Papryczka chili-jak pielęgnować
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować
Moje przeniesione do domu (rosly od poczatku w donicach) tez oklaply, wszystkie kwiatki opadly, ale zawiazane papryczki sukcesywnie dojrzewaja.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
No u mnie dwie czerwone urwałam, została jedna zielona, która na dodatek mi się z łodyżką odłamała . Ale właśnie kwiaty też opadają.
Ale jeszcze się nie poddaję, bo na ogrodzie jeszcze parę krzaczków zostało
Ale jeszcze się nie poddaję, bo na ogrodzie jeszcze parę krzaczków zostało
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 10 lut 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeśli nie zawiązała owoców, to już tego nie zrobi niestety nie ma warunków na to.
C18H27NO3 my love.
Pozdrawiam, Adrian.
Pozdrawiam, Adrian.
No więc kolejne podejście, mam nowy krzak w donicy .
Jest na nim ok. 20 zawiązanych papryczek. Może tym razem...
Jest na nim ok. 20 zawiązanych papryczek. Może tym razem...
-
- Od: 10 lut 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ładne krzaczki
dojrzeją na parapecie
i bedziesz się zajadać pysznościami
dojrzeją na parapecie
i bedziesz się zajadać pysznościami
C18H27NO3 my love.
Pozdrawiam, Adrian.
Pozdrawiam, Adrian.
Ja je ustawiłem na poddaszu przy oknie, tam jest trochę chłodniej niż w domu i nie zwiędły. Dodatkowo z dużą kępą. Jak na razie sobie powoli dojrzewają.
Poprzednim razem postawiłam na parapecie od południa, dodatkowo z ciepłem od kaloryfera .
Teraz postawiłam na oknie w nieużywanym pokoju, gdzie jest chłodniej i bezpośrednio nie grzeje na nią kaloryfer. Tylko nie wiem jak tam z korzeniami .
Teraz postawiłam na oknie w nieużywanym pokoju, gdzie jest chłodniej i bezpośrednio nie grzeje na nią kaloryfer. Tylko nie wiem jak tam z korzeniami .
Szok termiczny pewnie. Swoją drogą za rok też zasadzę cyklon, cayene źle się trzymają w gruncie i mają małe owoce zaś na targu można kupić ostatnio często cyklony w dość niskiej cenie. Kilogram pewnie za jakieś 10 zł by dało radę. To znaczy, że pewnie ładniej owocują niż te małe.
No na papryczkach to się nie znam, w tym roku to była pierwsza przygoda z nimi. Szczerze mówiąc to pierwszy raz jadłam . I strasznie mi posmakowała. Nasiona dostała moja teściowa od znajomej.
Wiem tylko tyle, że w przyszłym roku muszę mieć jej dużo, bardzo dużo . A jakie odmiany? Ot pytanie, musi być po prostu bardzo ostra.
Wiem tylko tyle, że w przyszłym roku muszę mieć jej dużo, bardzo dużo . A jakie odmiany? Ot pytanie, musi być po prostu bardzo ostra.
-
- Od: 31 paź 2008, o 08:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Zebrałam dojrzałe papryczki chili. Zastanawiam się, jak najlepiej je przechować: suszone, w oliwie?
Jak przechowujecie swoje papryczki?
Pozdrawiam
Mietka
Zebrałam dojrzałe papryczki chili. Zastanawiam się, jak najlepiej je przechować: suszone, w oliwie?
Jak przechowujecie swoje papryczki?
Pozdrawiam
Mietka
Mój krzaczek ma się dobrze, papryczki się czerwienią. Mniam
U mnie w ogrodzie nic nie dojrzało w tym roku, wyjątkowe zimne lato było nad morzem. Wysiałem więc teraz. Poniżej zdjęcie odmiany ,,Hungarian Purple". Na 8 godzin dziennie doświetlam lampą UFO LED, w maju wyniosę do ogrodu.
Chciałabym zacząć uprawę papryki w doczkach na parapecie.
Czy ktoś mógłby mi polecić odmiany średnio ostre, żebym mogła konsumowac prosto z krzaczka bez
Z góry dziękuje.
Czy ktoś mógłby mi polecić odmiany średnio ostre, żebym mogła konsumowac prosto z krzaczka bez
Z góry dziękuje.
Kasia