwiatowych. pozdrawiam cieplutko
Lidia
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Kotka chyba nie chciała być fotografowana, skoro pokazała Ci język :wink: Kolorowo u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Marysiu, muszę usprawiedliwić zachowanie koteczki przed obiektywem. Ziewała, znudzona sesją zdjęciową. :wink:
Kwiatki jeszcze cieszą oczy, ale wkrótce trzeba będzie zadowolić się parapetowymi i... zdjęciami.

Pozdrawiam. Maryla
Pozdrawiam. Maryla
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=47464" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Kolorowo jeszcze jest, ale to już ostatnie takie barwy tej jesieni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam. Maryla
Pozdrawiam. Maryla
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Marylko, piękne kwiaty a obrazy!!! czapki z głów ;:180
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Balkonowe roślinki przywędrowały do domu. Kloniki bardzo urosły. Oto jeden z trzech największych. Osypany kwiatami.

Obrazek

Pozdrawiam. Maryla
Pozdrawiam. Maryla
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Czekam z niecierpliwością na każdą fotkę żywych i malowanych roślin... Szkoda że te obrazy taki ciachnięte :roll:
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

W ogródku oszronione badylki. Oddech zimy. Pięknie wyglądają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze badylki na działce sąsiadów.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam. Maryla
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super zdjęcia, niesamowita gama barw, te ostatnie również robią wrażenie, ale nie ma jak to wiosna i lato, a tyle jeszcze trzeba czekać, kotek uroczy "wymizgaj" go ode mnie.
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Wiosna 2012. Wychyliły się pierwsze kwiateczki. Takie bidulki, bo i zimno i sucho.
Pozdrawiam. Maryla
Awatar użytkownika
Lilka56
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Ale przy następnej wizycie na działce - niespodzianka! Pięknie zakwitły ciemierniki.

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Oczywiście krokusy, jak zawsze niezawodne, ucieszyły moje oczy różnymi odcieniami kobaltu.

Pozdrawiam. Maryla
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przybiegłam tu dla twoich obrazów :) tych malowanych i tych migawka uchwyconych. Wiosna już pięknie zagościła w twoim ogródku. Jak ci zazdroszczę tego malowania - sama też maluje, tylko ciągle nie mam czasu i jestem samoukiem. Wziełam się za akwarelki ale techniki mi brak, co piata wychodzi, szkoda , że nie mogę popatrzeć jak to robisz.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”