W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
Halinko
Przyznaj się ile złota znalazłaś i jakie badylki za nie kupiłaś
Przyznaj się ile złota znalazłaś i jakie badylki za nie kupiłaś
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Halinko, ognik o tej porze pięknie wygląda w ogrodzie
Moje w tym roku nie mają zbyt wielu owocków, bo zima dała się im we znaki Mam dwie odmiany - pomarańczową i żółtą, ale nie znam odmian
Pozdrawiam jesiennie
Moje w tym roku nie mają zbyt wielu owocków, bo zima dała się im we znaki Mam dwie odmiany - pomarańczową i żółtą, ale nie znam odmian
Pozdrawiam jesiennie
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko zdjęcia super , a ile złota
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ognik pięknie pokrył się owocami! Zazdraszczam cichutko, bo posadziłam wiosną 2 sztuki i mi zdechły
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Halinko jak twoje lilie nic nie piszesz, moja biała też nie zaszczyciła mnie żadnym kwiatkiem
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko prześliczny ognik....niesamowita ozdoba jesiennego ogrodu.....szczególnie jak już większość liści opadnie, to te cudne, intensywne w kolorze koraliki widoczne są z daleka
Ja niestety nie sadzę go , bo i miejsca nie mam kompletnie, ale i u mnie zimy ostre, więc raczej nie przetrwałby...cieszę sie, ze przynajmniej mam możliwość podziwiać to cudeńko w innych ogrodach
Ja niestety nie sadzę go , bo i miejsca nie mam kompletnie, ale i u mnie zimy ostre, więc raczej nie przetrwałby...cieszę sie, ze przynajmniej mam możliwość podziwiać to cudeńko w innych ogrodach
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Halinko,długo masz swojego ognika i nie masz kłopotu z przemarzaniem?Swojego przesadzxiłam wiosną między orzechy na zmarnowanie,bo musiałam 2 lata z rzędu przycinać go preawie do ziemi,bo przemarzał i o dziwo żyje i ma piekne zółte owoce.
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Jak ja lubię gazanię, szkoda, że w pochmurny dzień się nie otwiera. U mnie rośnie ich kilka, aż szkoda że niedługo zmarzną. Zdjęcia z wyjazdu super.
Czy nie jest to trzcina laskowa??
Czy nie jest to trzcina laskowa??
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ale się uśmiechnęłam jak zobaczyłam u Ciebie ognik. ja właśnie sobie kupiłam tylko, że będą czerwone kuleczki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Dawidku - dawidbanan mówisz, że to może być turzyca palmowa.
Nie kupowałam takiej roślinki, ale może była w opakowaniu zamiast innej zakupionej
Dzisiaj ten mój "cosik" wykopałam i sfociłam.
Oprócz kłączy były jeszcze takie bulwy.
Pamiętam, że na opakowaniu pisało, że nie zimuje w gruncie. I teraz nie wiem, jak tę roślinkę przechować zimą
Może mi ktoś pomoże
Jagusiu - Jagusia hihihi ... nie znalazłam nawet polskiego złotego
Daluniu - dala moje ogniki rosną w zacisznym, dobrze osłoniętym od wiatrów miejscu, a i tak dwa padły (ciągle przemarzały), a trzy są bardzo kapryśne i owocuje co kilka lat. Tylko ten jeden, wysiany przeze mnie, jest niezawodny i co roku pięknie kwitnie i owocuje
Bożenko - Bożena Śmigielska dziękuję
Miłka - takasobie te ogniki takie delikatne są
Marysiu - maria5 Twoje/moje lilie wodne w tym roku poszły w liście, niestety nie zechciały zakwitnąć, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku dają popis
Agnieszko - AGNESS ogniki są piękną ozdoba ogrodu jesienią, szkoda tylko, że takie delikatne iii taaakie kujące.
Nie kupowałam takiej roślinki, ale może była w opakowaniu zamiast innej zakupionej
Dzisiaj ten mój "cosik" wykopałam i sfociłam.
