Mój ogródek podokienny
Re: Mój ogródek podokienny
kochana te są z netu więc są do przyjęcia:D
zaraz pokażę nowe foteczki
a jutro foto relacja z....
zaraz pokażę nowe foteczki
a jutro foto relacja z....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Soniu!
Przeglądając wątek jednej z Lublinianek zobaczyłem Twoje ozdoby ogrodowe ze skał chyba wapiennych.Bardzo to oryginalne rozwiązanie przypomina krajobraz z księżyca.Czego to nie wymyślą posiadacze ogródków.Ciasto i napój,również pycha chociaż wina nie bardzo lubię.
Pozdrowienia Edward
Przeglądając wątek jednej z Lublinianek zobaczyłem Twoje ozdoby ogrodowe ze skał chyba wapiennych.Bardzo to oryginalne rozwiązanie przypomina krajobraz z księżyca.Czego to nie wymyślą posiadacze ogródków.Ciasto i napój,również pycha chociaż wina nie bardzo lubię.
Pozdrowienia Edward
kochany,czy to są kamienie wapienne nie mam pojęcia,to są zwykłe dla mnie kamienie,wykopane na polu niedaleko mojego bloku,niektóre przywiezione z rzeki.
niedaleko mojego bloku jest też takie miejsce gdzie zamiast ogródka ktoś zbudował zameczek z kamyków.Kiedyś był podświetlony,wokół kwitły róże,rosły choinki,teraz niestety nie jest już tak ładnie,ale i tak ogrom pracy włożony w budowę tej ozdoby powala
niedaleko mojego bloku jest też takie miejsce gdzie zamiast ogródka ktoś zbudował zameczek z kamyków.Kiedyś był podświetlony,wokół kwitły róże,rosły choinki,teraz niestety nie jest już tak ładnie,ale i tak ogrom pracy włożony w budowę tej ozdoby powala
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Sonia witam krajankę . Ja pochodzę z pod Łodzi . Ładnie pod blokiem . A rycerza tam masz
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Ten zamek jest super, fajnie że jeszcze są ludzie którym chce się tworzyć coś ładnego w ogródkach przyblokowych, przynajmniej jest na co popatrzeć a nie tylko na te zielone trawniki na których najczęściej załatwiają się pieski.
dziękuję za wizyty,zaglądam tu od czasu,bo powaliła mnie grypa,w kościach łamie,głowa pęka,a dodatkowo dokucza inne choróbsko,no cóż starość nie radośc
pozdrawiam wszystkich słonecznie
pozdrawiam wszystkich słonecznie
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
...a ponoć młodość nie wieczność, więc się kuruj, delektuj się zdjęciami ogrodów i roślin i szybkowracaj do zdrowia
Witaj Soniu Twój pomysł z kamiennym kwiatkiem jest na szóstkę, jak roślinki się rozrosną to będzie na co popatrzeć.
dziękuję,teraz w kwiatku rosną aksamitki,chciałam na wiosnę zrobić niebieskie płatki z szafirków,ale cena cebulek mnie dobiła..nie wiem co tam posadzić wiosną,pomóżcie:)
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Soniu, tez mnie zastanawiają czasem ceny szafirków, tym bardziej że naprawdę bardzo szybko się namnażają i nie ma z nimi problemu. Ostatnio w Biedronce były po 15 szt cebulek w cenie bodajże coś koło 3-4 zł. Tak jakbyś chciała tam wczesną wiosna niebiesko to można by na przykład przylaszczki posadzić, tylko nie wiem czy można je gdzieś kupić, a te "dzikie" są pod ochroną. A może zawilce...
Pokazałam swojem M ten zamek z kamieni i chyba źle zrobiłam, bo w jego oczach zobaczyłam błysk
Witajcie ponownie.Choróbsko odpuściło i wracam do żywych.
A oto specjalnie dla aleksandra
Najpierw do ogródka przytargałam wielki pień:
zdjęcie słabe bo robione przez okno,i to niezbyt czyste.
Na parterze można myć okna chyba codziennie a i tak zaraz są brudne.
Z pieńka zeskakuje kotek:)
Bogumilka-ten zameczek kiedyś wyglądał o wiele ładnie,nie miał tych kropkowanych daszków,tylko ,,prawdziwe,, był podświetlony,w każdym okienku paliło się światełko.Teraz powoli niszczeje niestety
imer-ja widziałam cebulki po 16 zł za 5 sztuk,w centrum ogrodniczym.
A oto specjalnie dla aleksandra
Najpierw do ogródka przytargałam wielki pień:
zdjęcie słabe bo robione przez okno,i to niezbyt czyste.
Na parterze można myć okna chyba codziennie a i tak zaraz są brudne.
Z pieńka zeskakuje kotek:)
Bogumilka-ten zameczek kiedyś wyglądał o wiele ładnie,nie miał tych kropkowanych daszków,tylko ,,prawdziwe,, był podświetlony,w każdym okienku paliło się światełko.Teraz powoli niszczeje niestety
imer-ja widziałam cebulki po 16 zł za 5 sztuk,w centrum ogrodniczym.