Oprócz kłączy były jeszcze takie bulwy.
Pamiętam, że na opakowaniu pisało, że nie zimuje w gruncie. I teraz nie wiem, jak tę roślinkę przechować zimą
Może mi ktoś pomoże
Jagusiu - Jagusia hihihi ... nie znalazłam nawet polskiego złotego
Daluniu - dala moje ogniki rosną w zacisznym, dobrze osłoniętym od wiatrów miejscu, a i tak dwa padły (ciągle przemarzały), a trzy są bardzo kapryśne i owocuje co kilka lat. Tylko ten jeden, wysiany przeze mnie, jest niezawodny i co roku pięknie kwitnie i owocuje
Bożenko - Bożena Śmigielska dziękuję
Miłka - takasobie te ogniki takie delikatne są
Marysiu - maria5 Twoje/moje lilie wodne w tym roku poszły w liście, niestety nie zechciały zakwitnąć, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku dają popis
Agnieszko - AGNESS ogniki są piękną ozdoba ogrodu jesienią, szkoda tylko, że takie delikatne iii taaakie kujące.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Halinko , to nie jest turzyca palmowa , która zimuje u nas bez problemu , aż do -40 *C .
To jest Lasecznica Trzcinowata Arundo donax , zwana też trzciną laskową , która to musi być zimowana w pomieszczeniach , bo wytrzyma tylko mrozy do -5*C .
To jest Lasecznica Trzcinowata Arundo donax , zwana też trzciną laskową , która to musi być zimowana w pomieszczeniach , bo wytrzyma tylko mrozy do -5*C .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Małgosiu - malgocha1960 ogniki mam już baaardzo długo, chyba z osiem lat, żółtego też mam, ale on bardzo kapryśny jest, dwa razy tylko owocował.
Ewuniu - evikc dziękuję
Myślisz, że to może być trzcina laskowa
Hmmm, mam problem, jak tę roślinkę przechować przez zimę
Ilonko - imwsz według mnie czerwony kuleczki są najładniejsze, chociaż u mnie są mniejsze od tych pomarańczowych
Jagódko - Jagodka dziękuję za identyfikację mojej roślinki
Czyli to jest jednak z trawkowatych, a ja myślałam, że to wianecznik Gerdnera
No, to teraz czas na fotki ogrodowe
Żywopłot z berberysów
i zbliżenie
budleja żółta od Agnieszki - agnieszka72 jeszcze sobie kwitnie
a w sadzie już jesień w pełni
chociaż pod drzewami ładnie jeszcze kwitną aksamitki, nasturcje, nagietki i nawet mięta
Nooo, i na koniec, mój ukochany sumak, nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych ślicznych kolorków
Ewuniu - evikc dziękuję
Myślisz, że to może być trzcina laskowa
Hmmm, mam problem, jak tę roślinkę przechować przez zimę
Ilonko - imwsz według mnie czerwony kuleczki są najładniejsze, chociaż u mnie są mniejsze od tych pomarańczowych
Jagódko - Jagodka dziękuję za identyfikację mojej roślinki
Czyli to jest jednak z trawkowatych, a ja myślałam, że to wianecznik Gerdnera
No, to teraz czas na fotki ogrodowe
Żywopłot z berberysów
i zbliżenie
budleja żółta od Agnieszki - agnieszka72 jeszcze sobie kwitnie
a w sadzie już jesień w pełni
chociaż pod drzewami ładnie jeszcze kwitną aksamitki, nasturcje, nagietki i nawet mięta
Nooo, i na koniec, mój ukochany sumak, nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych ślicznych kolorków
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Halinko , ja przychylam się do trzciny laskowej , poczytaj o niej w necie.
Ponoć odbija .
Zostaw część w gruncie a część wsadź do donicy , przytnij i postaw tam gdzie będziesz przechowywała dalie.
Ponoć odbija .
Zostaw część w gruncie a część wsadź do donicy , przytnij i postaw tam gdzie będziesz przechowywała dalie.